[]

IOS projesini test flight'a atmak

şirket adına hesap açtım, onaylandı. parasını da ödedim.

şuan elimdeki react native projesini archive diyemiyorum. testflight'a atmak istiyorum.

Failed to create provisioning profile.
There are no devices registered in your account on the developer website. Plug in and select a device to have Xcode register it.

bu hatayı veriyor.

ve bunu:

No profiles for 'com.benimki.app' were found
Xcode couldn't find any iOS App Development provisioning profiles matching 'com.benimki.app'.

neyi yanlış yapıyorum dicem aslında ama pek bir şey anlatmış sayılmam.
bu iş sırasıyla nasıl yapılmalı abi?
allah aşkına birisi step step anlatsın ya.

ben şuan ne yaptım?
gidip appstoreconnect.apple.com buradan yeni bir app oluşturdum. bu app'e bir bundle id oluşturdum. "com.benimki.app" diye, sonra bu bundle id'yi, xcode'da projedeki bundle id ye yazdım.

daha sonra archive deidm ve bu hataları aldım.

 
internette 50 tane dokümana baktım, hepsi a'dan z'ye free account için şeyler anlatıyor. ve ben bu hatanın benim oluşturduğum işletme accountu ile alakalı olduğunu düşünüyorum. halyile doğru cevabı bulamıyorum.


  • tchuck  (23.06.20 20:54:09) 
xcode'a şirket hesabı ile veya şirketin developer yetkisi verdiği kullanıcı ile giriş yapılmış durumda mı?

projede signing&capabilities sekmesinde takım seçilmiş durumda mı?
  • aziz dostum jack  (23.06.20 21:39:30 ~ 21:43:24) 
Adres: developer.apple.com'da Certificates, Identifiers & Profiles bölümü

Öncelikle certificates bölümünden bir tane distribution sertifikası oluşturmalısınız.

Sonra bir tane provisioning profile oluşturmalısınız. Bu profile'a da test edecek cihazların udid değerlerini girmelisiniz. Bu profile'ın kullanılacağı app id değerine de XC Wildcard (*) veya hangi app id ile kullanılmasını itiyorsanız onu vermelisiniz ve kullanılacak distribution sertifikasını seçmelisiniz.

Daha sonra Xcode'da hesabınıza giriş yaparsanız ve build esnasında otomatik imzalamayı açarsanız işlem tamamlanır.

Sizin spesifik olarak hatanız da 'com.benimki.app' a ait bir provisioning profile bulunmaması. Yukarıdakilerden sadece provisioning profile işini yapsanız muhtemelen hallolur.
  • queue  (24.06.20 00:36:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.