[]

Bu devirde gönül işleri kaldı mı

Kategorinin adı gönül işleri sahi bu devirde gönül işleri kaldı mı sorduğum soruya prensip olarak önce ben cevap vereyim kalmadı.




 
Var tabi canim hic yok degil.

Ha ama emek kalmadi gercekten. Kimse bir baskasi icin yillarca emek harcamak istemiyor, gecelerce kapisinda yatip beklemiyor.. Belki de dogru olan budur. Eskiden ask aciyla yasaniyordu. O yuzden sarkilarda ask hep aciyla anlatilirdi. Simdi daha yuzeysel haliyle, aski da her sey gibi hizlica yasayip katlayip kaldiriyoruz.
  • msb  (25.06.20 22:22:19) 
Ben bu konuda sanırım aşırı eski kafalıyım. Bu yüzden uzun süredir ilişkim olmuyor.

Eskiden de şimdi de, eğer birinden hoşlanmışsam başka biri ile yakınlaşma ihtimalim yok benim. O kişiye hislerimi açıp reddedilirsem bile kalbimden o kişi çıkana kadar başkasıyla duygusal ya da fiziksel bir yakınlık kurma ihtimalim yok.

Eminim bir yerlerde böyle kadınlar da vardır fakat bana denk gelmiyor uzun süredir o yüzden de yalnız kalmak çok daha huzurlu.

Şimdi mesela kadın/erkek birinden hoşlanıyor. Hatta bayağı aşık. Ama ona açılana kadar da başkalarına yürüyor. Hatta ona açılıp olumlu karşılık gördüğü zaman bile başkalarıyla flörtleşmeyi kesmiyor.

Bunun sebebini sorduğumda bu kadın/erkekler şöyle diyor. Daha sevgili olmadık yeaaaa henüz flörtüm o benim.


Benim için flörtüm/sevgilim/manitam diye bir kavram yok. Mertebe mertebe görevler yok.

Birisini seviyorsam o kişi hala kalbimdeyse, o kişiyle ilişkim olmasa bile başkasına bakamam. İstesem de olmaz. Öyle flörtüz sadece diye bir şey yok. Ben o kişiyi seviyor muyum? Evet. Tamam bu sevgi bende olduğu sürece sadece o kişi var benim için. Bunu kendimi kasarak, zorlayarak, engel olarak yapmıyorum. Vücudumun, ruhumun doğal çalışma şekli zaten bu. Yani ulan ben Ayşe’ye aşığım ama Fatma da bana yürüyor ya Kendime hakim olayım da Ayşe’ye ayıp olmasın demiyorum. Ayşe’yi seviyorsam dünyamda Fatma diye birisi ancak arkadaş olarak olabilir. Başka şansı yok. Kendimi kasmama bile gerek yok.


E şimdi sevgiye bu kadar değer atfederken başka birisinin Berkecan’ın kendisine açılmasını beklerken egosunu tatmin ettiği kişi de olmak istemem. Kendime ben saygı göstermezsem başkası asla göstermez.

Uzun süredir gözlemlediğim kadar ilişkiler de artık sevginin değerinin bilinmediği bir şekle girmiş çoğunlukla.

Gönül işleri yok diyemem elbet ama benim anlamlandırdığım şekliyle çok nadirleşti bence
  • levpontryagin  (25.06.20 23:13:51) 
Var bence. İnsan var insan var. Şans meselesi.

Misal, ben yıllarca bir adamı sevdim. Ama tabi karşıdaki kişi sekse değil başka şeylere değer verse idi über iyi bir ilişki olabilirdi, ya da karşıdaki adam farklı biri olsa idi. Hayat işte. İnsan var insan var.

Ve gerçekten şans var. Dünyanın en güzel şeklinde seversin ama olmayabilir. Çok şey yapmamak lazım.
  • mobydick  (26.06.20 20:57:09 ~ 21:09:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.