[]

Aileden ayrı yaşamak-anne problemi

Yaklaşık 7 8 ay önce nişanlımın olduğu şehire yerleştim.(İstanbul’dan İzmir’e) normalde ailem ile yaşıyordum, şimdi tekim. Şimdiye kadar 3 kez İstanbul’a gittim. En son gidişimde annem kapıda bayağı ağladı, hep İstanbul’da bir iş bulup geri gelmemi Ümit ediyor. İlk defa böyle yolcu ederken ağladığını gördüm. İstanbula dönmeyi düşünmüyorum Şu aşamada, İzmir’de ev kurup yaşamak istiyorum. Ama anne faktörü de içimi parçaladı bugün. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor bu konuda ne önerebilirsiniz




 
Bence anne faktörü çok da acıklı değil. Annenle bi konuşman ve niye bu kadar ağladığını öğrenmen iyi olabilir. Eğer annen herhangi bir tehlike veya problemden dolayı değil de sırf içgüdüsel bir şekilde ağlıyorsa annenin üzülmesi yakın zamanda geçer. Yok bir problem varsa bunu konuşun, senin onu samimiyetle anlamak istediğini görsün. Çözüm sunduğun zaman yatışacaktır.

Annelere çok fazla bağlı kalmamak lazım çünkü anında bağımlılığa dönüşüyor. Bu iletişimin "bağlılık" sınırları içinde kalmasına çalış derim. Ben şu an annemi bırakıp kendi hayatımı kuramıyorum. Oradan pay biç.
  • 1bir1bir1  (21.06.20 21:51:53) 
Anneni de izmire getirmen için bir engel var mı? Eğer annenin istanbulda başka kimsesi yoksa, ağlaması çok normal. Eğer istanbulda geniş çevresi varsa, baban kardeşlerin vs. Bu durumda zamanla bunu kabullebeceğini düşünüyorum.


  • mg3929  (21.06.20 22:07:39) 
Bkz: sütümü helal etmem.

Kendi hayatını kut mutluysan.
  • elitoangelito  (21.06.20 22:25:14) 
zamanla alışır. ben de eskişehir'deki ailemin yanından ayrılıp istanbul'a okumaya geldim. okul bitti işe başladım. 6 yıldır buradayım. başta benim annem de çok ağlamıştı. ara ara oraya gittikten sonra istanbul'a dönerken de ağlıyor ama alıştı artık çok abartmıyor.


  • batlegolas  (21.06.20 22:54:07) 
yaşlılıklarında, hastalıklarında yanında ol yeter
evlenirsen de yanlarında yaşamayacaksın

  • bir soru sorcam  (22.06.20 11:00:37) 
Anne bu, her seye aglar.
Benim annem de yurtdisina gelince epey aglamisti ama buraya gelip yasadigim hayati görünce, "Kizim biz iyiyiz. Sen kendi hayatina bak, kalmak istiyorsan kal burada!" dedi.

  • chitosan  (22.06.20 11:52:18) 
annenizle göbek bağınızı kesme zamanınız gelmiş. eski tabirler var "yuvadan uçan kuş" vs
hayatın normal döngüsü bu, ve hatta aslında siz biraz geç bile kalmışsınız bağımsız hayatınızı kurmaya. Onu terk etmek / yalnız bırakmak olarak düşünmeyi bırakıp artık yetişkin olmanız gerektiğini fark ederseniz daha kolay geçer bu ilk zamanlar.

  • lapetite  (23.06.20 11:14:45) 
Anne yalnız mı? Eğer değilse gönlünü tatlı sözlerle alıp kendi hayatınıza devam etmekte fayda var. Yoksa hiçbir zaman kendi ayaklarınız üzerinde duramayacaksınız. Kadın da olsanız, erkek de...


  • SiyamkedisiZorro  (23.06.20 11:35:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.