[]

Çöpü akşamdan dış kapının önüne çıkarıp ertesi gün konteynıra atmak?

Normal mi?

Apartman görevlisi olması durumunda çöpü belli saatte toplayacağı için akmadığından kokmadığından emin olarak o saate beş dakika kala kapının önüne koymayı demiyorum. Bayağı akşam bulaşığı yıkayıp, çöpleri birleştirip kapının önüne koymaktan, ertesi sabah veya öğleden sonra kıçını kaldırıp atmaktan bahsediyorum. Normal mi?

Yeni komşumuz aylardır aynen böyle yapıyor, kocası sabah lütfederse atıyor, bazen kavgalı oluyorlar atmıyor... Küçük çocuğu var dedim, anlayışlı olayım dedim ama her sabah kapımı açar açmaz çöp görmekten ve koklamaktan gerçekten usandım.

Bugün markete gidecekken kapıyı açmamla şu beyaz eşya kutularının içinden çıkan köpüklerin uçuşması bir oldu. Evlerine bir şeyler almışlar ama ambalaj parçaları bizim paspasın üzerinde dans ediyordu. Sakince kapıyı çaldım, kadın açtı. Gerçekten sakin bir ses tonuyla 'Kapımın önündeki çöpler size mi ait?’ dedim, ‘Aaa, oraya mı atmışlar, ihihihi =))’ dedi. Sakince apartmanın 'kapımızın önü' değil ortak kullanım alanı olduğunu, insanları rahatsız edecek ve merdivenlerde yolunu kesecek şeylerle doldurmanın doğru olmadığını söyledim. Her sabah kapıyı açıp çöp görmenin hiç hoş olmadığını söyledim. Burada bir yerde sığır kocası araya girdi, ne dediğini hiç anlamadım ‘ben olması gerekeni rica ettim, siz kendinize yakışanı yaparsınız.’ dedim taktım kulaklığı indim.

Az önce anneme laf arasında söyleyince beni çok ayıpladı, ‘Komşu komşuyu idare eder, bunun için kalp kırılır mı?’ dedi. Ona da ayrı sinir oldum. Konu o kadar uzadı ki her an kapılarını çalıp ‘Eşşeklik eden meğer benmişim, gelin bizim eşiğe sıçın ödeşelim.’ diyebilirim.

Aslında ne zamandır bunları anlatıp ‘Siz olsanız ne yaparsınız?’ diye sorasım vardı, soru evrildi: ‘Cidden mi ben abartıyorum?’

Normal zekalı bir insanın imtina etmesi veya en azından alışkanlık haline getirmemesi gerekmez miydi? Yoksa ben mi kendimi Massachusetts'te falan zannediyorum?

 
Haklısın bence. Bikaç hafta geçsin apartman görevlisinin kulağına üfle. Bir de o denesin bakalım.

En olmadı görmezden gel. Onu oraya koyan adam ne desen anlamaz.
  • elitoangelito  (21.06.20 22:24:00) 
toplu yaşama kurallarından bihaber bir sığır değilseniz hayır, normal değil. karşı komşunuz ise bu gruba dahil maalesef. kesinlikle abartmıyorsunuz, uyararak gayet doğru bir harekette bulunmuşsunuz. bu tiplerin saçmalıklarını sineye çektikçe daha da ileri giderler.

edit: devam ederlerse poşeti yırtıp çöpü kapılarının önüne dökün. kedilerin böyle kötü huyları var maalesef. ya da söyleyin köylerine geri dönsünler.
  • sele zeytini  (21.06.20 22:30:27 ~ 22:34:32) 
Apartman görevlisi yok ki (bkz: senin kocanın evi yok ki)

Ona kolaylık olsun diye yapsa anlarım ama öyle bir durum yok demek istedim, evden çıkana kadar benim mutfağın köşesinde beklettiğim çöpü kadın kapısının önüne atıyor ki orası aynı zamanda benim de kapımın önü, sabah kocasının keyfi gelirse o da asıl çöpe atıyor. Durum bu.
  • marjory  (21.06.20 22:31:08 ~ 22:31:53) 
Konuyu apartman yöneticiniz ile paylaşmanız lazım. Mümkünse ona gidip sakin, nazik bir dille olanı biteni anlatın. Kapı önlerine koydukları çöpler yüzünden tüm bina çöp kokuyor, sıcaklarda başladı bina sinekten geçilmez, zaten ortada salgın hastalık var diye olayı sanki siz binayı ve bina sakinlerinin sağlığını düşünüyor gibi anlatın.


