[]

Hardisk hatası veren laptopa SSD taksam düzelir mi?

Eski bir Lenovo IdeaPad laptopum var. Yenisini alacak param yok. Bu bilgisayarda bu aralar sürekli mavi ekran vermeye (critical process died gibi bir hata) başladı. Yaptığım şeyler film izlemek, derse bağlanmak ve de altyazı işlerim için program kullanmak bu kadar. SSD nedir çok anladığım bir şey değil ama yeni bir hard disk alıp taksam düzelir mi? Bu işlerden anlamayan biri olarak kendim yakabilir miyim? Eğer oluyorsa hangisi alınmalı? Alınırken nelere dikkat edilmeli?




 
kendiniz de takarsınız , ama tekrar sistem kurmalı mevcut HDD yi de dışarıdan bağlayıp bilgileri alabilirsiniz.

SSD çok ucuz bir donanım değil. Altlarda bir yerde Lenovo laptop satan birisi var. ürün fena da değil. 800 tl ona vermek daha mantıklı olabilir.
  • janavarorion  (27.06.20 17:10:24) 
youtube'a "laptop modeli hard disk replacement" diye arat, nasil yapilacagini gorebilirsin, gozun kesiyorsa yaparsin. hdd degistirmek cok zor olmuyor genelde.

eger sorun gercekten hdd ise duzelir.
  • fakyoras  (27.06.20 17:13:39) 
mavi ekranın sebebi hdd olmayabilir. o zaman ssd çözmez. hatanın fotosunu çekip paylaşırsanız daha makul bir cevap verilebilir.


  • redlinetheturk  (28.06.20 09:25:33) 
ilk önce hatanın sebebini bulmanız gerekir.
eğer sorun yazılımdaysa boşuna bir ssd almış olursunuz. ilk iş olarak hard disk tarama programlarından biri ile diskinizi bir tarayın. eğer bad sector v.b. sıkıntı yoksa sorun çok büyük olasılıkla yazılımdadır.

not: ssd yüksek hıza sahip ancak p/f oranı çok düşük (çünkü aşırı pahalı) olan bir storage teknolojisi.
  • tururo  (28.06.20 10:34:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.