[]

doktorların almanya'ya gitmesi

sözlükteki mühendislik vs tıp başlığında biri "tıpta yurtdışına çıkman için almanca öğrenmen gerekir" demiş. doktorların da almanca kursuna gittiğine dair bir başlık vardı. o kadar ülke varken neden almanya? acaba almanya'da diploma denkliği falan mı var? neden ingiltere, amerika, kanada değil?




 
Almanya yeni bir yasa ile çalışma vizesi kolaylığı sağlıyor özellikle sağlık sektörü çalışanlarına.


  • chavezding  (23.06.20 15:12:14) 
bu yasa 1 mart'ta çıktı diye biliyorum. başlık 2018 sonu gibi açılmış. başka bir etken yok mu? baştan almanca öğrenmektense en azından ingilizce'ye daha aşina insanlar.


  • black mamba  (23.06.20 15:15:25) 
Gecen yil bir ozel ogrencim Ingiltere'ye gitmeye calisiyordu kiz arkadasi orada yasadigi icin. IELTS'ten 8 almasi gerekiyordu ki bir Ingilizce ogretmeni olarak benim ortalama skorum 8 olabiliyor. Ingiltere'nin kriterleri cok yuksek. Ayrica dogrudan doktor olmasi da yeterli degildi. Kiz arkadasi ile evleneceklerdi.


  • howfaristhesky  (23.06.20 15:19:19) 
ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda gibi İngilizce konuşulan ana ülkelerde gidip elini kolunu sallayarak doktorluk yapamıyorsun. İyi bir İngilizce sınav puanının yanında aynı zamanda her ülkenin kendine ait ve birkaç aşamadan oluşan sınavını geçmen (ve hatta iyi bir puan alman) üstüne duruma göre staj vs yapman ve cv hazırlayıp başvurman gerekli. Yani uzun ve yorucu bir süreç. Ayrıca ABD için bu girmen gereken sınavlardan birine orada giriyorsun ve bunun gidiş geliş masrafı vs de var.

ABD için olan sınav USMLE, İngiltere için PLAB. Diğerlerinin tam isimlerini bilmiyorum ama hepsi için benzer sınavlar var. Ortalama olarak TUS'tan kolay dense de yine de çok kolay olmayan sınavlar ve pratik yanı da var bu sınavların bizden farklı olarak. İletişim, muayene gibi konularda da sınav oluyorsun.

Almanya'da ise Almanca biliyorsan elini kolunu sallayarak çalışabiliyorsun neredeyse. Bu açıdan benim pek çok arkadaşım Almanca öğrendi eğitim hayatında ve Almanya'ya gidiyorlar. Ben de kesin pişman olacağım öğrenmediğime diyip pişman olmuş durumdayım, evet..
  • nundu  (23.06.20 15:25:14) 
UK bizim doktorları muhatap bile almıyor ki Hindistan'dan bile doktor ithal ediliyor. Bizdeki tıp dünyası adına ayıplanacak bir durum. Mühendis olarak benim bile denkliğim var ama doktorlara güvenmiyorlar herhalde.


  • ozdek  (23.06.20 15:28:55) 
kanada bildigim kadariyla bir tek Kuba'dan gelen doktorlari direk kabul ediyor yoksa buyuk olcude bastan okumak zorunda kaliyorsun.


  • cooperr  (23.06.20 17:21:11) 
amerika"da 20 yil once 4 yil boyunca sinava girmek zorundaymissin, amcam staj icin gitmis, kalmak istemis ama bunu ogrenince geri donmus.


  • Coma  (23.06.20 18:03:09) 
uzmanlığa bile denklik vermesi.

ingiltere (plab) ve abd ekstra sınav istiyordu. yanlış hatırlamıyorsam uzmanlık eğitimini de saymıyordu. bu nedenle en mantıklı seçenek almanya oluyor.
  • marla is in my head  (23.06.20 19:33:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.