[]

Bu nasıl bir ahlaksız bir dünya?

Bu duyuruyu,belki başınıza gelir,temkinli olunması açısından yazıyorum.
34, yasındayım ve internetten kimseyle tanışmadım,meslekle ilgili bir grup vesilesi ile biri yazdı ,konustuk,hemen gelmek tanışsmak istediğini,artık yaşlarmnzn 30 larda oldugu için bir an önce yol alalım filan dedi.Ben de hayatımın annemim hastalığı filan vesilesi ile cok bunaldıgım,evlenmemenin belki bir şeylerden daha iyi olacağı ,aileme ,bana iyi geleceği düşüncelerindeydim,bu olay da tam üstüne geldi.Dedim kendime abartma yolda,sokakta,vesile ile de tanısabilirdin.Neyse geldi,evet okumuş etmiş gayet düzgün bir insan.Anlamadım ama olay olduktan sonra düşününce baxı şeyleri evet planlı her şey,en ince ayrıntısına kadar.Velhasıl bir gece burda kaldı ertesi gün aksam,gitmeliyim ,amcam cok hasta para istiyorlar ptt bulalım dedi,para göndereceğim,sonra bir baktı 500, tl si var cebinde,bin beş yüz istediler dedi ama benden istemedi.Ben hastalık oluncs dayanaamadım ve cektim 1500, tl verdim.Sonra hemen ucakla gidecegini söylemşti,yanımda bilet almadı beni tramvaya bıraktı geri döndü,sonra aradı nerdesin dedim,valizimi otelden aldım uçak servisini bekliyorum dedi,kosarak gittim evet ordaydı ama ordan servis geçmiyordu.Bana ısrarla git dedi filan.Bekliyeyim servis gelene kadar dedim Hayır hemen git dedi.Sonra tabi iş işten geçti,berbat bi şekilde arkadasıma gittim,bütün düğümler çözüldü.Özellikle kadın arkadaslara ,olur ya boş bulunursunuz,olur belki dersiniz,asla asla kimseye güvenmeyin.1500 tl gitti ,umrumda mı cidden değil ama insanın kendine olan saygısı ,acizliği daha berbat,yeri zor dolan bir şey.Para kazanılır,kaybedilir.Ama kimse asla kendini bu durumlara düşüirmesin diye bu gönderi...



 
Üzülme, sen güvendin ve boş bulundun. Olan 1500 tl ve harcadığın kısa zamana olsun. Nişan, düğün gibi şeylere yakın da olabilirdi. Pek emek vermeden Allah seni kurtarmış.


  • Amory Lorch  (21.06.20 11:43:57) 
@Amory Lorch kesinlikle öyle,ailemle tanısmak istedi.Ya tanışsaydı cidden nasıl berbat olurdum belki bin kat daha.Bazen derler ya verilmiş sadakam olsun para da.


  • chemnil  (21.06.20 11:50:41) 
@başkabirkullanıcıadı çok şükür sonraki etaplar yaşanmadı.Benn de şaşardım ne dalak kız nasıl güvendi derdim ve hiç yaklasmadım böyle işlere.yaptık bir hata..


  • chemnil  (21.06.20 12:13:05) 
Geçmiş olsun. Numarası hala var galiba. Niye hemen oldu bittiye geldi ki olay. Arayın, darlayın parayı da isteyin. Bu kadar ucuz olduğunu düşünmesin.


  • IncredibleMau  (21.06.20 12:16:56) 
@IncredibleMau engelledi beni var numarası,parayı istedim.pazartesi yatırrım dedi ama sanmıyorum.Evet üstine gitmek istiyorum baskalarına yapmasın korksun,ama evimin tam konumunu bilmese de uzaktan gösterdim,calıstgm okulu biliyor.korkuyorum sanırım


  • chemnil  (21.06.20 12:20:28) 
Zengin Bedevi, çölde devesi ile giderken, hemen ileride “su, su" diye inleyen birini görünce, hemen devesinden atlar ve ona kana kana su içirir.
Ardından da karnını doyurur.
Bedevinin yardım ettiği kişi kendine geldikten hemen sonra, zengin bedeviyi etkisiz hale getirerek, bedevinin neyi var neyi yok, hepsini alır.
Sonrada bedevinin devesine binerek oradan uzaklaşmaya başlar.
Soyulan bedevi hırsızın arkasından defalarca, “Sakın bunu kimseye anlatma" diye bağırır.
Hırsız bedevi önce aldırış etmez buna ama uzaklaştıkça kafasına dert olur ve geri döner. Soyduğu bedevinin yanına gelerek ona sorar; “Neden kimseye anlatma" diyorsun.
Kumların üstünde oturan soyulan adam şöyle der;
Eğer bu yaptığını anlatırsan, bundan sonra çölde gerçekten aç ve susuz kalanlara hiç kimse yardım etmez.


