[]

türkiye'nin temel sorunu

çoğu insanın erken yaşta evlenip 2-3 çocuk yapması olabilir mi?
özellikle kadınlar kendilerini geliştirecek zaman bulamıyorlar diye düşünüyorum.
yani 25'te evleneceğine 35'te evlensen en az 10 yıl hem kendine hem ülkeye maddi açıdan büyük pozitif katkıları olur insanların.

risk alırlar, eğitime para verirler vs vs.

olabilir mi sizce?

 
35 yaşına gelip evlenmeyen bir kadına akademik başarısı ne olursa olsun 'evde kalmış' 'evlense rahatlayacak' gibi iğrenç yakıştırmalar yapılıyor bu toplumda. özellikle kadınlar demişsiniz de. kimse dur 35 ime kadar kendimi delice geliştireyim evlilik dursun diyemiyor. evet yüksek eğitimliler de dahil buna.

ayrıca çocuk doğurma gibi bir durum var ve 30 yaşından sonra sıkıntılar yaşanabiliyor. erkekler kendilerini ne kadar geliştiriyor mesela geç evlenenler bu durumda özellikle, o da tartışılır.

bence temel sorun olmasa da sorunlardan biri ayrıca evet.
  • sanguine mcqaer  (26.06.20 15:58:00 ~ 16:02:54) 
@xportant
hiç düşündüğün gibi değil ben zaten üniversiteye gitmiş kesimden bahsetmiyorum, teknisyeni, aşçısı, dansçısı, terzisi, dondurma yapan esnafı vs. ben iyi okullarda okumuş mühendisim diyelim. aşçısı, dansçısı, terzisi, dondurma yapan esnafı kendini geliştirmesi lazım ki ben onlara makine, cihaz satabileyim. yoksa tr'de olduğu gibi mühendis hem ışık geliştirip hem dans etmeye kalkıyor.

@sanguine mcqaer
bence işte bunun özendirilmesi lazım. yani kimseye tabi yapma çocuk veya 30'a kadar çocuk yasak diyemezsin ama 35-36 yaşına kadar kendi mesleğinde uzmanlaşmış, kendi ekonomik durumunu sağlamlaştırmış sonra çocuğuna da uygun ekonomik ve sosyal zemini oluşturmuş insanların hikayelerini gösterebilirler.
dizi film vs vs.

bence gelişmekte olan ülkelerde erken yaşta evlilik, çocuk vs büyük sıkıntı.
aşılması gereken bir türkiye gerçeği var orada hemfikiriz zaten.
  • duyurukullanıcısı  (26.06.20 16:14:09) 
bence temel sorun yargi. Cezalar caydirici degil. Tecavuz mu var, bas 20-30 yili, mafyacilik, adam oldurme mi var bas 30-40 yili, curusun icerde, iyi halmis, sartli salivermeymis yok hic bir sey. Yolsuzluk mu yapmis, rusvet mi almis, cok malina, adami da at iceri birak curusun icerde bir daha yapabiliyor mu bakalim. Adam kirmizida mi geciyor, basacaksin 10000 lira cezayi gak guk etme yok. Yiyosa bir daha gecsin, parasi varsa gecsin tabi, enayi parasi sonucta. Sehir merkezinde kameralardan adami tespit ettin, yere cop mi atmis, zorunlu hizmet 2 ay ver supurgeyi belediye gorevlisi olarak calistir. Calismak istemiyorsa odesin 10000 lira cezayi. Boyle boyle kanunlari, medeniyeti ogreteceksin. Polis sucluyu yakaliyor ertesi gun aramiza karisiyor suclular. Hasbel kader iceri tiksalar periyodik aflarla cikiyorlar. Temel sorun bu. cezalar ceza degil.


  • neverletyougodown  (26.06.20 16:14:17 ~ 16:28:36) 
tolkien hayranı'na katılıyorum, bu başka sorunların sonucu olabilir ancak.

bence türkiye'nin en büyük sorunu vizyonsuzluk net.
  • knight of cydonia  (26.06.20 17:49:10) 
Eğitim almış insanların hali ortada değil mi? Okuyunca da eşeklik azalmıyor.

İlkokul mezunu bile olmayan, okuma yazması olmayan çok düzgün kadınlar var. Kendisi okuyamadığından çocukları okusun diye ellerinden geleni yapıyorlar. Kimisinin hayata bakış açıları üniversite mezunu, kariyer sahibi kadınlara göre çok daha geniş.

Toplumumuzdaki sorun eğitim değil. İnsanların tamamı üniversite mezunu olsa hiçbir şey değişmez. Televizyonlara çıkıp konuşan üniversite mezunlarını görmüyor musunuz? Ya da üniversitelerde derslere giren hocaların halini?
  • GoodMorningTeacher  (26.06.20 18:58:03) 
okumuş insanların halini görmüyor musunuz, temel sorun eğitim değil demek enteresan bir bakış açısı gerçekten. okumuş dediğiniz insanlar doğru düzgün eğitilmemişler demek ki, bunu anlamak zor olmasa gerek. ha keza herkes üniversite mezunu olsa bir şey değişmez de benzer. ülkemizde doğru düzgün kaç üniversite var ki üniversite mezunu olmak bir işe yarasın. eğitim sistemi baştan aşağı bozuk olduğu için o sistemden çıkan insanların da genelde düzgün yetişmesi mümkün olmuyor haliyle.


  • del piero10  (26.06.20 21:49:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.