[]

papara / ininal / tosla vs...

sizce bu sistemler güvenli mi? buralarda yüksek miktar para tutulur mu? para biriktirilir mi? banka kadar güvenli midir? çok şikayetler vs. var?

bir banka gibi kullanmak , para tutmak ve saklamak hata olur mu burada?


 
payoneer'in kart kullanıcılarının paraları donduruldu wirecard iflas istediği için.
kimse parasını çekemiyor, hesaba da aktaramıyor.
global kurumlar bazı denetleyicilere, yasalara falan bağlı.
koruyucu sistemler, yaptırımlar var ama bazen onlar bile yetmiyor.

bu platformları kullanmadım ama sistemlerini incelemek lazım.
kullanmakta sakınca yoktur elbet ama fazla miktar para tutma konusunda yine de çok güvenmemek gerek sanki.
  • blatta hiberna  (28.06.20 01:53:47 ~ 01:55:35) 
tosla akbank'ın, papara ve ininal ayrı kuruluşlar sanırım. O açıdan Tosla'ya bir tık daha çok güvenirim.

Hiçbirinde çok para tutmamak lazım. Alışveriş vs yaparken veya sağa sola para gönderirken hızlı, kolaylık evet.
  • nhk ni youkosu  (28.06.20 02:08:55) 
bana göre hata olur hocam.. bddk'dan faaliyet izni alıp ödeme hizmeti veren firmalar.. anlaşmalı değildir, para yatırırsın veya çekersin bir noktadan atıyorum komisyon alır.. bir sürü iş, sürüsüyle dert.. (ininal için konuşuyorum, diğerlerini kullanmadım..)


  • synche  (28.06.20 02:13:06) 
para tutmak için anlamsız. ne avantajı var ki para tutayım. bankalarla aynı güvencedeki para 100k mı ne. papara kullanıyorum haftasonu falan hesaplar arası para transferi için. bi de eczane vs alışverişine iade veriyor. 4-5 lira spotify kullanıyorum sayesinde.


  • anet  (28.06.20 04:26:46) 
Büyük parayı neden orda tutmak ister ki bir insan? Büyğk paranız boştaysa en kötü ihtimal mevduat faizi ile değerlendirirsiniz paparada tutmak nedir?

Papara’nın cashbacklerini kullanırsınız işte netflixtir YouTube tur Spotify dır bunları ödeyip bi tık avantaja sahip olursunuz o kadar.
  • jamiro  (28.06.20 10:25:54) 
Avrupadaki ve amerikadaki örneklerine oranla daha güvenilir geliyor Türkiye bankacılık sistemi, daha güvenilir olması tam güvenilir yapmaz tabi, para biriktirmek amacı için falan saçma ama bence, daha çok kampanyaları ve avanatajları için tercih edilesi hizmetler, mesela al kendine ve çocuğuna, çocuğuna düzenli para aktar bu ay bununla istediğin oyunu alabilirsin falan gibi.


  • atom karincanin torunu  (28.06.20 12:12:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.