[]

Bağımlılığı nedeniyle ailesini darlığa düşüren kişi nasıl kısıtlanır?

Babam 10 seneden fazladır sürekli çok yüksek paralarla şans oyunları oynuyor. Yiyecek ekmeği olmadığı zamanlarda bile saatlerce şans oyunlarına kafa yorup, son parasını bu lanet şeye yatırmış birisi. Ne eve gerektiği kadar para harcıyor, ne ailesinin masraflarını karşılıyor. Bu ay neredeyse asgari ücret kadar bir parayı şans oyunları için kullanmış, üstelik kriz nedeniyle maaşı yarıya düşürüldü, kredi borcu var.

Hukuki açıdan böyle bir kısıtlama yapılıyor. Ama bunu nasıl gerçekleştirebiliriz? Savcılığa gidip dilekçe mi vermem lazım? Bu yaptıklarını nasıl kanıtlayabilirim kısıtlama için?


 
Hukuki açıdan kısıtlama yapılması kolay değil. Mümkün ama sanıldığı gibi mahkemeye başvurdumla bitmiyor birinci göz olarak biliyorum. İmza yetkisinin alınması vs gibi şeyler ileride daha büyük sıkıntılar çıkarıyor. Kaldı ki kendisi istemedikten sonra siz aldırtamazsınız zaten.

Kendisi tedavi olmak istemedikten sonra zor. En kesin çözümü paraya ulaşamaması. Bunun için kredi kartlarını kapatması, kara listeye girmesi, bir daha kredi çekecek, kredi kartı alacak duruma gelememesi lazım.

Bu arada tedavi yöntemleri var bağımlılıktan kullanılan naltrexone implant takılması gibi, genelde madde ve alkolde kullanılıyor ama kumar için de uygulanmaya başladı. asgari ücreti 1 ayda yatırmak pek büyük sayılmıyor yanlış anlamayın. Millet onu tek maça basıyor. Tabii ki bu gelirden gelire değişir. Şundan söylüyorum, bu meblalar size göre büyük ise Bu implantlara o kadar para harcamak gerekiyor çünkü ve kaldı ki kesin çözüm de değil.
  • ihanet kac kisilik  (26.06.20 22:59:10) 
@ihanet kac kisilik

Teşekkür ederim yanıtınız için. Bu şans oynlarına olan bağımlılığının yanında deli gibi savurgan yanı var. Yemek konusunda alışveriş konusunda her şeyde. Gereksiz olan her şeye kendi bütçesini aşacak şekilde harcama yapıyor. Hele bu kriz döneminde yaptığı savurganlık, harcamaları, bağımlılığı gerçekten ciddi sorunlar yaratmaya başladı.

Bu yaptığı harcamalar sırasında faturalarını geç ödemesi, ailesinin maddi sıkıntısı yaşaması kısıtlanması için yeterli olmaz mı? :(
  • GoodMorningTeacher  (26.06.20 23:04:08) 
İlişkinizi, durumu bilmeden yorum yapmak zor ama dediğim gibi önce kendisinin buna ikna olması gerekiyor. Savurganlık başka bir şey kumar bağımlılığı farklı. Konu sadece kumar bağımlılığı olmadığına göre en mantıklı iş kendisi ile ciddi bir şekilde konuşup kendisinin ekonomisi dahil aldığı maaşı size verip sizden birisinin ev ekonomisini idare ettirmesi. ( muhtemelen kabul etmeyecektir)

Yani bir nevi siz ona harçlık vereceksiniz. Kredi kartı kullanmayacak, kredi çekmeyecek. Yakın ailemde çözümü böyle bulanlar oldu ama kumar bağımlılığı olduğunu tedavi olarak kabul etti o kişi zaten. Her 3 ayda 1 implant takılıyor ( ufak bir Operasyon gibi bir ilaç koyuyorlar deri altına) bağımlılığa karşı.

Siz kimseye çok savruk diye para konusunda kısıtlama getiremezsiniz kanuni olarak. Tek yolu boşanma davası ile tehdit edebilir anneniz.

Kısıtlamada tedavi gören kendi istese bile devlet hastanesinin psikayatri bölümünden raporlar gerekiyor. Bir daha iş bulma konusunda büyük sıkıntılar çekiyor o kişi imza yetkisi elinden alındığı için.

İlk başta dostane şekilde durumu konuşup çözülmüyorsa daha sonra annenizin özellikle biraz sert çıkması biraz toparlanması in bir ihtimal görünüyor.
  • ihanet kac kisilik  (26.06.20 23:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.