[]

Aileniz için fedakarlık yapabilir misiniz?

Uzun süredir istediğiniz bir şeyi gerçekleştirmek için imkan bulmuşsunuz. Belki hayatınız tümüyle değişecek ve hep içinizde kalan, hayalini kurduğunuz bir şeyi gerçekleştirmiş olacaksınız.
Ama aileniz buna karşı çıkıyor. Karşı çıkmalarında geleneksel tavırlara ve düşüncelere sahip olmaları, bu şey sonucu sizin aileden biraz uzaklaşacak olmanız vb. gibi sebepler etken. Bunu gerçekleştirmemenin karşılığında da ''evi senin üstüne yapalım'' veya ''sana araba alalım'' gibi süper (!) teklifleri var. Sanki derdiniz paraymış gibi...

Eğer istediğiniz şeyi yaparsanız çok çok üzülecekler ve ilişkiniz onlarla eskisi kadar iyi olmayacak, yapmazsanız da siz çok çok üzüleceksiniz çünkü bu fırsat bir daha gelmeyecek. Ne yapardınız?

 
bazen aileyi dinlememek lazım, sanki bu durum da o anlardan biri gibi. "üniversiteyi burada oku, sana araba alırız" yalanı gibi :) başka bir milletten anne-baba olsa "tabii git, kuş yuvadan uçmalı, yapabilirsin, git hayalini gerçekleştir" derken, bizimkiler ise "e bize nolcak?otur oturduğun yerde" gibi mod düşürücü şeyler söylüyorlar.
ben olsam hayalimin peşinden giderdim.

  • MtKrt  (27.06.20 14:52:22) 
Geleneksel olduğu içinse kendi istediğimi yapardım.

Ailem için fedakarlık yaparım yapıyorum yaptım ama onun sınırı ben belırlerim onlar değil. Ve onlar belirlemek istese muhtemelen tam tersini yapardım.

Ve ailem benim istediğim şeyi yapmamla üzülüyorsa da ozmn çok yüzeyel bir bakış açısı. Sizin bu duyuruyu açarken düşündüğünüz kadar düşünselerdi, üzülecez ama belli etmeyelim o istediğini yapsın mutlu olsun derlerdi.

Edit:
Bir de mevzuyu bilmeden yorum yapmak zor.

Misal benim kızkardeşimin aşırı olaylı bir ilişkisi vardı, ve çocuk benim bir arkadaşıma açıkca vakit geçirdiğini ciddi bir şey asla düşünmediğini söylemişti. Ailesi tutucu idi çocuğun. Bizim saf ciddi pembe hayaller kuruyordu ve çocuk da bizimki ile öyle düşünüyor gibi konuşuyordu. Hayatını değiştirecek bir kararı çocuk için ters tepti fln. Mesela ben orda ya ben ya çocuk dedim. Fedakarlık yapmasını istedim. Onu seçti. Şimdi üzerinden bir yıl geçti çok pişman orası ayrı. Bazen aileler sizin için doğru olanı isteyebiliyor. Aranızı bozacağınız kadar büyük bir şeyse ve istemiyorlarsa ordan aklıma geldi bu hikaye.
  • mobydick  (27.06.20 14:56:35 ~ 15:03:43) 
@MtKrt,
Ailenizle aranız tamamen bozulacak olsa bile mi? Sonradan düzelme imkanı yok bunda.

  • aramızda kalsın  (27.06.20 14:57:02) 
Konunun ne olduğunu söylemedikten sonra burda yazılan tüm yorumlar boş. Bubu gönül işleri için mi söylüyorlar kariyer için mi yaşamak istediğiniz yeri değiştirmek istediğiniz için öi bir sağlık sorunu için mi söylüyorlar bilmiyoruz ki


  • jamiro  (27.06.20 15:01:03) 
Kendi istediğimi yapardım.


  • Gaip  (27.06.20 15:01:52) 
@jamiro,
Ben sizin fikrinizi soruyorum. Konunun içeriğinin önemi yok, genel hatları bilmek yeterli.

  • aramızda kalsın  (27.06.20 15:03:04) 
jamiro +1

daha sağlıklı yorum için detay vermen iyi olur.
ne olacak da aramız bozulacak? ben olsam onlardan gördüğüm gibi davranabilirdim. böyle durumlarda cingöz davrandıkları oluyor. "tamam onu yapmayalım, o zaman şunu yapalım" diyip sonradan farklı yoldan gider gibi görünüp işi aynı noktaya bağlıyorlardı.
aynı amaca ulaşmak için onlara hiç alakası yokmuş gibi gösterip farklı bir yoldan gidebilirsin.
  • MtKrt  (27.06.20 15:05:12) 
Artık sadece içine doğduğunuz ailenin bir ferdi değilsiniz. Siz bir yetişkinsiniz ve elbette fırsatları değerlendireceksiniz. Ayrıca herkesi her zaman memnun etmenin bir yolu yok.

Aile bu, ilişkiler yine düzelir bir biçimde. Önce karşı çıktıkları durumlara bir bakarsınız aradan bir iki yıl geçince "aman ne de iyi olmuş" derler. Hatta bir de övünürler sizle. Ebebeynler böyle..Biraz gözünüzü karartın, fırsatları kaçırmayın. Sonra çoook pişman olursunuz.

Ben karşıma böyle önem bir fırsat çıksa, aileme hemen el sallarım.
  • chihirovekohaku  (27.06.20 15:08:01) 
Aileye bazen sınır çizmek gerekiyor. Beni mutlu ve tatmin edecek bir şey ailemi neden mutsuz ediyor diye sormak lazım. Buna mantıklı bir cevap bulamıyorsan ki muhtemelen bulamayacaksın, o durumda istediğin şeyi yapmak gerekir. Yani benim fedakarlığıma ihtiyaçları mı var yoksa sırf onlara doğru gelmiyor diye mi istemiyorlar bu önemli. Kaldı ki ihtiyaç durumunda dahi bir orta yol bulmayı denemek lazım.


  • aquarium  (27.06.20 15:17:02 ~ 15:18:46) 
Benim için iyi olduğuna eminsem, yapardım.
Zaten sonrasında kendim için iyi bişey yaptığımı, üstesinden geldiğimi ailem de anlar ve görürdü. Destekleyip desteklememeleri farketmez ama yapardım.

  • megalomaniac  (27.06.20 15:48:03) 
Hep içimde kalan ve hayalini kurduğum şeyi gerçekleştirecek olmama ailem hangi sebeplerle karşı çıkıyor ve benim bu sebeplerle ayrıştığım noktalar tam olarak nerede duruyor buna yoğunlaşırdım; son tahlilde yine kendi istediğimi yapardım.

Eğer arabayla evle tahrik etme uğraşları varsa sırf karşı çıkmak için yapmayacak olduğum şeyleri de yapardım.
  • vedatchilipeppers  (27.06.20 16:16:23) 
Evlenince zaten pek görüşmeyeceksiniz. Salın gitsin


  • Unde bach canim  (27.06.20 16:51:32) 
Böyle bi fedakarlığı asla "yapmam"! Ben de konu ailevi bi hastalık vs sandım, o zaman durum değişir. Ama bu dediğin fedakarlık değil.


  • superfluid  (27.06.20 17:46:30) 
ailem için her şeyi yaparım ama hayatımı kısıtlamalarını istemezdim. zaten onlar da öyle bir şey yapmıyorlar sağ olsunlar. zorlasalardı da kafamdakini yapardım ben.


  • bohr atom modeli  (27.06.20 18:17:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.