[]

Bu devirde esnaflığa girişmek?

Nasil olur? 8.500 lira maaşı olan ve beni artik biktiran,hayattan sogutan,herseyin ters gittigi bir memuriyetten cekilip esnaflik yapma fikrim var. Artik gercekten parasini vs gectim bana tamamen işkenceye donusmus bir memuriyet. Bu konudaki gorusleriniz benim icin onemli. Soyle ki;

Memleketim olan kucuk sayilacak (50000 nufus) ama zengini de bir hayli fazla olan bir ilçede orta halli bir burgerci acmak fikrim var. Kaliteli et,kaliteli ekmekle guzel bir burger cikarabilecegime inaniyorum. Orta boyda bir dry age dolabi alip steak tarzi et de bulundurmak istiyorum. İşletmeyi acacagim yerlerin alternatifi de olabilir. Bir tane buyuksehir merkezi ya da orta halli bir il merkezi gibi.

Ne dersiniz dostlar? 200.000 tl gibi bir butceyle girsek boyle bir işe bize care olur mu? Mesleki anlamda gercekten artik tukenmis durumdayim.

 
ya csb yada rahat batması sorunu var . tayin iste git,nedir yani ?


  • x571  (23.06.20 19:34:48) 
Bu yaşanan küresel salgın olayından ders alarak bence çok daha mantıklı bir alanda çalışmalısın. Burger temel ihtiyaç değil mesela, her zaman kazandırmayabilir.


  • 1bir1bir1  (23.06.20 19:35:27) 
Baslarda zarar etmeye hazirlikli olmak icin butce
En az 1 yillik dukkan kirasi + depozito + hava parasi
Mutfak + dekorasyon maliyetleri
Muhasebe giderleri
Vergiler izinler vs.
Personel giderleri
Reklam butcesi

Covid muhabbetini saymiyorum simdilik ama 200k cok az.
  • influx  (23.06.20 19:40:43) 
Para ticarette, aga.


  • goodz  (23.06.20 19:54:13) 
Girişin. Hem esnaf hem memur olarak söylüyorum, benim mayamda yok memurluk hanım zoru ile devam ediyorum.Ruhum esnaf :)

Öncelikle yıllık izine çıkıp mekan, ekipman araştırması yapıp kararınızı netleştirince 1 yıllık ücretsiz izine çıkın. 1 yıl deneyin esnaflığı baktınız sizin gerçek mesleğiniz ve kazancınız esnaflık , verin istifayı gidin.

Şu dönemde hiçbir şey gemileri yakmaya değmez inanın. İşin yürümediği safhaları göz önünde tutmalısınız zira esnaflıktan vazgeçince ha deyipte iş bulmak hele 8500 maaşlı garanti iş bulmak çok zor.
  • synax  (23.06.20 20:28:44) 
ticaret kararı ayrı bir karar.

ancak memuriyette sıkıntı yaratan amirlerin varsa onlarla ilgili yazıyorum. yazılı kurallara harfi harfine uy. bunun dışında ne söylerlerse söylesinler ..kine takma. hiçbir yaptırım yetkileri yok kendi şirketi değil. sana baskı kuramaz. bunlara yüz verirsen palazlanırlar.
  • antikadimag  (23.06.20 20:31:48) 
memursan ticaret hakkında en ufak fikrin yoktur yüzde 98 falan batarsın.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.06.20 21:57:15) 
Yapma bence.
Mesleki olarak tükenmeyen kaç kişi kaldık ki?
O parayla baska bir yatırım yap,her ay düzenli gelen parayla kendini mutlu edecek şeyler planla,gerçekleştir bence
  • chemnil  (24.06.20 07:29:43) 
Rızkın onda dokuzu Ticaret ve cesarettir aga, yardır.


  • etna  (24.06.20 07:30:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.