[]

Sözlükte niye bu kadar toksik insan var?

Sözlük tam bir toksik insan yuvası olmuş. Herkesi, her şeyi sjw diye aşağılamaya çalışan, lgbt, feminizm ve azınlık düşmanı, tuhaf tipler doluşmuş siteye. Sjw terörü diye bi başlık açmış biri geçen. Oraya da uzun uzun yazmıştım ama yani ben sjw muhabbetine niye bu kadar sinir olunduğunu anlamıyorum ki bu insanlar nefret söylemine kadar gidiyor. Sjwye uyuz olmak için sjw'nin mücadele ettiği görüşlere sempati duymak lazım gibi geliyor. Ya da feminizm diyince hemen laf ediyor millet, ben bir erkek olarak feminist biri olduğumu söylesem bana hemen meriç diyerek hakaret (!) ederler.

Last of Us Part 2'yi beğendiğini söyledi diye Enis Kirazoglu'nu linçliyorlar yav. Beğenmeyenler de içinde lgbt falan var diye beğenmedi sırf. Hiçbir yerde farklılık görmeye tahammül edemedikleri için Netflix, oyunlar gibi medyalarda lgbt içerikleri olmasına sırf bu toksikler kuduruyor diye seviniyorum artık. Gerçekten sinir bozucu bir kitle ve ya sayıları gittikçe artıyor ya da sesleri gür çıkıyor.

Neyse soruyu toparlayamadım ama, bu red pillci, lgbt düşmanı, her hak arayana, eşitlik yanlısına sjw, meriç vs diye laf attığını sanan kitle özel olarak sözlükte mi bu kadar yoğun yoksa gerçekten toplumda bu kadar sözü geçen bi grup haline mi geldiler? Ben bunları sadece hayatsız ergenler olarak görüyorum çünkü..

 
Velkam tu törki.
İnternet geniş topluma daha çok yayıldıkça, bu kesmin ne kadar kalabalık olduğunu daha net göreceksiniz.
20 yıl önceki ekşi sözlükte bu tarz yazan biri değil linç yemeyi, entry göndermeyi beceremezdi. Ancak dijital ortamın kullanım oranı arttıkça, sizin yolda görüp selam dahi vermeyeceğiniz adamlar fikirlerini buralara kusuyor. Bunu engellemek de mümkün değil, toplum böyle. Engellemek isteseniz bir gruba özel site haline gelir ekşi sözlük, bu da yönetimin asla isteyeceği birşey değil. Geçti o özgürlükçü, modern, genç bir kesimin gezindiği sözlük yılları, hatıralarımızda kaldı.
"Ararun 155'i" dayıların, yeğenlerinin ve çocuklarının ortamı artık.
  • quaker  (22.06.20 12:18:22) 
yalnız sjw tipler aynı oranda toksikler, parfüm gibi bu, bi şişeyi boşalt üstüne sen kendi kokunu almazsın ama etraftakileri rahatsız edersin. kimse kimsenin değerlerine saygı duymak zorunda olmadığını, kimsenin de duymadığı gerçeğini görmesi internetin yayılmasıyla daha çok gün yüzüne çıktı sadece.


  • nahtoderfahrung  (22.06.20 12:23:54 ~ 12:24:57) 
sözlük ilk kurulduğunda bir alt kültür platformuydu. geek diye tabir ettiğimiz, alternatif müzik dinleyen, sinema/edebiyat/oyun bilgisine hakim, nispeten üniversite öğrencisi/mezunu büyük şehirli gençlerin metal müzik, fantezi edebiyatı, frp vs. muhabbeti çevirdiği bir oluşumdu. bu söylediğim ta 2000'lerin başlarıydı. sonraları kitle büyüdükçe o alt kültür geleneği yüzdesel olarak azaldı, şimdilerde hiç kalmamış durumda. artık türkiye ortalamasına yakın bir yer. o yüzden sözlüğü gözünüzde fazla büyütmemeniz lazım. twitter gibi, facebook gibi ortalama bir yer işte.

