[]

Tadilat maliyeti

Arkadaşlar bizim yazlığa baştan aşağı tadilat yapsak ne kadar tutar, çok kaba bir hesap yapmaya çalışıyorum, belki benzer büyüklükte bir eve yakın zamanda tadilat yaptıran vardır ümidiyle sormak istedim.

Tabanı kabaca 50 m2 olan iki katlı 3+1 bir ev. Dışı yeni yapıldı, tüm iş içerde yani. Alt katta salon mutfak banyo var, üst katta da 3 tane minik oda var. 3 odanın birer tek kanatlı penceresi var, salonda da 3-4 metre kadar bir pencere, mutfakta da tek kanat standart bir pencere var. Zemin, duvarlar, pencereler (PVC) falan her şey değişecek.

Mütevazi şekilde evin zemini, badanası boyası, komple elektrik ve su tesisatı yenilenmeli. Su sadece alt katta yan yana duran mutfak ve banyoya gidiyor, basit yani.

Tabii ki bu kadar kısıtlı bilgiyle çok kaba bir tahmin bekliyorum, yani 20 mi tutar, 30’dan aşağı mümkün değil mi yoksa 50’yi geçer mi, hangi aralıkta olur acaba?

 
kabaca 30bin'e yapılır fakat, yazlık yerlerde iş verdiğinizde çok sıkı takip yapmanız gerekli. anahtar teslim vermeyin mümkünse.


  • malheiros  (28.06.20 20:19:46) 
teşekkürler. evet başlangıçta %25-30’unu teklif edip ilerledikçe peyderpey ödeme yapacak şekilde anlaşmaya çalışacağız bakalım.


  • orient blue  (28.06.20 20:24:16) 
çoğu yazlık yerde yazın tadilata izin vermiyorlar, riskli olabilir bir şikayete bakar. sezon bitince fiyatlarda değişir.


  • yeahbutso  (28.06.20 20:31:02) 
lokasyon?


  • since1907  (28.06.20 20:41:51) 
lokasyon burhaniye (balıkesir).
inşaat yasağı bitince olacak tadilat bu arada.

  • orient blue  (28.06.20 20:43:32) 
30k ya o kadar işi yapan bulabileceğinizi sanmıyorum. Hem dolar kuru yüzünden maliyetler arttı hem yazlık bölgelerde yani lokal yerlerde bu işler daha pahalıdır (usta azlığından) hem de tadilat işi yeni yaptırmaktan daha pahalı bir iş (çünkü bunun başta yıkım söküm işi de var)

Muhtemelen bekediyeden tadilat izni almanız gerekecek. Bu da harcıydı tadilat projesi ücretiydi... olmadan yaparsanız şikayette maliyet daha da artmış olur.
  • Unde bach canim  (28.06.20 23:03:24) 
Projelik izinlik bir durum yok sanıyorum. Mevcut planı bozmuyoruz, sadece evin içi yenileniyor, alan değişmiyor, çıkma vs yok yani, boya badana pencere zemin elektrik su gibi düşünün. Yıllardır herkes evini yeniler, inşaat yasağı olmayan zamanlarda izin alındığını, proje çizildiğini hiç duymadım ama hakim olduğum bir konu değil tabii.


  • orient blue  (28.06.20 23:17:43) 
Yıkım yapılacak. Söküm yapılacak. Tesisat yenilenecek. Yeni fayanslar. Yeni pencereler. Bence 45-50 civarı tutacak.


  • denizgonen  (28.06.20 23:49:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.