[]

Covid testi nasıl yaptırılır?

Merhaba,

Geçen hafta midemden rahatsızlandığım için bir gün işe gitmedim. Ertesi gün toparladığım için işe gitmeye hazırlanırken sağolsun patronum işlerin azlığından dolayı o gün de dinlenebileceğimi, hafta başı devam edebileceğimi söyledi ve bir doktora görünmemi ve test yaptırmamı söyledi.

Başıma daha önce abidik gubidik şeyler yediğim için bu şekilde mide rahatsızlanması geldiği için, ben doktora falan gitmedim. Zaten ertesi gün de oldukça iyiydim ve hafta sonu falan gayet normal hayatıma devam ettim.

Pazar günü patron arayıp ay sonuna kadar ofise gelmememi, doktora gitmediğim ve test yaptırmadığım için ofistekilerin tedirgin olduklarını, O'nun "doktora git ve test yaptır" tavsiyesini kulak arkası ettiğimi vs. söyledi... Ben de işe yeni girdiğim için aslında bir sıkıntı yaşamak istemiyorum fakat olan oldu bir kere...

Aslında babam geçen haftaya kadar bir göğüs hastanesinde bir akciğerinde bulunan karaltının tanısı için biyopsi, bronoskopi vs. olduğu için kaldığında, babamı ziyaret ettiğimde servislerin ve hastanenin durumunu gözlerimle gördüm. Kesinlikle babamın kaldığı serviste hiçbir önlem yoktu, dışarıdan ziyaretçi elini kolunu sallayarak giriyor, hemşireler maske takmıyor vs... Yani hakikaten aslında hastaneye gitmememin nedeni patronun dediğini sallamamak değil, ciddi anlamda virüsten kaçınmak olduğunu söylemeliyim. Koskoca göğüs hastanesi böyleyse, sağlık ocaklarını falan düşünmek istemiyorum.

Şu anda hiçbir sıkıntım, şikayetim, bir olumsuz belirtim vs. yok. Ama yine de patronla papaz olmamak, onun titiz bünyesine bir gram su serpmek için COVID testi yaptırmak istiyorum, nasıl yaptırabilirim?

 
Bahsettiğiniz gibi herhangi bir semptomunuz yoksa zaten yaptıramazsınız. Yani herhangi bir hastaneye gidip bu testi yaptırma imkanınız yok. Bu durumu patronunuza açıkladınız mı?


  • clones  (22.06.20 12:21:14) 
hastaneye gidip bu anlattıklarınızı anlatabilirsiniz.İşe dönmek için patronunuzun şart koştuğunu anlatın.zaten önceki hafta hastaneye gittiğinizi söylerseniz şüphe üzerine yaparlar herhalde


  • Neyazayım  (22.06.20 12:21:26) 
@clones Aslında hayır ancak tekrar konuştuğumda söyleyeceğim. Pek hoşuma gitmese de "aile hekimime danıştım, test yapmıyorlarmış belirti olmadığı için." diyebilirim. Biraz titiz ve pimpirikli birisi kendisi, mecbur suyuna gitmek zorundayım.

@Neyazayım, bu akşam babamın bir türlü tanı konulamayan lekesi için tekrar hastaneye yatma durumu var, akşam uğradığımda oradakilere durumu anlatıp bir test isteyebilirim. Bakalım...
  • susamli cubuk  (22.06.20 12:31:17) 
Anlaşılan test yaptırmadığın sürece kimse rahatlamayacak. Bu süreçte işe gidersen ve biri pozitif çıkarsa senden bilirler. En iyisi test yaptır kurtul. Google üzerinden yaşadığın şehirdeki "pandemi devlet hastaneleri" bul. Pandemi acil servisine girişte şikayetini soracaklar, ya patronunun bu anlattıklarını doktora ilet yada yalandan koku-tat kaydım var dersin o zaman kesin test yaparlar, karar senin. Sürüntü test sonucun 20 saat içinde e-nabzıa düşecek.


  • kanlakarisikyagmur  (22.06.20 15:29:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.