[]

Ise hakim olamama

Merhaba, kendi kendime dusunurken duyurunun dusuncelerini merak ettim.

finansal kontrolor (ecnebilerin financial controller dedikleri) olarak calisiyorum ve isimle ilgili sikintilar yasiyorum. isimin sanki %60ina kadar hakim hissediyorum kendimi sadece. finans o kadar genis bir alan ki, bir turlu %100e ulasamiyorum. (ya da finans genis degil de benim kafam basmiyor, o da olabilir) belki uzun sure tek bir sektorde calismadigim icin de boyle hissediyor olabilirim ama icerigini bilmedigim ya da tam hakim olmadigim bir konuyla ilgili mail geldiginde hala geriliyorum. bu yuzden de beyaz yakaliligin gerektirdigi kendini one atma eylemini yapamiyor, mudurume belki gereginden cok danisiyor ve daha cok golgede kaliyorum 'ya hakim olmadigim icin salakca bir sey soylersem?' diye

boyle hisseden var mi? bu arada meslekteki 6. yilim ama 6 yilda finans icinde farkli roller yaptim (butce, analiz, raporlama gibi) - tek bi konu uzerinde 6 sene calismadim yani. Bu ozguven, konulara hakim olmanin zamanla gelecek bir sey oldugunu anliyorum ama sizde durum nedir? yaptiginiz ise %100 hakim misiniz?

 
ben aynı sektörde 9 yıldır çalışıyorum, son 1 yıldır şef pozisyonundayım. inanın o 1 yılda ilk yıllarda yaptığım hataların çoğunu tekrarladım. ama şu an %99 işe hakimim diyebilirim.


  • sizofren06  (25.06.20 14:41:20) 
inanamıyorum, duyuruyu noktalama işaretlerine kadar ben yazmış gibiyim :)
6 sene iş tecrübesinden tut, bütçe-analiz-raporlama işlerine kadar ve iş konusundaki tereddütlerin de dahil aynılarını bire bir yaşıyorum.

benim gözlemim, sanırım en önemli şey aynı şirkette uzun süre kalmak işe tam hakimiyet için. bir konu çıktığında bilmememizin sebebi o case'le daha önce karşılaşmamış olmak.
önceki işyerimde 3 sene kadar çalışmıştım, ilk zamanlar ürkek bir ceylan gibiydim işlere hakimiyetim çok azdı, 3. senemin sonunda soru sorulan kişi olmuştum. çünkü artık nerde ne çıkacağını biliyordum orda.

7 ay önce başka bir şirkete geçtim. yine ürkek bir ceylan gibiyim. eski şirkette öğrendiklerim işe yaradı ama burada daha fazla sorumluluk var. sürekli skype toplantıları oluyor ve her seferinde büyük stres yaşıyorum çünkü yeni yeni karşılaştığım şeyler çok. bu kadar operasyonel süreçlerin içinde değildim önceki işimde. raporlamacıydım. şimdi controller pozisyonu. neden olmuş, ne olmuş diye sürekli sorgulamak gerekiyor. ne soracağını bilmek için de konuya hakim olman gerekiyor. bende o hakimiyet yok.

evet bence de ilacı zaman ama etrafımda iş öğreten, sorumluluğu paylaşabileceğim biri olsa çok daha iyi olacaktı. direktöre bağlıyım ve ara pozisyon yok. müdür sorumluluklarım var ama müdür değilim. zor geliyor.
  • juninho77  (25.06.20 14:42:01) 
Yaptığın işe %100 hakim olsan kendine hakim olamazsın burada harcanıyorum diye. 100'e yaklaştıkça o pozisyondan kopup yönetici yörüngesine gelirsin. Bu genelde böyledir. Yönetici olduğundaysa 100'den aşağı düşüp zamanla körelmeye başlarsın ama kritik noktalarda vereceğin kararlarla bu performansa ihtiyacın olmaz. Artık anı full performansala geçirmekle değil, ileriyi görmek önemlidir senin için. Sen tek bir konuda uzmanlaşmayıp, farklı dallarda bilgi sahibi olduğun için bilakis ileride yöneticiliğe daha yakınsın aslında.


  • onemoremile  (25.06.20 14:49:10) 
bence önemli olan, hakim olduğun %60'ın hangi %60 olduğunu bilmek. yani yaptığın şeyden ne kadar eminsin? neyi bildiğini bilmediğini biliyor musun?

eğer birileri seni böyle bir pozisyona getirdiyse, sende bir şey görmüşler demektir. sen de bu yüzden kendinden emin ol. dikkatini ver, hata yapmazsın.
  • co2s2  (25.06.20 17:20:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.