Nedense aklıma bu hikaye geldi.
İnsanlık hakikaten gözlerimizin içine baka baka kayboluyor.
  • etna  (21.06.20 12:20:57) 
Farklı numaralardan arayıp numarasını kapattırana kadar taciz etmeniz lazım. Korkması gereken o, siz değilsiniz. Mümkünse erkek bir tanıdığa arattırın. Başının ağrıyacağını bilsin. Ya paradan ya da numarasından vazgeçecek.

Size bunu yapma cesaretini muhtemelen yine sizin gibi ucuz kurtulduğunu düşünen, peşini hemen bırakan birinden aldı.
  • IncredibleMau  (21.06.20 12:26:07) 
@etna keske aç ve susuzlar biz açız deseler.Üstümdeki montu cıkarır veririm
Nasıl berbat bi hal aldı evet vardı ama artık okumuş yazmış insanlarda böyle şeyler yapıyor belki daha fazla hatta.

  • chemnil  (21.06.20 12:30:20) 
@IncredibleMau
Büyük ihtimalle bana attıgı fotoğrafları dank edince google arattım hepsini ordan indirmiş.belki bir çete var böyle.hiç anlayamadım yanındayken çok kez yaptıyss artık normalleşmiş

  • chemnil  (21.06.20 12:32:26) 
@the cat in the hat tabi ki öyle ama cidden insanlardan umudum iyice bitiyor.
Tavsiyem asla yapmam dediginiz şeyleri yaparken ne olur bir kere daha düşünün,yapmıyorsak var bi sebebi

  • chemnil  (21.06.20 12:34:42) 
bütün bunlar 2 gün içinde olmadı sanırım? bir zaman almıştır ne bileyim en azından bir ay falan, bütün bu çaba (dolandıran kişinin çabası yani) 1500 lira için mi? dolandırıcı tarafını tutuyormuşum gibi geliyor ama sanki başka avantaları da olmuş olmalı yoksa 1500 lira için bu kadar uğraşılmaz gibi geliyor.


  • selam  (21.06.20 12:37:01) 
@selam evet iki gün içinde oldu öncesinde cok az mesajlastık,birkaç güne geldi zaten


  • chemnil  (21.06.20 12:38:29) 
@selam cüzdanım,parama ,kartlarıma baktım ,sıkıntı yoktu.yaanında çantamı ,telefonumu bıraktım ciünkü.


  • chemnil  (21.06.20 12:39:49) 
Eleştirmek için söylemiyorum, aynısı benim de başıma geldi sayılır. Okuyan olur, aklında yer eder diye söylüyorum.

Bir erkeğin acil durumda sizden para istediği senaryoda dolandırıcı olmama ihtimali yok gibi birşey. Vermeyin. Yüzde yüz güveniyorsanız da evli değilseniz vermeyin.
  • elorelia  (21.06.20 13:16:11) 
@flexner wintersteiner gönderdeğini ben de düşinmüyoru,p.tesi alırsın dedi ama tabi göndermez.Tabi ki değilim ama insanın bazen kendi haline yenik düştüğü durumlar olabiliyor


  • chemnil  (21.06.20 13:20:05) 
@elorelia haklısınız ben de cok yakın ark.ım değilse bile işkkillenirim ama cidden bunu hiç anlayamadım,vçol hızlı gelişti ve bir şeyleri anlayınca hemen kacıp gitmek istedim.bana servis beklediği yere nasıl kostum duraktan cıkıp anlatamam,sonra ikinci kez beni zorla gönderdi,o an yok olmak istedim,kaynar sular başımdan..


  • chemnil  (21.06.20 13:22:34) 
Dert etmeye değmez. Bu olay yüzünden kendinize kızmayın ya da kendinizi değersiz görmeyin. Basiretiniz bağlanmış olmuş, boşluk aniniza gelmiş.

