[]

apartman aidatı ödemeyen kişi için takip

bir kişi inatla aidat ödemiyor. bir avukatla görüşüp tahsilat işini ona devretme fikrim var. önceki yönetici zamanında aidat ödemeyenlerin avukat ile icraya verilmesi kararı alınmış. bu karar geçerli mi? yoksa toplantı yapıp yeni karar mı çıkartmalı ?

daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? bu işin artısı eksisi nedir ? nasıl davranmak lazım ? bazen tekme tokat dalasım geliyor görünce ama apartmanda kamera var :/


 
hiçbir zaman fiziksel şiddet vs girişme hiç gerek yok.

bu kişi evsahibi mi kiracı mı ? bizim apartmanda da pay ölçer yapılmadı diye aidat ve yakacak ödemeyen bir kadın vardı belki 1 sene ödemedi. en sonunda evine icra kağıdı gelip evin üzerine haciz gelebileceğini anlayınca paşa paşa tüm faizler ve avukatlık masraflarını ödedi. prosedürü tam bilmiyorum ama parayı söke söke aldıklarını biliyorum.
  • orpheus  (25.06.20 21:32:35) 
bulduğunuz avukata bunu sorabilirsiniz. biz de benzer durumu yaşadık galiba apartman defterine yazılmıştı. avukata verdik bir sıkıntı çıkmadı. avukat çözer konuyu rahat olun.


  • ozdek  (25.06.20 22:14:19) 
@orpheus Kişi oğlunun evinde oturuyor. Yasal olarak aralarında kira alışverişi yok.

Ne kadar canımı sıksa da iyi geçiniyorum herkesle ama içimden gelen o yani :)

@ozdek deftere şimdi baktım sadece gecikme zammı uygulanması denmiş, icra yolundan bahsedilmemiş.
  • x571  (25.06.20 22:22:26) 
o zaman karar aldırabilirsiniz. avukat söyler. defteri bir dolaştırsanız da oluyor ekstrem durumlarda. apartman küçükse falan tabi.

biz daire sattırdık böyle bir aidat inadından dolayı, rahat olun çözülür.
  • ozdek  (25.06.20 22:27:21) 
Avukar+mahkeme masraflarını duyunca öder ya da ahırına geri döner.


  • pass  (26.06.20 03:01:56) 
ver avukata gitsin. paşa paşa ödeyecek. dövmekten beter edersin.


  • sizofren06  (26.06.20 08:55:02) 
Büyük sitelerde böyle yapıyorlar zaten. Hiç muhatap olmadan avukatlar icraya koyuyor aidat alacağını. Hatta aidat alacağını ödemediii için evi satılanlar oluyor.


  • illiyet dağı  (27.06.20 00:25:56) 
ya gerçekten öyle aptal insanlar var mı? 100 liralık aidat için ev satılır mı akıl sır almıyor .
apartman 12 dairelik bir apartman,şimdi bu tipe bakıp o vermiyor bende vermem diyen keconlar türemez inşallah. bir kısmı 2-3 aylık aidatı peşin verip tatile çıktı. bakalım,uğraşacağız.
başka böyle bir tecrübe edinip paylaşmak isteyen varsa yazabilir. duyuru dan avukat arkadaşlarda katkıda bulunmak isterse kapımız açık :)
  • x571  (29.06.20 20:43:59 ~ 20:47:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.