[]

Oyun için toplama kasa seçtim

Merhabalar

Önceki duyurularıma cevap veren arkadaşlara tesekur ederek başlamak istiyorum.

Ekteki kasayı seçtim. Nasil? anlayanlar yorum yapabilir mi .
Monster laptop tan vazgeçip masaüstü alamaya karar verdik. Çocuk için alınacak ben çok anlamam. Buradan çok yardim aldım.

Ayrıca kafama takılan bir kaç nokta var.

Ses kartı ayrıca alınacak mı
Windows 10 için 800 tl diyor bunu bu fiyata mi alıyoruz.
Ayrıca atladigim eksik bir bileşen var mı şunu da almalısın kasanın içinde yok gibi.
Bu bilgisayarı orada toplayıp çalıştırıp mi bana veriyorlar.
Windows olmadan bilgisayarı kullanabilir miyim.

Ekran, mouse, klavye, kulaklık ve hoparlör alacağım onları biliyorum.

Not; ortadaki kasa

 
anakartta ses çıkışı vardır. yeter de artar.
windowssuz alabilirsin. "kendin" kurarsın."

  • sutlu nescafe  (23.06.20 22:37:13) 
Kuramam ya hiç anlamıyorum o işlerden. Bilgisayarı açtığımda siyah ekran görürsem fisi çeken adamım ben


  • Filinta61  (23.06.20 22:39:12) 
yapabilecek arkadaşın yoksa 800 lira


  • sutlu nescafe  (23.06.20 22:40:14) 
İtopya bu sıra kargoda sıkıntı yaşatıyor bilginize. Geç kargoya çıkıyor ürünler, şimdilerde belki düzelmiştir ama geçen ay baya sıkıntı vardı güncel durumu bilemiyorum.
İtopya montaj+deneme sürümü windows kuruyor 50 lira falandı sanırım test edip yolluyorlar pcyi bence alırken onu da alın.

Windows için bir usb bellek ile kurulum yapabiliyorsunuz başka bilgisayarınız varsa. Yoksa gelince usbye windowsu kuracaksınız. rufus'tu sanırım bir modu var. 64 bit windows 10 kuracaksınız. Sonra bu windows lisansı isteyecek onu da ya 20 liraya n11den falan alacaksınız ya da para vermeden kmspico uygulamasıyla çözeceksiniz. (deneme sürümü kurdukları windowsla da idare edilebiliyor sanırım bilgim yok. sıfırdan windows kurmayı tavsiye ederim ama bilginiz yoksa ellemeyin pek. 800 lira falan vermeyin hiç gerek yok.)
Ses kartına gerek yok anakart çıkışları yeterli.
O paraya belki 3600 işlemcili bir sistem kurulabilir ama uğraşmam derseniz fena değil gibi.
Ha bir de ekran kartını söküp yolluyorlar kargoda sıkıntı çıkmasın diye.Her site öyle yolluyor. Gelince siz takıyorsunuz zaten kolay bir şey. Technopatın videolarına falan bakabilirsiniz her şeyi oradan öğrendim tek tek anlatıyorlar windows kurulumu falan.
Ayrıca sabit duracaksa sürekli yurda götürme durumu falan yoksa laptop almak uzun vadede sıkıntı masaüstü daha iyi bir tercih.
Biraz karışık yazdım kusura bakmayın aklıma geldikçe ekledim cümlelere bir şeyler :D.
  • bahoho  (23.06.20 22:42:21) 
Çok açıklayıcı.
Ama bana korkutucu geliyor. Ben ütopyaya gidip oradan toplanıp acın bakayım çalışıyor mu demeyi planlıyorum. Açsınlar, ekrana görüntüyü versinler , windows da yükleteyim. Her şeyi tamam desinler, ben de kasayla ekran arasındaki kabloyu söküp eve getirip burada didi takip calistirayim. Benim yöntem böyle. Ben ekran kartını filan takamam , hele hele windows u kurabileceğimi hiç düşünmüyorum. Orada bunları yaparlar mı acaba

  • Filinta61  (23.06.20 22:48:09) 
Netten alıp mağazaya giderseniz yapmıyorlar direkt mağazadan toplarsanız yaparlar.


  • bahoho  (23.06.20 23:06:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.