[]

Hep yorgun ve uykulu olmak

- Günde 7-8 saat uyuyor (Uyku ortasında bir odadan diğerine geçilmesi gerektiği için her zaman 30 saniyelik bir bölünme oluyor.)
- Sigara/alkol kullanmıyor
- Düzenli spor yapıyor
- Sağlıklı besleniyor (Şeker ve karbonhidrat minimum ama et ya da tavuk her gün mutlaka yeniyor. Bu kadarı sağlıksız olabilir mi?)
- Günde 8 saatlik işin neredeyse tamamı açık alanda/trafikte/yolda geçiyor
- Yaş 29
- Kronik bir rahatsızlık yok

1) Sizce bu kişinin her gün kendisini yorgun ve uykulu hissetmesinin, enerjik olabilmek için sürekli kendini zorlamasının ve motive etmek zorunda olmasının sebebi ne olabilir?

2) Doktora gidilecekse hangi tahliller yaptırılmalı?

3) Başka ne gibi önerileriniz olabilir? (Multi-vitamin hariç)

 
burunda sıkıntı var mı nefes almada, yattığınız yerin havadar olması da etkileyebilir.

üstadlar yazacaktır, tiroid hormonlarına bakılabilir.
  • fezagezgini  (24.06.20 18:12:39) 
Magnezyum eksikliği olabilir


  • kisa  (24.06.20 18:17:13) 
2- doktora gidecekse doktorun isteyecegi tahliller yaptirilmali. Ilk etapta bu sikayetlerinizi aile hekiminize belirtebilirsiniz. Testleri o ister zaten.


D vitamini eksikligi olabilir, tiroid olabilir.. yani kafaniza gore takviye henuz almayin.
  • kuehles blondes  (24.06.20 19:07:16) 
D vit eksikliği, ben de inanılmaz ıyku yapıyor.


  • mobydick  (24.06.20 19:07:48) 
1- bir uyku kliniğine gidin (devletin var - erenköy )
2- bir dahiliye doktoruna gidin
3- kbb doktoruna gidin

uyku apnesi, huzursuz bacak sendromu veya net olarak kendini belli etmeyen bir eksiklik olabilir. multivitaminler bu konuda çare değil. ilk olarak içlerinde miktarlar günlük yeterli doz sadece ikincisi bazı durumlarda emilim sorunu olabiliyor. bu yüzden hap olarak ne kadar alırsanız alın işe yaramaz.
  • orpheus  (24.06.20 20:04:07 ~ 20:04:23) 
  • komando kani var bende  (24.06.20 20:11:05) 
Bir doktora gidin B12, B ve türevleri, D vitamini, troid komple baktırın. D vitaminini unutmayın. Bunlar eksilmişse yapar böyle uyku ve halsizlik.

Sizi son zamanlarda üzen bir şey oldu mu? Depresyon gibi bir şeye sebep olmuş olma ihtimali olan bir durum?
  • damba  (24.06.20 20:24:19) 
Benim demirim çok düşük çıktığında yorgun ve uykuluydum. Takviye aldım ama yine bitti sanırım çünkü tekrar aynı hissediyorum.
Muhtemelen vitamin eksikliğine bağlıdır ama çok genel geçer bir sorun olduğu için en iyi yanıtı doktor verir.

  • eksi sozlugun tatli insani  (24.06.20 22:20:04) 
B12 eksikliği olabilir.


  • elitoangelito  (24.06.20 23:10:49) 
kas ağrısı da var mı?

ben de aynı belirtilerle bir bucuk sene yaşadım. sonuç; alerjik rinit olduğum ortaya çıktı.
alerji fena yorgunluk yapıyor, bütün gün yatmış olsanız dahi kolunuzu kaldıracak haliniz olmuyor. bir kbb ye görünün derim.
  • apurucikipi  (26.06.20 03:05:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.