bu arada siyaseten doğruculuğun bokunun çıkarıldığı, milletin birbirinin üstüne ultra sjw hassasiyeti kustuğu durumlar da yok değil. yani bazen o serzenişlere hak da veriyorum. ama bu sözlüğün kalitesiz bir yer olduğunu değiştirmiyor tabii.
  • sir gawain  (22.06.20 12:29:12 ~ 12:30:06) 
bunların yanında aktroller ve fanatik troller de sitenin iyice içine etti. bir de bunun yanında sözlüğün iyice ego tatmin yeri olduğunu düşünüyorum. bu kadar kendini beğenmiş tipi bir arada göremezsin. adamlar hava atabildiği her şeyle hava atıyor. işi, maaşı, okuduğu okullar, dış görünüşü falan. kendi dışındaki herkesi ezen bir kitle var.


  • nothing in my way  (22.06.20 12:29:48) 
SJW falan ithal söylemler işte. ben sözlük dışında rastlamiyorum, kimbilir belki de dışarıda dile getirilmesi daha zor olduğu için sozlukte patliyordur ilgili konular.


  • encokbenisevinnolur  (22.06.20 12:29:59) 
soruna cevap değil ama oyun güzel ya ahah :D Henüz bitirmedim ama hikaye anlatımını, verilmek istenen duyguyu falan hissediyorsun yani. Buna benzer uzun bir entry girmiştim, 2-3 kişi özel mesaj atıp anama sövdü :D Oyunu beğendim entrysi bile giremiyorumaq

Bu arada ben oyunda lgbt propagandası falan görmedim ya. Gerçi sonuna gelmedim ama az kaldı. bu son 10 saat içinde varsa bilemeyeceğim ama şimdilik karşıma öyle bir şey çıkmadı.
  • eazy  (22.06.20 12:44:26) 
"Sjwye uyuz olmak için sjw'nin mücadele ettiği görüşlere sempati duymak lazım gibi geliyor."
Çok haklısınız.
Alıştıkları düzen değiştiğinden rahatsız oluyorlar. Sözlükte ya da diğer platformlarda en çok sesi çıkan grup bunlar ama en ufak bir "diğerine de temsil/söz hakkı verme" çabasını ifade özgürlüğünün kısıtlanması olarak görüyorlar.
  • ganbatte  (22.06.20 12:48:04) 
Last of us part 2 sadece lgbti var diye sevilmiyor diyen ile lgbti var diye sevmeyen arasinda bir fark yok bana gore.

Siz oyunu begenmedigini söyleyenleri (ki biraz arastirirsaniz cok insan var hikayeyi begenmeyen, oyunun belli donemlerinin gereksiz uzun oldugunu söyleyenler vs vs) bir kutu icine koyup aha bunlar homofobik diyorsunuz. Cok da mantikli soylem degil.
Ben acik soyliyeyim oyunu oynamak istiyordum ama malesef oyun sizintilari sonrasi merak edip baktim ve ben oynamam dedim. Acik soyliyim god of war'da da hikaye sonunda kratos ve oglu olecek olsa oynamam. Red dead redemption'da sonu oyle olmasa ve "hadi sen yoluna ben yoluna" dese oynamam. Horizon zero dawn'da insanlari katleden eleman var, oyun sana 3 sik veriyor. Ben en sert olanini secip oldurdum bebeyi ve rahatladım. Bana "seni de anliyorum askito kandirildin sen" dedirtse oyun oynamam.
Kisacasi ben oyunu drama olsun, uzuleyim kafama takayim diye oynamıyorum. Ben oyun beni soka soksun ohaa dedirtsin diye oynamiyorum. Sevdigim karakter vahsice oldurulsun ben de hikaye sonunda kıssadan hisse alayim "intikam kötü sey :( " diyeyim diye oynamıyorum.
Toksik kültür var ama gereksiz duyar kasan tipler de dolu. Bu sadece burada degil, twitter, reddit hepsinde her millette ayni.
  • logisticsmanager  (22.06.20 12:49:17) 
siz onları dikkate aldığınız için var. her başlık altında yüzlerce cevap yetiştirmek yerine engelleyip geçseniz azalarak bitecekler ama izin vermiyorsunuz :)


