[]

İngilizce çeviri ricası (kontrolü ?) 2 cümle

1) Çağımızda insanlığın karşı karşıya kaldığı temel zorluklardan biri, dünya nüfüsuna istenen yaşam standartlarını karşılayacak yeterli enerji sağlamaktır.

One of the main challenges facing humanity in nowadays, is the provide enough energy to the world population to meet the desired living standards.

2) Şu anda ki enerji arzının yaklaşık % 85'ini sağlayan fosil yakıtları, bu talep artışına yetişemeyecek seviyeye gelecektir

Fossil fuels, which provide approximately 85% of our current energy supply, will not be enough this demand increase.

Aslında şuanda Türkçe olarak düzgün cümle kurduğumdan bile emin değilim. evet translatee yazdım, doğru gibi ama değil gibi geliyor :)

Teşekkürler :)

 
One of the main challenges humanity faces nowadays is providing sufficient energy to the world population to meet the desired living standards.

Fossil fuels which provide approximately 85% of our current energy supply, will not be enough when this demand increases.

derdim ben olsam.
  • curious mind  (24.06.20 23:27:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.