Ama sizden istemediği halde verdiğinizi söylüyorsunuz. Gerçi durumunu belli ederek istemiş gibi yapmış, itici olmamak adına.
Bu dünyada birine talep etmeden iyilik yapmak biraz naif bir düşünce.
  • biseysorcaktim  (21.06.20 13:35:36) 
www.imdb.com

bunun filmi var
  • freebird5406_2  (21.06.20 13:37:55) 
Anladıysam arap olayım. Kim bu adam? ne zamandan beri tanıyorsunuz? Bu olay nasıl bu şekilde hızlı oldu?


  • komando kani var bende  (21.06.20 13:52:32) 
Bir erkeğin, hele hele belirli bir seviyenin üstünde gibi gözüken, davranan bir erkeğin, 2 günlük tanıdığı bir kadından borç istemesi imkansız.

Bana da tam tersi olmuştu, ülkenin baya iyi okullarından mezun, baya iyi bir otelinde üst düzey müdür bir kız, borç istemişti vadedeki parasını bozmamak adına

en son, paramı ver diye attığım maillerden (telefon, sms, whatsapp mesajı değil, maillerden) uzaklaştırma kararı çıkartmıştı, parayı da tabii ki ödemedi.

borç işleri biraz "utanma" odaklıdır, insan yüzyüze geldiği kişiye borçlu olmak, kalmak istemez, 2 gün gördüğü, bir daha da görmeyeceği birine borç umursanacak birşey değil, o para gitti.
  • Corc  (21.06.20 13:52:54) 
dün bir adamın 45 bin kaptırdığını izledim. kadın 26 kişiyi daha dolandırmış. mesleği neydi ki? çalıştığı iş yerine yazın, tabi doğruysa.


  • adetsancısı  (21.06.20 14:00:30) 
@biseysorcaktim sanırım öyle ama insan kabullenemiyor.Aslında kendi çekecekti kartım kırıldı dedi gösterdi kırık bi ptt kart,sonra ben para cektim,ona verdim yatır diye ara cok kötü oldum bana bi su alır mısın dedi.Markete koştum,o arada parayı naptı bilmiyorum.Belki yollamış gibi yapmak için uzaklaştırdı beni,bilmiyorum.Yani ortada hasta biri varken(hastanın fotoğrafını gösterdi)aciz kalmak parasız kalmak nedir iyi bilirim ,dayanamam,saflık deyin mallık deyin ne derseniz artık.


  • chemnil  (21.06.20 14:15:32) 
@freebird5406_2 belki bi süre sonra izlerim,şu an daha kötü olabilir


  • chemnil  (21.06.20 14:16:13) 
@komando kani var bende cok hızlı oldu,ben de anlamadım buraya gelmesi ve gitmesi Toplamda iki gün burda geçirdik,bi gece kaldı.öncesinde de telefonda konusma,mesaj bi hafta filan


  • chemnil  (21.06.20 14:18:52) 
@Corc cok geçmişmolsun size de.Tecrübe deyip geçemiyor insan da


  • chemnil  (21.06.20 14:20:16) 
@ j r r tolkien hayrani umarım yapmazlar,ben de tabi okumustum ama insan kendi basına gelmezs sanıyor.umarım kimse yaşamaz


  • chemnil  (21.06.20 14:24:48) 
saflık diyen, mallık diyen bunu yaşar bence.

@etna'nın anlattığı hikayeyi çok seviyorum ben. yıllar önce duymuştum.

belki benim de başıma ufak-tefek kandırılma hikayeleri gelmiştir ama tutar ufak olduğu için farketmemiş ya da unutmuşumdur. önemli değil.

kendinize saygınızı yitirecek "ay ne safmışım, aptallık benim bu yaptığım" diyecek bir şey değil.bellki ki iki üç gün önce tanıştığınız bu kişiden hoşlandınız, çekim duydunuz. belki duygusal ya da fiziksel yakınlık yaşadınız. zaten onun sizi suistimal edeceğine de ihtimal vermediniz. kızgınlığınız da zaten bu yüzden.

olur yani, normal. hayatınıza kaldığınız yerden devam edin. üstelik kaptırtığınız para sizin canınızı yakacak kadar büyük değilse dert etmeye hiç gerek yok.

eskiler "verilmiş sadakamız varmış" derler. o ifadeyi seviyorum ben. bazen ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz ve tanımadığımız kişilere ufak tefek yardımlar yapmak belki de kimin ihtiyacı var kimin yok ayrımını yapmakta tecrübe kazandırıyordur bize.

