[]

üniversitelerde nasıl hoca olunuyor?

diyelim profesörüz yurt dışında. türkiyeye geldik bi üniversitede hoca olacağız.

1- devlet üniversitesinde nasıl hoca olabiliriz?
2- özel üniversitede nasıl hoca olabiliriz? bu daha esnek olur sanki.

 
İkisinin de prosedürü aynı aşağı yukarı. Sadece gerekli şartlar kısmına o hocaya uygun nitelikler daha kolay konur ya da zaten iyi okulsa yabancı hocayı özellikle tercih etmek isteyebilir. Ya da devlet ünivleri kokuşmuş dinazorlar için garanti memuriyet görüldüğünden yabancı hocaya sıra gelmez falan bu da var.

Dekanlıklarla yazışılıp önceden görüşülür; gerektiği şekilde kadro açılınca da başvurulur.
Bir projesi vardır fonlanan, bu projeyle birlikte gelir/başvurur okul yine daha çabuk kapar.
Türkiyeden çalışma vizesi alır eğer yoksa, öyle başvurur standart prosedürle.
Bir de prof düzeyinde artık başvuruyla değil çağrıyla olur bu işler. Ev profesörü değil herhalde konferansta seminerde tanışıyordur birileriyle.
  • jimjim  (28.06.20 17:52:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.