[]

Ayak mantarı sorununu yenmiş olan var mı?

Allah aşkına şifasını bulan söylesin. Ayaklarımın altı deli gibi kaşınıyor, deli gibi yanıyor. Emziren anneyim. Hap yasak, verilen oxezole krem emziren anne için ve işe yaramıyor. 3 aydır çekiyorum, sirke mirke her şeyi denedim. Yaşam kalitem yerlerde. Ellerime de bulaşacak bebeğime de geçecek diye çıldıracağım.

Tırnak mantarı da var onu da törpüle cila sür yapıyorum o da geçmiyor.


 
kısa sürede geçirmek için antibiyotik kullanımı gerekiyor maalesef. kısa dediğim de 6-10 ay arası. onun dışında yaklaşık 1,5 yıllık süreçte butafly, exoderil vb. kremler kullanılabilir ama emziren kadınlar için kullanılabilme durumunu bilmiyorum.


  • aramızda kalsın  (23.06.20 23:46:11) 
kreminizi doktor mu verdi acaba? bazen eczaneden de soruyor böyle şeyleri insan da ondan sordum. danışmadıysanız mutlaka bir dermatoloğa danışın. ayak mantarı çok genel karşılaşılan bir durum, bu durum için emziren annelere de önerilebilecek başka başka kremler olmalı mutlaka. emzirme dönemi boyunca bunla yaşayın dememiştir ilaç sektörü bulmuştur ona bir çare, çok insanda oluyor çünkü. doğal tavsiyeleri uyguladım diyorsanız ve doktora gitmediyseniz dermatolog mutlaka, ya da kadın doğum doktorunuz varsa irtibatta olduğunuz, ona da danışabilirsiniz, bebeği kontrole götürdüğünüz bir doktoru varsa ona da sorabilirsiniz.


  • nimberjack  (23.06.20 23:51:48) 
Emzirenler için de çeşitli formaları mevcut. Doğal yollarla iyileşmesi zor olur.


  • greendo  (24.06.20 00:10:20) 
Kına kullanabilirsiniz, ayaklarınıza kına yakın. Faydası oluyor diyorlar.


.
  • kartallar yuksek ucar  (24.06.20 00:34:29) 
Yukardaki aynı sorunsala ait duyuruda karbonat demişler. Ben de öyle diyorum.

Ve dut suyu. Aynı şekilde ayaklarına süreceksin.
  • mobydick  (24.06.20 00:55:22) 
Benim tirnagimda minik mantar vardi, rahatsizlik vermiyordu. Aylarca antibiyotik kullanmayayim diye cay agaci yagi ile kekil yagi surmustum bunlarin anti-fungal ozellikleri oldugunu ogrenip. Hic buyumedi mantarli alani, tirnak yeterince uzayinca da kayboldu. Belki deneyebilirsiniz, ancak yakici yaglar ikisi de, tasiyici bir yag eklemeyi dusunebilirsiniz surerken, zeytinyagi, hindistancevizi yagi vs gibi.

Bundan farkli olarak sarimsakli merhem yapabilirsiniz, sarimsak antibiyotik malum. 1 kasik hindistancevizi yagini eritin, 1 kasik zeytinyagi, 1 kasik da kiyilmis sarimsagi icine karistirin, tercihen hepsini ogutucen gecirin. Hindiztancevizi yaginin donmasiyla koyu kivamli bir merhem elde edeceksiniz. Bunu ayak altina mantarli yerlere surebilirsiniz. Kokuyor evet ama dogal olup sorununuza cozum olabilecek bir yontem. Ben denemedim ama kendi mantarim icin arastirirken okumustum.
  • taurina  (24.06.20 01:50:11) 
Benim de hamileyken geldi başıma pedikür sonrası.
Her akşam karbonatlı suda bekletiyordum ayaklarımı. On günde geçmişti.

  • cilekli pasta  (24.06.20 10:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.