  • GoodMorningTeacher  (21.06.20 22:37:10) 
@sele zeytini, çok defalar poşeti tekmeleyip aşağı yuvarlamayı, veya en azından poşetin dibini delip kadını uğraştırmayı cidden istedim. Ama burası öyle bir 'şen dullar apartmanı' ki normalde mahallenin haşarı çocuğundan bilinmesi gereken bu yaramazlıklar 35 yaşındaki benim başıma kalır.


  • marjory  (21.06.20 22:43:54) 
@GoodMorningTeacher, apartman yöneticisi var mı, varsa kim onu bile bilmiyorum. Ama her kimse o da muhtemelen sallamazdı. Karşı daire hariç buradaki herkes 30 küsür yıllık komşu, öylece yaşayıp gidiyorlar.

Ama bir süredir sabahları 'Ya Sabır" ile beraber fotoğraf da çekiyordum, iş inada binerse çirkinleşebilirim.
  • marjory  (21.06.20 22:52:23) 
Doğrusunu yapmışsın.ama senin digrun onların doğrusu değil. Belli ki elemanlar köylü. Çöpü bağa bahçeye atmada sorun görmüyor.
Gecenin on bucugunda hilti çalıştıran veya perde aşmak icin benden sandalye isteyen komşularım var.
Ses etme, muhatap da olma. Kavga çıkar. Hatta yaralama veya hafezanallah ilerisi olur. Cunki koylulukte kurali kendin koyarsın güçlü olduğunu düşünüyorsan.
  • fempusay  (21.06.20 22:55:26) 
Evet...Benim annem de atmaz. Aksam namazindan sonra cop atilmaz derler, hic duymadiniz mi?


  • damba  (21.06.20 23:25:13) 
@damba, duymamıştım, duysam da itibar etmezdim o ayrı ama ben de zaten çöpü sabah çıkarken atarım. Tek fark çöpüm sabaha kadar ev sınırları içinde, mutfakta bir yerlerde kalmaya devam eder.

Ayrıca sanırım onlar da duymamışlar ki akşamları atıyor sayılırlar, sonra çöp asıl olması gereken yere aktarmayla gidiyor.
  • marjory  (21.06.20 23:55:22) 
Allah için poşetlerin sızdırdığını görmedim, ağızları da olabildiğince düğümlü oluyor. Ama bunu akıl edebilen bir kadının "O zaman bu böylece mutfağın balkonunda veya kapının iç taraftan önünde dursun, eşim sabah atar" diyebilmesi için üstün bir bilinç seviyesinde olması gerekmiyor. Çünkü onun kapısının önü benim de kapımın tam önü, apartmana ayak basan insanların da basıp geçtiği yer.


  • marjory  (22.06.20 00:04:08) 
taşın


  • bugisme  (22.06.20 00:12:11) 
haklısın, apartmanda yaşamak için nüfus cüzdanına a-b-c gibi bir sınıflandırma-karne sistemi gelmezse bu iş çözülmez. bunlar adam olmaz.

imza: apartman yöneticisi
  • x571  (22.06.20 02:18:31) 
arada bir yapsa gece yorgundur, komşudur falan idare edilir de düzenli olarak çöpünü apartmanda bir gece bekleten idare edilmez. ben destekledim seni...


  • gonzo opera  (22.06.20 02:36:23) 
Asla degistiremezsin.
Bu turler laftan anlamaz. Onlarin normali o cunku. Benciller ayrica.
Bagirsan da cagirsan da duzelmeyeceklerinden idare edicen :(
Bu devirde boyle tipleri idare etmek zorunda kaliyoruz
Bi cop tenekesi al kapilarina koy dicem ama bu sefer de utanacaklarina "aaa ne guzel kova almis bize, haftalik biriktirip atalim madem" mantigina gecer bunlar. Sonra senin tepen atinca ne fevri insan derler, uste cikarlar bi de:(
  • Kittie  (22.06.20 10:32:51) 
kittie +1

benim yan komşum da halk sağlığı uzmanı. çöplerini mutlaka biriktirir asla kokana ya da sızıntı yapana kadar atmaz. öyle de iğrenç insanlar ki bir de sizi suçlu çıkarır
  • Sakinolmamlazim  (22.06.20 14:18:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.