[]

Tek taş alınca bahşiş verilir mi?

Merhaba. Geçtiğimiz hafta kurumsal bir firmanın avmdeki mağazasından evlilik teklifinde kullanmak amacıyla yüzük almaya gittim. Yüzüğü aldım ancak parmak boyu özel yapılacağı için sipariş verildi. Bugün geldi diye arandım mağazadan. Sonra WhatsApp tan mesaj attılar, sizinle ilgilenip siparişinizi alan arkadaş yıllık izinde ama gelmesini isterseniz gelecek diye. Ben de bilmediğimden gerek yok teslimatta sorun olmayacaksa dedim. Şimdi de o arkadaş size teslim etmek istiyor geleceğiniz zamanı haber verebilirsiniz o da gelecek dediler.

Soru başlıkta aslında sizce bahşiş için falan mı yapıyorlar bunu? Yoksa başka bir nedeni mi var? Kurumsal bir marka sonuçta orada çalışanlara da bahşiş vermek mantıklı mı?


 
Yahu ne alaka yillik izinde ama gelecek? bu seni ilgilendirmiyor.gelmesin, baskasi ilgilensin. bana cok tuhaf gorundu. vermemelisin bence veriliyorsa da vermen icin baski sayilir ne munasebet


  • ala09  (23.06.20 17:25:16) 
Verme yahu zaten bi dünya para vermişsindir tektaşa. sal gitsin.

belki satış&ilgilenme üzerinden prim alıyodur ondan kasmıştır.
  • lcha  (23.06.20 17:28:11) 
ilk defa duydum ve saçmalık!!! kuryelere bile kargoyu getirdiği için bahşiş veriyorlar yada şubeden 20-30 gönderiniz varsa bahşiş veriyormuşsunuz.. maaş bitti bahşişe döndü ortalık.. bu nedir yaa?!!


  • Mügüs  (23.06.20 17:28:21) 
Ne kadar saçma bir sey hic böyle bir şey duymamistim. Ben olsam hic bir sey vermem boyle tuhaf bi davranis da eklenince


  • sanguine mcqaer  (23.06.20 17:28:30) 
sacmalik, sizi saf gormusler sanirim, vermeyin, zaten prim aliyorlar


  • müptezel dostoyevski  (23.06.20 17:31:03 ~ 17:31:14) 
Hayır tabii ki!


  • halitkin  (23.06.20 17:45:13) 
Hocam kulübe hoş geldiniz. İlk saplama girişimine maruz kalmışsınız. Bu noktadan sonra evlilikle uzaktan yakından ilişkili en ufak şeyde canım ülkemin canım esnafları (kurumsal falan yalan o işler çoğu yerde) saplama festivaline başlayacaklar. Hangisi tutturursa artık. Evlenip balayına falan gidip en son dönüp eve girip kapıyı kapatıncaya kadar bu saplama festivali devam edecek. İlk başta aman evleniyorum heyecanı ile gaza gelmeyin, kurtulabildiğiniz en ufak noktada kurtulmanın yoluna bakın bu festival ölücülerinden. Çünkü bazı anlar gelecek saplanmadan kaçamayacağınız durumlar olacak, neyse gelenek buymuş diyip her türlü saplanacak. Siz minimal tutmaya çalışın yoksa bir evlilik masrafı da bu saplama ölücülerine gömersiniz. Olabildiğince imkanlar dahilinde yaptığınız alışverişleri evleniyoruz adı ile yapmayın.

İmza: Saplama festivalinde çok saplanmış yumuşak yüzlü 2 yıllık evli bir dost
  • ManikD  (23.06.20 18:13:26) 
Hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin.
Hangi markadan hangi özelliklerde yüzüğü kaç liraya aldınız acaba?
Atasay 0,63 karat d rengi yüzüğe pazarlıkla 8000 tl dedi bana.
  • etna  (23.06.20 19:23:59) 
Bahsis icin yapiyorlar, iyi niyetli degiller.
Sakin ola vermeyin

  • gunes123  (23.06.20 19:51:27) 
Firma adı vermemenizdeki sebep nedir?

Mücevherat ve altın işinde olanlar müşteri ilişkileri konusunda eğimtilidir ve çok iyi kazanırlar. Portfolyolarına dikkat ederler. Bence potansiyel müşteri olduğunuz için iyi muamele ediyor olma ihtimali yüksek.

Acı gerçekse gia gibi dünyaca ünlü kuruluşlar tarafindan sertifikalı değil de, kendi kuruluşları tarafından sertifikalanmış ürün aldıysanız muadillerine oranla daha çok para ödemişsinizdir.
  • baal  (23.06.20 20:48:48) 
@baal Blue diamonddan aldım üstad. Açıkçası çok araştırma yapmadım daha önce kız arkadaşımla denedigimiz ve elinde en güzel durdugunu düşündüğümüz bütçeme de uygun olan yüzüğü aldım. Umarım dediğiniz gibidir. Ama ben yine de soru işaretiyle gideceğim. Aşırı pahalı yüzük oldugunu dusunmedigim için de gia sertifikasidir vs hiç bakmadım ilk kez duyuyorum hatta. Sanırım kaziklanmaya daha cook alışmam gerek. Teknik detaylardan ziyade içime sinmesine öncelik vermiştim.


  • hazarcan  (23.06.20 21:01:42) 
Ben olsam vermezdim


  • serbest gezen koala  (24.06.20 00:31:35) 
Ha gerçi şey olabilir, prim alıyorlar ya, sizi o bağladı ise satışınız o kişinin adına yapılacaktır ve adam haliyle primi kaçırmak istememiştir. Olay bahşiş olmayabilir. Malum bu devirde prim alabilmek epey zor.


  • serbest gezen koala  (24.06.20 00:33:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.