[]

Hiç tatil yapmamış babamı Ege'de görülebilecek tarihi yerlere götürme?

Merhabalar

Babam hayatında hiç tatil (deniz tatili, gezip görme) yapmamış biri. Yüzme fln da bilmez, çiftçi olduğu için yazları da sürekli tarla işlerinde.

Kendisi müzeleri, farklı kültürlere ait şeyleri ve tarihi yerleri çok sever.

Öncelikle yüzme bilmediğinden, ve kalabalık yerlere götürmek istemediğimden bu covid nedeniyle, önümüzdeki hafta izin alıp 1 haftalığına şöyle bir gezelim görelim yapalım diyorum çok fazla akdenize' kadar inmeden.

Henüz bir plan yapamadım, Kırklareli'nden öyle aşağıya doğru inicez bakalım. Çanakkale'ye de kilitbahir'deki arabalu vapurla geçmemiz gerekiyor galiba. Tabi ama aklımda çanakkale şehitliği ve şehitler abidesi var.

Sizlerin de varsa şuraya gitse çok beğenir, şunu da görse çok beğenir dediğiniz yerler fikirlerinizi almak isterim. Max 5 günlük bir tur şeklinde düşünüyorum şimdilik.

 
Çanakkale'den geçecekseniz Anzak Koyu'na da uğrayın mutlaka. (Tören falan da yokken zaten geçerken kısa mola verip, oraları görüp, bilgi tabelalarını okuyup devam edebileceğiniz bir yer.)


  • kobuzchu kiz  (24.06.20 15:07:18 ~ 15:08:12) 
Altınoluk akçay oraları da sevebilir,bizimkiler seviyor.


  • chemnil  (24.06.20 15:09:03) 
Canakkale de truva antik kentine gidebilirsiniz.

Efes antik kentine gidebilirsiniz. Meryem ana ya da gidebilirsiniz.

Yaninizda kesinlikle sapka ve gunes kremi olsun cunku antik kent gibi yerlerdeki mermerler cok gunes yansitir. Bol su , sapka ve krem kesin...
Muze kart cikartirsaniz rahat edersiniz bi de.

Mugla da bolca antik kent var mesela stratonikia cok guzel ve buyuk. Yatagan milas arasinda.

Bodrum deniz muzesi var kalede. Ara ara bakimlar oluyor bi bakin acik mi diye.
  • tessera  (24.06.20 15:42:19) 
sabah erken yola çıksanız, 2-3 saat sonra gelibolu yarımadasındasınız. önce orayı gezip oradan kilitbahir ya da eceabattan çanakkaleye geçin. çanakkale içinde meşhur ama tırt aynalı çarşıyı gezin. bence konaklamayı çanakkalede yapın,hme keyiflidir hem de ucuzdur.

sabah erken kalkıp truva. yeni açılan truva müzesi muhteşem, mutlaka götürün. truva antik kenti eh işte ama, zaten müze ile dip dibe. gitmişken görmeden dönmek olmaz.

oradan asos ve behramkale. asos antik kentine taşlı bir yoldan dik bir yokuşla yürüyerek çıkılıyor. babayı zorlar mı acaba? behramkalede sıcak dondurma yemeyi unutmayın.

üre'de (akçay) tahtakuşlar etnografya müzesi var, ilgisini çekebilir.

pergamonu sevecektir ama truva, asos derken fazla antik kent olabilir üst üste. ama teleferik vs de ilginç olabilir. pergamon yarım gün yer, oraya gitmişken kızılavlu ve asklepios da görülmeli tabi. sonra da altın kepçe'de köfte ve çığırtma yiyin.

pergamona girdiyseniz konaklamayı oralarda bir yerde yapacaksınız mecburen ya da az zorlayıp foça'ya ya da izmire atacaksınız kendinizi. izmir civarı efes, meryem ana zaten olmazsa olmaz.

babanın hoşuna gidiyorsa belki manisa/salihlide bir gece termal bir otelde kalınabilir.

izmirden sonra çeşme/alaçatı kalınmayacaksa da ya da denize girilmeyecekse görülmeli ki tatil yörelerinin şişirilmiş bir balon olduğu bir daha anlaşılsın.

antik kentleri gezerken önceden az biraz çalışıp gidin, yoksa bilmeden gezildiğinde hepsi sadece taş gibi geliyor.

ilginize göre sonradan editleriz.
  • halanne  (24.06.20 16:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.