[]

Bisiklet seçimi konusunda yardım

20 yıldır falan aynı bisikleti kullanıyorum ve son gelişmelerden, ilk gelişmelerden, hiçbir gelişmeden haberimin olmadığını fark ettim. Yol, dağ, hibrid, bir sürü bisiklet türü varmış ve hangisi nedir, hangi amaca hizmet eder, hiç bilmiyorum. Yeni yeni markalar var. Kullanım amacımı ve fiyat aralığını söylesem, marka/model ve tür tavsiye edebilir misiniz?

Çoğunlukla sahilde ve şehir içi trafiğinde maksimum 20 km mesafe içerisinde kullanılacak. Ufak tefek hoplama-zıplamaya, kaldırımlara sıçrayarak çıkmaya (bazen de çıkamamaya), hafif hırpalanmaya gelebilecek, mümkün olduğunca hafif (mevcut bisikletim 16 kg) ve maksimum 2000 tl bir bisiklet arıyorum.

ayrıca anadolu yakasında hesaplı ve iyi bir bisiklet tamircisi önerebilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

 
yol bisikleti, uzun mesafeler icin, yaris bisikletlerine benzer ozelliklere sahip. hafif, ince lastikler falan. posturu bayagi asagida. yani gundelik kullanim icin degil pek, ozellikle turkiye'de.

genelde dag bisikleti adi altinda satilan seyler normal yolda surmek icin fazla abartili, gerek lastikler gerek her yerde suspansiyon falan. ciddi arazi icin yapilmis seyler.

hibrid denen bisikletlere bak. hem bindiginde durusun gorece olarak dik olsun hem de lastikler gorece kalin olsun. ama mesela onde suspansiyon gereksiz sehir icinde.

bunlarin haricinde en onemli nokta size olarak sana uygun olmasi.
  • hot potato  (27.06.20 09:26:57 ~ 09:27:30) 
Ben sana satayım 5 yıldır duruyo depoda. Büyük baya. Vitesli. Ufak bi tamirattan geçse rahat edersin. Rengi de mavi.


  • The Student  (27.06.20 14:08:20) 
Kron tx100 kullaniyorum ben. Bayagi memnunum onerebilirim.


  • matilda  (27.06.20 14:59:36) 
Katlanabilirm sakın almaa


  • chemnil  (27.06.20 15:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.