bu arada dünya bir günde ahlaksızlaşmadı. hep böyleydi.
kimsenin ahlaklı ya da iyi olma mecburiyeti de yok. belki siz dünyanın yaşanabilir bir yer olmasını istiyorsunuz, belki dünyanın, üzerinde yaşayan ve yaşayacak herkese yeteri kadar kaynak sunacak kadar bereketli olduğunun farkındasınız ve bu ya da başka türlü ahlaksızları aklınız bir türlü almıyor. olabilir. ama bilmek lazım, dünyanın iyi olmak gibi çabası yok.
  • biseysorcaktim  (21.06.20 14:25:41) 
@adetsancısı çalıstıgı iş yerine yazıcam ama doğru mu bilmiylrum.Böyle işler yapan insanlae bunu da yalan söylemştr diye düşünyrm.Üstüne gitmek beni daha cok üzecek gibi grliyor nedense


  • chemnil  (21.06.20 14:26:08) 
@biseysorcaktim içimden az önce şöyle bir duygu da geçti,bilmiyorum belki hastası vvar ve ihtiyacı var ,öyleyse bir gün bir işe yaradgnı duymak mutlu eder beni.Ama bu beş saniye filan sürdü.yerini hemen içimdeki kötü duygu aldı


  • chemnil  (21.06.20 14:33:11) 
sizi dolandiran kisiyi ifsa etmekten korkuyorsaniz dolandirilmayi hak ediyorsunuz. ifsa etmedikce, hakkini aramadikca o insanin senin gibi baskalarini da dolandirmasina imkan tanimis oluyorsun. adam ya da kadin seni dolandiriyor sen hala utaniyorsun, cekiniyorsun. e sen hak ediyorsun o zaman? hakkini arasana?


  • anais  (21.06.20 14:35:37) 
ancak internette gazini alirsin, vah vah, herkese oluyor, basiretin baglaniyor derler. git hakkini ara. hastasi yok, bal gibi dolandirmis. icini rahatlatmaya calisma.


  • anais  (21.06.20 14:36:55) 
@anais bence biraz haksızlık ediyorsunuz.Hak ediyorsunuz ne demek kimse hak etmex böyle bir şeyi.Evet yarın. İhtimal yatrmazsa bir şeyler yapıcam ama işi ,hayatı herşeyi yalansa ve beni engelledi ,ne yapabilirim bilmiyorum.


  • chemnil  (21.06.20 14:38:29) 
dolandirma isini de duygularini kullanarak yapmis. yalnizligindan faydalanmis. sonra da hasta bahanesi ortaya surmus. en sonunda engellemis. bu insan kotu bir insan. bahane bulmaya calisma. eger maddi imkanin olsaydi 1,500 tl ile de kapatmazdi seni. binlerce tl dolandirirdi. basima gelmez demiyorum ama basima gelirse o insana kabus olacagimi biliyorum.


  • anais  (21.06.20 14:39:58) 
@anais birileri okur belki akıllarında kalır diye yazdım.Gazım alınsın değil derdim.Ark.larıma anlattım onlar aldı zaten merak etmeyin.


  • chemnil  (21.06.20 14:40:11) 
@anais umarım basınıza gelmez.


  • chemnil  (21.06.20 14:41:29) 
Erkek akrabalarınız yok mu yakınınızda ? Savcılığa gidin.


  • komando kani var bende  (21.06.20 14:41:37) 
@komando kani var bende bunu akrabaya anlatmak bilmiyorum baya zor.


  • chemnil  (21.06.20 14:43:15) 
1500 lira cokta buyuk bir para degil. Ders gozuyle bak.

Is yerine gidip olay cikar. Cingene mode on.
  • durgunfoton  (21.06.20 15:25:19) 
@durgunfoton iş yeri farklı bi.şehirde ama bence o da yalan


  • chemnil  (21.06.20 15:26:51) 
Bence uğraş o adamla. Senden sonra başka temiz kalpli bir insanın canını yakacak.


  • komando kani var bende  (21.06.20 15:47:08) 
@komando kani var bende az önce sahte bir face açtım,orda buldum onu.mesaj atıcaktm ne yazacgm bilemedim


  • chemnil  (21.06.20 15:54:22) 
Yorumlara bak hele.
Dolandırılan kardeşim kusura bakma ama bu saflıkla bu yaşa kadar iyi yaşamışsın. Canını böbreğini kaptırmadığına dua et.

Savcılığa git diyen hukuk duayenlerine de sevgilerimi sunuyorum.