  • transleta  (22.06.20 13:07:33) 
@transleta

Hahahaah aslında engelliyorum baya ama engelle engelle bitmiyorlar, üşeniyorum artık dhdhdhs

@logisticsmanager

Ben sirf lgbt var diye sevmiyorlar demedim ama gördüklerimin çoğu ondan sevmemiş. Ben normalde konsol exclusive oyunları sevmem bile, hayatımda konsolum olmadıği ve pc ile takıldığım için. Sırf ilk konsollara çıktı diye yıllardır gta 5'ten nefret eden insanım.

Neyse yani benlik bi olay değil, konuya da çok hakim değilim ama o kadar nefret kusmuş ki bu tipler, oyunu övesim geldi normalde uyuz olduğum halde dhdhdhs

Bi de bu sjwler size ne etti be kardeşim? Neyini gördünüz yani. Arada çoook nadir şeyler dışında bence çoğu söylemleri haklı. Feministlerin mesela itiraz ettiği çoğu konuda hak veriyorum onlara. Bilmiyorum öyle "sjwler de az değil" demek bana mantıklı bir söylem gibi gelmiyor.

Yani bi yerde cinayete kurban giden kadınlar, ayrımcılığa uğrayan eşcinseller varken diğer yerde netflixte her dizide eşcinsellik var, feministler çok rererö, bilmem ne çok kada açıyor diye dert yanan insanlar var. Yani ne bileyim bi terör varsa bu terörü yapan sjwler değil sanki :d
  • nundu  (22.06.20 13:16:46) 
Örnek istiyorsun diye; Johnny depp amber Heard. Bir bak bakalim kadin siddeti karsisinda zamaninda Johnny depp'i isinden edenler neler yapmis? Reddit'de bak adama ana avrat gidenler neler demis?

J.k.rowling; uzunca donem lgbti ve translarin yanindaydi, hala da yanlarinda. Ama kadin insanlarin kadin ve erkek diye iki cinsiyet oldugunu ortadan kaldirmaya calismasini ve kadin/erkek kelimelerini kullanmaktan kacinmalarini garip buluyor. Bunu söylediği icin transfobik dediler, sürekli kadina laf diyorlar. Kitaplarinda vs gay yaptigi, siyahi yaptigi icin ne kadar inclusion ve diversity<333 diyorlardi. Bu sefer de homofobikler laf derdi. Simdi kadin kendi dusuncelerini aciklayinca karsisinda yer aliyorlar. Cunku farkli düşünceye saygilari yok.

Sıkıntı bir grup insanin agzindan cikan her şeyi dogru kabul edip karsi argüman üreten herkese bir sifat takmak. Insanlar kendi düşüncelerini söylemeye korkar oldu. eger düşüncen onlarin dusuncesi degilse; seni işinden etmeye calisirlar, senin hakkında twitterdan kampanya baslatirlar vs.

Türkiye'de oldugun icin belkide görmüyorsun ama yurtdisinda sjw denilen kisiler harbiden kafa utuleyebiliyorlar.
  • logisticsmanager  (22.06.20 13:35:43) 
Sozluk dedigin yer 2012 de moderatorlerin istifasindan sonra cenaze namazi kilinmis bir yer zaten. Yani site alameti farikasi olan konsepti birakip, kurallari terk edince, bir de uyeligi acip sorgusuz sualsiz zilyon tane insan alinca ne olacakti ki baska ?

Ben hala 2020 senesinde insanlarin sozlukte yaziyor olmasina sasiriyorum asil, bu kadar alternatifi varken hem de..Sonucta cocukken arkadas oldugumuz kisilier, buyuyduklerinde sacma sapan tiplere donerse nasil arkadasligimizi kesiyorsak, sozluk icin de aynisini yapmamak icin bir neden yok.
  • krafan  (22.06.20 13:37:16 ~ 13:41:01) 
Sözlük toksik değil, türkiye halkı genel olarak toksik. eskiden seçkin, nispeten daha paralı ve okumuş, kültürlü bi kesime açıktı sözlük. Artık herkes hesap açabiliyor. Dolayısıyla ortalamalaştı. Ortalama da leş işte.


