[]

Biraz ingilizce beyin firtinasi yapmaya ne dersiniz?

Hocamla aramizda gecen bi muhabbet. Yillar oncesinden. Hala cozemedim cunku cozunce gel demisti. Artik kopyaya basvuruyorum. Xd

Elimizde turkce bir cumle var 3 kelimelik. Kelimelerin basharfleri p, o ve l. Bunu ingilizceye cevirdigimizde l.p.d.l.l. oluyor. Bu cumleyi cozebilir miyiz? Da Vinci sifresi gibi bisey.

Turkce: p... o... l...
Ingilizce: l... p... d... l... l...

 
merak ettim ama hayli zor gibi. cümleler devrik de olabilir değil mi ?

pazar olur laiklik. gibi bir şey de olabilir Türkçesi xD fazla olasılık var.
  • fezagezgini  (27.06.20 17:39:31) 
beyin fırtınasıyla bulunacak bir şey değil ki bu. çeviri okyanussa sizin sorduğunuz tek bir su damlası. üç kelimelik türkçe bir cümleyi herhalde en az 10 farklı şekilde ingilizceye çevirebilirim, üstelik hocanızın çevirisinin de en doğru veya en iyi çeviri olduğuna kimse kefil olamaz, dolayısıyla kendisinin zihnini okumadığımız sürece çözülebileceğini sanmam.


  • bir garip melek  (27.06.20 18:03:25) 
Hangileri L hangileri I ben oraya takıldım. Bu bilgiyle ben de düşünmeye başlayacağım :d


  • le jeune turc  (27.06.20 18:23:30) 
Gordugunuz butun l ler luleburgazin lsi.
Evet cok kazik soru ve 5 yildir kafami karistiriyor. .d

  • The Student  (27.06.20 18:38:08) 
hocan ingilizce hocası mıydı, hangi muhabbet sonrasında bunu dedi ve aranızda nasıl bir ilişki vardı? bunları açıklarsan bir şeyler çıkarırız.

ingilizce çevirisindeki en baştaki harf de mi lüleburgazın l'si?

saçma geliyor ama azıcık uğraşıcam..
  • ekşi duyuru sever  (27.06.20 18:43:59 ~ 18:53:42) 
Çok saçma. Bir sürü olasılığı var bunun ve ingilizce bilmekle pek alakası da yok.


  • nucleon  (27.06.20 18:51:23) 
I ,popularly, dont loan lemurs.
populerce. odunclemem lemurlari :)

ya da

I, piranha, dont loan lemurs.
Pirana odunclemez lemurlari.

zorlama bu kadar oldu :)
  • camussar  (27.06.20 20:19:17 ~ 20:22:09) 
bir deyim veya atasözü tarzı bir şey olabilir, herhangi bir cümle ise çıkarmak çok çok zor.


  • bobinhoo  (01.07.20 10:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.