[]

çook küçük kedi bakımı

iki haftalık bir kediye bakıyoruz. annesi terk ettiğinden eve aldık. bununla ilgili sorularım var. 4-6 saatte bir beslemek gerekiyormuş, saati gelince uykudan uyandırmalı mıyız yoksa kendisi ağlayarak acıktığını haber verdiğinde çok mu besinsiz bırakmış olacağız? şu yüzden soruyorum. beslendikten sonra üstümüzde gezinip meme arıyor. emdiği yerlerden süt gelmeyince de ağlıyor. ve bu olay bugün 3 buçuk saat kadar sürdü. mümkün mertebe uyandırmak istemiyoruz o yüzden. ama kötü bi duruma da sebep olmayalım.

bir de bu meme arama bulamama ağlama olayı ne kadar daha sürecek tahminen? karnı tok oluyor sadece meme altında uyumak istiyor.

son olarak köpek ve kedisi olanların tecrübelerini duymak isterim. evde iki köpek var. ikisi de sesli bir oyuncak almışız gibi tepki veriyor şu an. ama bu kedi ayaklanınca asıl cümbüş başlayacak. sürekli üçünü birden göz önünde tutmam da imkansız. siz nasıl alıştırdınız?

 
maksimum 4 saate bir beslemek gerekir ama benim kedim bebekken biz çalışıyorduk ve 10'dan 16'ya kadar mecbur aç kalıyordu. zaten acıktığında bebek gibi ağlıyordu. eğer 6 saatte de uyanıp ağlamazsa siz uyandırın bence aç kalmasın. bir de besledikten bir süre sonra ıslak pamukla poposuna masaj yapıp çiş/kaka yapmasını sağlıyorsunuz değil mi yoksa ölür.
bende meme arama olayı olmadı hiç o yüzden bir şey diyemeyeceğim, köpeğim de hiç olmadı...

  • matilda  (24.06.20 13:10:54) 
evet önce tuvaletini yaptırıyoruz, sonra da sütünü veriyoruz. aklıma gelmişken şunu da sorayım. önce biberondan sütü içiyor sonra istemiyor ve üstümüzde meme arayışı sırasında özellikle eşimin sakallarından ve kollarından süt içmeye çalışıyor. ben de eşimin koluna ve boynuna süt damlatıyorum yeter ki içsin diye. o da hapır hupur içiyor. böyle alıştırmanın ilerde zararını görür müyüz?


  • pide  (24.06.20 13:24:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.