[]

Müstakil ev yapma maliyetleri

Merhaba. Atıyorum 500 binliraya malolacak bir ev yapma hayalim var. 2 sene sonra bunun 300 binlirasını buldum diyelim.. Geriye kalan 200 binliralık nakit ihtiyacımı karşılamak için nasıl bir yol izlemeliyim ?

340 m2 taban alanına 220 m2 2.5 katlı bir villadan bahsediyorum ve tabi havuzlu olacak ve bodrumuna araba sığacak kapalı otoparklı yani.

%70 evi tamamlayıp ev tamamlama kredisi gibi bir şeylere başvurulabiliyor gibi şeyler okudum.. Doğru ve mantıklı mı ?

İnşaat malzemelerini alacağım yerlere 1 sene sonra vermek üzere falan gibi ricalarda bulunabiliyor mu inşaat camiasında mesela ?

Bu ve bunun gibi erteleme ve yayma biraz 200 binlirayı uzatma yöntemleri var mı bildiginiz ?

 
"İnşaat malzemelerini alacağım yerlere 1 sene sonra vermek üzere falan gibi ricalarda bulunabiliyor mu inşaat camiasında mesela?"

Rica çok iyi niyetli bir yaklaşım olmuş. O iş o kadar kolay onu geçiniz. Arsanın ederi iyiyse arsa ipotek ettirilerek kredi çekilir en fazla.
  • yukselen gunes evi  (24.06.20 16:25:53) 
vadeli alışveriş her daim olur malzeme konusunda ama önemli olan satın aldığınız insanların size olan güveni. vadeli alamayacağınız tek kalem inşaat demiridir o da kur bazlı fiyatlandırıldığı için öyle bir yola gidilir. dolar euro gibi saniye saniye değeri değişir, satın aldığınız andaki kg fiyatından ücretinizi ödersiniz. demir satıcıları hesapta parayı gördüğü an kamyonu yola çıkarır.


yani örnek veriyorum inşaatı yaptığınız şehirde inşaat yapmayan ama başka bir işle kendine güven sağlayan bir esnafsınız 6-7 aylık çek vb bir araçla vade yapabilirsiniz. bu tamamen satın aldığınız yerin size güveni ile alakalı.

havuz vb. izolasyon gerektiren işlerde ise genellikle ithal malzemeler gerektiren imalatlarda ise döviz bazlı borçlanırsınız. elektronik neredeyse her şey için de aynı şekilde. TL cinsinden borçlanabilmeniz için büyük bir müteahhit olmanız gerekli.


işçilik ise genelde iş yapıldıktan hemen sonra alınır. tek bir müteahhite verip iş yaptıracaksanız bir ödeme planı oluşturabilirsiniz tabi ki. o da size güveniyle alakalı.


kısacası vadeli bir iş yapacaksanız, vadeniz karşı tarafa vereceğiniz teminat ile alakalı daha çok. noterden yaparsınız bir sözleşme, ipotek olarak başka bir evinizi gösterirsiniz atıyorum, o şartlarda belli miktar peşin, belli miktar 1 yıl sonra gibi farklı ödeme planları oluşturabilirsiniz.
  • syozkn  (24.06.20 16:28:05 ~ 16:28:55) 
İnşaat Tamamlama Kredisi diye bir şey varmış, arsayı ipotek gösterip her türlü kredi alırsın bence, vadeli mal alımı işlerini bilmiyorum ama normalde bizim oralarda bu işler için müteahhitle anlaşılır ona yaptırılır (dümdüz apartman dikenlerden değil), genelde işler yapıldıkça paralarını ödüyordu insanlar sanırım, ödeme erteleme her zaman bir tür kredidir aynı tl tutarı 1 sene sonraya ertelemek istemezler.


  • atom karincanin torunu  (24.06.20 16:28:55) 
Cevaplar için teşekkürler. O vakit bu işe gireceğim insanlarla ilşkilerim önemli.. Tanıdık birilerini bulmakta fayda olacak o zaman.. Babam da Antalyanın en eski mimarlarından ama hiç bir zaman yaptığı bir yapı onun olmadı.. Hiç evi dahi yok. Onun da mimarlık gururunu okşamak, kendi yaptığı evde oturmasını sağlamak da istiyorum bir yandan.

Seçenekler İnşaat tamamlama kredisi ve rica minnet olacak o vakit.

Para beklemeden direk kalan kısmı kredi ile çektim desem ortlama ne kadar sürer böyle bir yapının yapımı tahmininiz var mı ?
  • denizmaniaherif  (24.06.20 17:12:13) 
Kaynak akışında ve planlamada sorun olmazsa 4-5 ayda biter. İmalattan bahsediyorum tabi. Projelendirme ve belediye, ruhsat vs bürokratik işlemler süreyi uzatabilir.


  • temasettin  (24.06.20 17:16:10) 
önce 1. katı çıkıp sonra tamamlanmaz mı acaba


  • bir soru sorcam  (24.06.20 18:11:03) 
valla villa milla hikaye, temelini iyi yap. imar barışı dedikodusu başladığı gibi bas 5-6 katı . biz öyle yapmadık enayi gibi, ülkenin en akıllısı biziz ya kanun-nizam var falan. millet yükünü yüklendi bizde götümüzü avuçladık.


  • x571  (24.06.20 19:28:31) 
valla villa milla hikaye, temelini iyi yap. imar barışı dedikodusu başladığı gibi bas 5-6 katı . biz öyle yapmadık enayi gibi, ülkenin en akıllısı biziz ya kanun-nizam var falan. millet yükünü yüklendi bizde götümüzü avuçladık.


  • x571  (24.06.20 19:28:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.