  • roket adam  (22.06.20 13:53:36) 
@logisticsmanager

Reddit, twitter gibi sayfalarda günümün yarısını geçiriyorum ve genelde yabancı kaynakları takip ediyorum. Yani dünyadaki olanları da okuyorum genelde evet.


Mesela j k rowling cidden mal. Twitterda dalga geçiyorlar, harry potter'ı Daniel Radcliffe yazmış gibi davranamaz mıyız diye xd çünkü bu son transfobi muhabbetinden önce gidip tiyatro oyunu için Hermione'yi siyahi aktrise oynatıp "hiçbir zaman beyaz demedim ki ehe ehe" diye mal bir açıklama yapmasını (ki kitapta diyor neyse xd) kimse onaylamamıştı. Sjwlik yapayım derken aptal durumuna düştü. Trabsfobi konusunda da artık cinsiyet konusunda kabul gören görüş non-binary yolunda ilerliyor. Yani muhtemelen bi 10 sene sonra batı Avrupa, ABD gibi yerlerde bu durum standart olacak. Sex/gender farkları ve bunların değişik kombinasyonları ve erkek/kadın gibi ikilik dışında başka cinsiyet durumunun olabileceği de bakıldığında mantıklı bir durum.

Depp-Heard konusunu çok takip etmedim. En son Depp, Heard'e şiddet uyguladı diye haber vardı, sonrasında yok uygulamadı vs diye tartışılıyordu. Ha diyelim ki bunları Heard uydurdu. E o zaman zaten mahkemede para cezası alır ve Depp'in ismi temizlenir, üstüne de böyle bir suçlamaya maruz kaldığı için sempati kazanır. Bu olay genel olarak sjw muhabbeti olmaz ki? Heard'ün bireysel karakteri üzerinden yapılan bir olay olur. Ben "Dünya üzerinde hiçbir kadın gidip de erkeklere iftira atmamıştır" demiyorum. Ama bunu mahkemede araştırırsın, sonuca göre cezasını verirsin.

Burda sjwler ne yaptı? Olayın en başında haklı olarak depp'e tepki vardı çünkü delilli falan bir iddia vardi ortada. O durumda bunun mahkemesini yapma, delil doğru mu diye araştırma görevi kitlenin değil. Kitle de her zaman anlık tepki verir. Koca bir kitlenin anlık tepkisi üzerinden, o kitlenin görüşüne, haklı/haksızlığına karar veremezsin.

Abd'deki protestolarda azınlık bir grup fazla vandallık yaptı diye protestolar haksız diyebilir misin? Bastırılmış kitle psikolojisi var ikisinde de. Kadınlar yüzlerce yıldır toplumda baskılanmış durumdalar, şurda 100 yıl bile olmadı haklarını elde edeli ve toplum entegrasyonu yeni sağlanıyor. Bu süreç ağrılı geçecek tabi ki ve bu süreçte kadınların da, lgbtnin de non-white ırkların da taşkınlıkları olacak. Yani bu taşkınlıklar doğru/yanlış demiyorum ama eşyanın kaderi bu. Fransız İhtilali'nde ihtilalci halk da vandaldı. Orda da kitle hareketi ve ruhu vardı. Bu şekil toplumsal devrimler böyle olur, yapacak bi şey yok. Aşırı milliyetçi, ırkçı, cinsiyetçi, lgbt düşmanı insanlar yanlış zamana denk geldi. 100 yıl önce krallardı ama şimdi yavaş yavaş dışlanmaya başlayacaklar. Son kıvranışları bu internet üzerinden, onu da anlıyorum ama ekşi popülasyonunda bu kadar olduklarını yeni fark etmiştim, ondan sordum bu soruyu :)
  • nundu  (22.06.20 14:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.