[]

arabadan anlayanlara bir soru

merhabalar. audi a3 bir arabamız var. dün hafif taşlık bir yola girdikten sonra arabadan derinden takk takk diye ses gelmeye başladı ama güçlü bi ses. vites değiştirdikçe oluyordu. kenara çektik motoru açtık bi baktık vites değiştirince motor zıplıyor. taktak sesi kaputa çarptığı için geliyormuş. araba seyir halindeyken de ara ara zıplıyor ses geliyordu. olayı fark edince bir daha çalıştırmadık.

sizce sıkıntı ne olabilir ve çok masrafı olur mu?


 
motor kulaklarını (motoru şasiye sabitleyen bölüm) kontrol edin. kırık , gevşeme var mı diye. Her vites atışınızda devir değişir , bu da motorda silkeleme yapabilir. Bu bahsettiğim noktalar gevşek ise motor ileri-geri , aşağı-yukarı oynar.


  • janavarorion  (27.06.20 14:20:21 ~ 14:22:54) 
biraz da takip için atıyorum bu mesajı, anlayan birinin yorumunu ben de merak ettim.

sıkıntının ne olduğu konusunda kesin bir şey söyleyemem de, masrafı çok olacağına bahse girebilirim. motor hoplatmalı şanzıman sorunu ilk defa duyuyorum ama ciddi bir şeye benziyor.

umarım az masrafla ve sorunsuzca atlatırsınız. geçmiş olsun.
  • avianthem  (27.06.20 14:20:44) 
ya şanzıman kulağı yada alt motor kulağı kopmuş dediklerinize göre.


  • m orak  (27.06.20 14:35:02) 
motoru sabitleyen kulaklarda bir sorun var bence de, kırılmış. Muhtemelen daha önce çatlaktı, taşlık yolda iyice kırıldı. onun bir adı vardı da aklıma gelmiyor.


  • mobydick  (27.06.20 14:49:32) 
Tak sesi geldikten sonra vitesi boşa atıyor mu?


  • komando kani var bende  (27.06.20 14:51:51) 
iyi dilekler için teşekkürler arkadaşlar, emsal olsun diye ustaya gittikten sonra sorunu ve çözümü yazacağım.

@komando hayır, aksine boşa alınca vitesi tak tak sesi çıkmıyor. D ve R arasında gidip gelirken ve seyir halinde ara ara taktak ediyor.
  • theseachange  (27.06.20 15:44:27) 
Volant bozulmuş olabilir.


  • komando kani var bende  (28.06.20 08:56:18) 
şanzıman kulağıymış sıkıntı arkadaşlar.


  • theseachange  (29.06.20 14:57:00 ~ 14:57:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.