[]

ps4 satın almak

mediamarkt'ta ve sony mağazasında ps4 500gb + 4 oyunlu paket 3699 lira. ikinci bir kol almak istersem de +700 lira. elbette sony eurasia garantili.

n11.com'da 3699 liraya ikinci kol hediyeli, yanında da tek oyun pes2020 ile birlikte satılıyor ama ithalatçı garantili.

bozulursa garantiye gönderme kısmında sıkıntı olacağını sanmıyorum (değer mi yani 700-800 lira farka, oyundan hiç anlamam oyunları eder mi bilmiyorum, gta5, fortnite, days gone falan varmış).

ama mediamarkt'taki adam 'güncellemelerde sıkıntı yaşarsınız' dedi.

gerçekten bozulursa tamir ettirme kısmı dışında bir avantajı var mı garantili almanın? yoksa n11.com'dan yapıştırayım mı?

---------

edit: açıkçası aynı oyunları oynayabiliyorsak fark etmez bana. ama gün gelip ps sahibi arkadaşlarıyla oyun paylaşayım, online oynayayım, oyun üzerine kritik yapayım dediğinde öksüz kalacaksa ben yine ps alma taraftarı olurum.

şimdi 41 yaşındayım, gördükçe heves ediyorum ama ben oyun işini 1996 yılında amiga ile bıraktım. bana 1990 yılında amiga 500 alınmıştı. o dönem pek kimsede yoktu. ama sınıfta amiga 500 sahibi olan arkadaşlarımla güzel bir komünite oluşturmuştuk. hiç muhabbetim olmayan adamla bile 'aa sende amiga mı var' diye arkadaş olup oyun değiş tokuşuna başlamıştık, hafta sonları birbirimizin evine elimizde boş disketlerle gidip toplaşır, oyun oynar, beğendiklerimizi kendimize çekerdik. yani eve kapanıp oyun oynayan gençlik olmadık hiçbir zaman. oyun çektirmeye bile toplaşıp gider listeleri birlikte kurcalardık.

farklı oyun platformları var mıydı bilmiyorum (pc ile oyun oynamak aşırı maliyetli idi, ses kartı ister, görüntü kartı ister, renkli monitör ister, ister de ister. amiga 500'ü televizyona tak, görüntü de, ses de harika), başka oyun platformu vardıysa da tutmadı. hiç 'biz de hedeciyiz' diyen duymadım. 41 yaşına geldik, bu arkadaşlarımla hala görüşüp aynı muhabbeti yaparız.

yani demem odur ki biraz da amacım oğlumun çevresine uyum sağlayabilmesi. oyun oynarken bile gerçek hayatta sosyalleşebilmesi. yoksa yine o yıllardan kalan nintendo game watch'larım sapasağlam duruyor, donkey kong 2 falan. oğlan da seviyor. ama bunu ancak evde oynar. arkadaşlarımla paylaşayım, birlikte oynayayım dese olmaz.

 
güncellemelerde niye sıkıntı yaşayacakmışın?

yaklaşık 4-5 konsol eskittim. birincisi ps4 yerine xbox almadığın için kafanı taşlara vuracaksın ileride, ikincisi ise bu aletler taş gibi genelde. kutudan açtığında sıkıntı yoksa 2 sene sıkıntısız gider. ondan sonra zaten tek başınasın.

ama ps4 tercihin için şimdiden geçmiş olsun. bunu silme ileride ne yaptım da büyük sözü dinlemedim diye dertleşmeye gelirsin. ben burada olacağım.
  • ozdek  (23.06.20 18:23:28) 
Garanti işini unut. Makineyi eskinin ps cafelerinden almayacaksan bu cihazlara bir şey olmuyor. Benim ne bozuldu, ne bozulduğunu birinden duydum.

Güncelleme ne alakaymış onu anlamadım. sallamış :D Güncellemeyle ilgili bir sıkıntı yaşamazsın. O işi geçsin.

Gta 5 gta 5 işte rekorlar oyun :D Fortnite çocuk coluğun oynadığı oyun. Days Gone yakın zamanda ps4'e özel çıkan zombili bir hayatta kalma oyunu. Mekanikleri last of us'a benziyor. Ben oynamadım ama metacritic puanı 80 üstü. Oyuncular beğenmiş.

iki kol tek kola gelirsek. Arkdaşlarınla evde toplanıp basketbol futbol oynayacaksan 2 kollu olanı, yok ben hikayeli oyunları bitirip atmosfer soluyacağım diyorsan tek kolluyu al.

Gerçi bana kalsa direkt 2. el al(bu cihazlar bozulmuyor:D) ama seçenekler bu ikisiyse, tek kolluyu al, 2. kol lazım olursa netten ucuza bi kol bulursun.
  • eazy  (23.06.20 18:41:08) 
8 yaşındaki oğlumla birlikte bir şeyler oynayalım diye alıyorum, asıl niyetim oğlana almak ama ben de eşlik ederim, birlikte oyun oynarız, araba yarışı falan yaparız diye hayallarim var. tabii oturup kendim de oynarım o dediklerinizi.

@ozdek: niye ps4 yerine xbox almalıyız, aldıktan sonra dertleşmek yerine peşin peşin konuşsak ya :)

açıkçası aynı oyunları oynayabiliyorsak fark etmez bana. ama gün gelip ps sahibi arkadaşlarıyla oyun paylaşayım, online oynayayım, oyun üzerine kritik yapayım dediğinde öksüz kalacaksa ben yine ps alma taraftarı olurum.
  • kibritsuyu  (23.06.20 18:50:13 ~ 18:52:00) 
5.05 li olanlarını al. birde ne ara 3700 oldu bunlar be . 1500 -2 ye satılan şeylerdi . oha !


  • x571  (23.06.20 20:11:29) 
5.05'li olan ne demek?


  • kibritsuyu  (24.06.20 07:41:45) 
@ozdek e katılıyorum. illa exclusive için almıyorsan xbox one s al derim çok daha hesaplı. en önemli sebebi tabi ki de gamepass. aylık 15 liraya harika bir oyun kütüphaneniz oluyor. nette de bakabilirsiniz xbox gamepass oyunlarına. ah özel oyunlar, konsol aldıran oyunlar derseniz ps4 derim.

not: 2 yıl ps4 kullandım, şimdi ise 1 yıllık xbox sahibiyim. ikisinin de yeri ayrı. ama gamer değilseniz uzun vadede ikisi de sıkacaktır hocam sizi. çünkü aldığın zaman aletin hakkını vermen gerekecek, hele ki bu fiyatlara gelmişken ;)
  • kaledekiyalnizlik  (24.06.20 08:29:34 ~ 08:30:21) 
seri numarası 5.05 olanlar denmek istenmiş. o ürünler piyasada yok artık boşuna aramayın bile.

ben yurtdışından aldım dolayısı ile garantisiz. henüz bir sorun yaşamadım. ayrıca tr piyasasında ps4'ün xbox'tan çok daha iyi bir konsol olduğunu düşünüyorum. tek kötü yanı Playstation Türkiye onunla da ben muhattap olmuyorum. Playstation India'cıyım.
  • a darkness coming  (24.06.20 08:31:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.