[]

Çalışırken kolların masaya temas etmesi

Merhabalar,

İşim gereği hep masa başı çalışmak zorunda olan biriyim. çalışırken kollarımın dirseğe yakın kısımlarının masanın keskin köşelerine (ya da kısmen masa üzerine) teması sonucu kollarım ciddi anlamda nasır gibi yara gibi bir hal aldı. Başlarda önemsemedim ama bir noktadan sonra kollarımda ciddi kaşınmalar oldu ve bu hep devam ediyor. Kaşıyınca haliyle daha da kaşınıyor ve yara oluyor.

Benzer problemle karşılaşanlar var mı ya da çözüm sunabilecek olan var mı? iyileşme nasıl sağlanabilir, ya da önleyici faaliyetimiz ne olabilir gibi.

 
sandalyen ayarlı değil mi? kolların düz olacak şekilde oturabiliyorsan öyle otur. baskı yapmaz diye düşünüyorum. sandalyende kolluk yoksa onun olması da işine yarayabilir. Bir ara bende sandalyedeki kolçaklara koymaktan dirseklerim öyle olmuştu, kaşıntı yoktuda nası gibi olmuştu. ya da masaya dokunan kısımlara gelecek şekilde el üretimi bir çözüm ugulayabilirsin. yumuşak bir şey mesela, şu bileklerde kullanılan klavye zımbırtılarınnın biraz modifiye edilmişi olabilir mesela. amzn.to şöle şeyler işte.


  • 0zzy  (21.06.20 16:02:29) 
Hocam eğer dediğini doğru anladıysam aynı sorundan müzdariptik.

Ben kendimce şöyle bir çözüm buldum. Şu spor matları oluyor ya hani üzerine yatılıyor vs. Onu istediğim şekil ve ebatlarda kesip, tam masanın o keskin kenarına yani kollarım direklerin vs temas ettiği yere yapıştırdım.

Şu tip ürünler var yine spor malzemesi. Masa kenarına monte edilebilir belki. Birde diğer arkadaşın verdiği linkteki ürünü de önüne koyunca sorun çözülebilir.
  • saturn  (21.06.20 16:15:34) 
Link vermemeişim

encrypted-tbn0.gstatic.com
  • saturn  (21.06.20 16:15:48) 
  • saturn  (21.06.20 16:16:29) 
Yani koltuğu ne kadar ayarlasan da masaya temas oluyor bende. Belki de kolları tutuş şeklinden yani ergonomik olmayan bir tutuş. Kollukları sadece dinlenirken arkama yaslandığımda kullanıyorum ben. Diğer türlü klavye mouse ile haşır neşir olduğum için kolluklarla ilgili bir konu olduğunu düşünmüyorum. Amazonda olan bu ürün gibi ya da satürnün verdiği örnekteki bir çözüm yine en optimal çözüm gibi duruyor.


  • va  (21.06.20 16:29:18) 
Gamerların kullandığı değişik ebatlarda mouse padin büyükleri var masayı kaplayan bir düşünün derim. Şöyle şeyler urun.n11.com


  • zekicalik  (21.06.20 16:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.