[]

Konut satışı prosedürü

Merhaba öncelikle
Yarın bir ev satışı gerçekleştireceğim. Ancak prosedürü hiç bilmiyorum.
Alırken emlakçı üzerinden almıştım ama şuan emlakçı yok.

Alan kişi kredi çekip alacak.
Ben neler yapmalıyım tek tek sıralı şekilde biliyor musunuz.
Benden tapu fotokopisi istedi bankaya vermek için. Şuan sadece bunu biliyorum

 
Belediyeden rayiç bedel belgesi almaniz gerekiyor. Onunla birlikte alacak kisi ile tapu dairesine gidip satış işlemi başlatacaksınız. Gerisi parayı alıp imza atmaya kalıyor.


  • vampir akrep  (21.06.20 21:11:17) 
Tapu fotokopisi ile alıcı bankaya kredi başvurusu yapacak.

Banka kişiye kredi verecekse eksper tayin edileceki eksper gidip daireye bakıp bu parayı edip etmeyeeğini bildirecek.

Prosüdür tamam olduktan sonra; bankanın vereceği ipotek evrakları, avukat bilgileri, kredi ile alakalı vs evrak, belediyeden alınan rayiç değer yazısı, satıcı ve alıcının kimlikleri ile tapuya başvuru yapılacak.

başvuru alındıktan sonra tapu işlemi inceler ve bir problem yoksa sizlere sms atar, harç tutarını ve randevu saatini bildirir.

harçları yatırdıktan sonra alıcı ve satıcı randevu saatinde tapuda hazır olur, bankanın yetkili avukatı da orada imza için hazır bekler.

imza aşamasına gelince tapu memuru paranızı alıp almadığınızı sorar, bu aşamada kredi harici nakit olarak alacağınız bir tutar varsa o an halletmiş olmanız lazım.

nakitse nakit, değilse eft/havale imzadan önce halledin.

Eğer henüz eft/havale gelmemişse ya da nakit fiziki olarak hazır değilse, sakın imza atmayın. Utanmayın, hayır paramı almadım diyin ve imzayı bekletin.

Elden alınacak nakiti aldıktan sonra imzalar atılır, avukat gerekli evrakı teslim eder ve alıcıyla birlikte bankanın ilgili şubesine gider kredinin çözülmesini ve size aktarılmasını sağlarsınız.

Hayırlı olsun.
  • John Bloor  (22.06.20 10:43:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.