[]

Ev döşemeleri ne kadar kuvvete dayanıklı?

Elimden 6,5 kilogramlık ağırlık 45-50 cm mesafeden düşüverdi. Döşemeler çatlayıp aşağı kata düşmeyeyim diye bir tedirgin oldum. Ciddi bir olayı tetikleyebilecek maksimum kuvvet nedir? Bina 25 yıllık, döşeme kalınlığı ise 10-15 cm sanıyorum.




 
m2 başına 250 kg yük taşır ortalamada. betondan bahsediyoruz değil mi?

hesaplamam lazım ama zımbalama hesabı gibi bir formülle betonu delip geçecek ağırlığı buluruz herhalde. 6.5 kg'dan çok çok fazla çıkar. bir insanın taşıma kapasitesini de geçer diye düşünüyorum.
  • ozdek  (25.06.20 22:51:34) 
içindeki demiri bilmeden kapasitesini bilemeyiz. çok katlı otopark projesi biliyorum, katları oluşturan beton 10 cm kalınlığında ve kiriş açıklığı 8 x 2.5 m


  • sttc  (25.06.20 22:56:50) 
6,5 kg ne ki onlarca kiloluk çocuklar o yüksekliklerden sürekli hoplayıp zıplıyorlar herhangi bir çökme duymadım henüz.


  • cern de cayci olmak vardi  (25.06.20 23:00:32) 
@ozdek evet, beton.


  • kedikumunaiseyenadam  (25.06.20 23:03:36) 
6.5 kilo ve 45-50 cm mi? Bu mantıkla bir insan evin içinde zıplasa kaçacak delik arayacaksınız heralde. Betonarme bir döşemenin ev koşullarındaki herhangi bir yüklemeyle çökmesi ihtimal dışı. Çok eskidir beton çürümüş, demirler açığa çıkıp işlevini kaybetmiştir o zaman bile kendi kendine çöker, sizin bir katkınız olamaz. Maksimum kuvvet diye bir hesap yapılmaz. Yapının kullanım amacına bağlı olarak ts-498 deki yükler yapıya etkitilerek tasarım yapılır. Bu da ortalama bir konutta ölü yük (dosemenin kendi yükü+duvarlar)500 kg/m2, hareketli yük(Insan, eşya vs.) 200 kg/m2'dir. Yani döseme bu yükler altında tasarlanır. Kabaca döşemenin üstüne standart bir araba da koysaniz malzeme çok deforme olmadıysa döşemeye bir şey olmaz.


  • temasettin  (25.06.20 23:59:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.