[]

Nasıl daha hareketli olabilirim?-kilo verme-

Yine ben ve kilolarım: yıkılmadım, ayaktayım serisi...

-Sağlıklı besleniyorum, -şeker yok, un eser miktarda- günlük almam gereken protein, karbonhidrat yağ oranlarına dikkat ediyorum.
-Kalori hesabı yapıyorum.
-Workout, HIIT, Cardio yapıyorum haftada minimum 4 gün.

Ama kilo vermem gıdım gıdım ilerliyor hala.

İki şeyden şüpheleniyorum:
-Oldukça hareketsizim
-Lamictal kullanıyorum duygudurum bozukluğu için ödem tutuyor olabilir o.

Lamictal’i bırakamam, peki hareketlerimi nasıl daha fazla arttırabilirim?

Evde karantinada işimi kaybettim, genelde evde oturuyorum, sadece spor vaktinde hareketliyim, bir de yemek, ufak temizlik vs. Sizce nasıl daha fazla aktif olabilirim? Garsonluk falan yapayım diyorum ama ailem yaşlı, korona geririm diye korkuyorum. Evim de kalabalık sokaklar arasında, yürütecek fiziksel ortamım yok.

10 kilo fazlam var.

 
işin sırrını söyleyeyim; yüzünden, burnundan ter damlamaya başladığı andan itibaren bu durumu en az 20dk, ideal 40 dk sürdürmek.

eğer terlemiyorsanız, kaşlarınız ıslanmamışsa, çok da efektif değildir kilo verme için.
işin sırrı bu terleme modunu 40dk tutmak. su içmek şart, yoksa elektrolit kaybından vs çabuk yorulursunuz vs.
  • masseter  (23.06.20 22:42:47) 
öncelikle ben de kilo problemi çok yaşayan birisi olmasam da son zamanlarda işimden ayrılmam ve evde oturmaktan dolayı kilo aldım, ve ailemin yaşı var o sebeple çok çıkmıyorum, seni çok iyi anlıyorum.

bence yürüyüş için çok geç saatleri ya da sabahın erken saatlerini tercih etmelisin.
bol su iç, bende çok işe yaradı. Ki ödem için en iyi çözüm bu.
karbonhidrat hiç almıyorum ben. tamamen bırakabiliyorsan bırakmalısın. haftada bir ödül olarak tüketiyorum çok canım çekerse :)
Porsiyonlarını bazı günler azaltman da faydalı olacaktır.
Ben 6 aydır hareketsizim, bu sebeple günde iki öğün besleniyorum ve akşam en geç 5-6 da yemek olayını bitiriyorum, inan çok işime yaradı. Bu süreçte 4 kilo aldım, ama bu yöntemlerle hemen eski kiloma geri döndüm.
  • apurucikipi  (23.06.20 22:44:30) 
ketojenik diyete bir bak. Buyuk ihtimal insulin direnciniz var.


  • tezek  (24.06.20 08:54:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.