Bu iş bi sektör. Bunu yapan birsürü insan var ve bu şekilde geçiniyor. Bildiğin geçiniyor, faturalarını ev kirasını vs ödüyor. Sen burada üzülürken, o kişi aynısını bir başkasına yapıyor şu an.

Yapabileceğin bir şey yok. Üzülmek, sinirlenmek insanı duygular. Duygularını yaşa elbet. Ama yapacağın farklı şeyler, ne bilim sahte hesaplarla msj atmak taciz etmek vs vs seni haksız duruma düşürür. Bu tip insanlar senin uğraşabileceğin insanlar değil . Sevgiler...
  • saturn  (21.06.20 16:09:34) 
bence başka bir kadınmış gibi bir süre oyala, yine aynı taktiği mi yapacak bakalım. hatta oltaya gelirse sen onu dolandır hahah. çalıştığı iş yerini öğrenip şikayetçi olacağını söyle, 1500 tl az buz para değil. Savcılığa cinsel taciz, tehdit, gasp nedeniyle hakkında şikayette bulunacağını söyle. Benim aklıma bu geldi.


  • banacevaplazım  (21.06.20 16:11:25) 
yıllar yıllar önce kadın çalışmaları esnasında bir stk toplantısında tanıştığım bir savcıdan bunu meslek edinmiş insanlar olduğunu dinlemiştim. hikayeleri anlattığında inanamamıştım. bu tarz adamların bir kısmı evli ve eşleri de biliyormuş bu olayları. özellikle haftalarca araştırdıklarını, hedeflerini belirledikelrini, hedefledikleri kişilerin rutinlerini takip ettiklerini falan anlatmıştı adam, şok olmuştum. mesela özellikle 35 yaş üstü yalnız yaşayan, özellikle de hiç evlenmemiş kadın bankacıları bu şekilde takip edenler varmış. diksiyon dersi alan dahi varmış bu tiplerin arasında.

yani demem o ki, siz profesyonel bir dolandırıcı tarafından dolandırılmışsınız. belli bir yaşın üstünde çok yaygın bir durum bu aslında ama kadınlar utandıkları için paylaşamıyor, anlatamıyor. kendinizi hırpalamayın, hepimiz insanız ve hatalar insanlara dair. ne zaman ki benzer senaryoları tekraren yaşarsınız, o zaman kendininizi hırpalarsınız. üzülmemeye çalışın ve bu olayın sizin insanlara dair güveninizi zedelemesine mümkün oldukğunca izin vermemeye çalışın. kemikleşmesin sizde bu aldatılma, kandırılma hissi.

adamı takip etmek, bulmak, mesaj atmak falan son derece gereksiz. emin olun o bu şekilde sayısız mesaj almıştır ve derisi kalındır, hiç bir duygu da uyanmaz onda. vicdanı olan, kişilik sahibi omurgalı bir insanın yapacağı bir şey değil zira bu.

şayet resmi bir şikayette bulunmayacaksanız olayın peşini bırakın. biliyorum zor ve insanı utandıran bir durum ama şikayetçi olmak istersenizde çekinmeyin. kanun dışı bir şey yapan o, siz değilsiniz.
  • Phoebe  (21.06.20 16:13:07) 
Ucuz atlatmışsın güven zor iş


  • basond  (21.06.20 16:33:42) 
@saturn teşekkür edeerim hem evet bir şey yapmak istiyorum hem bir yandan birmşey olmayacak kimbilir belki neler neler yaptı diyorum.
34, yıl haklısın akıllanmak için iyi bir süre aslında

  • chemnil  (21.06.20 17:14:51) 
@banacevaplazım bu dediklerin içimden geçen ama öğretmenim rezil eder,beninde kendine de korkularm bu yüzdn


  • chemnil  (21.06.20 17:15:51) 
@Phoebe zedelenme konusu ne yazık ki oluyor.Böyle sanal değil reel ilişkilerimde de farklı giüvenszlkler yasadım.Vay be diyorsun neden hepsi bana.Sadece mutlu olmak istemiştim


  • chemnil  (21.06.20 17:17:15) 
@basond teşekkürm ederim


  • chemnil  (21.06.20 17:17:44) 
Siz niye rezil olacaksınız ki? Bir savcı bu yıl bir sürü hakimi dolandırmıştı. Haberin detayını hatırlamıyorum ama nette çıkar. Canan Karatay da yüklü bir miktar kaptırmıştı. Yanına kar mı kalsın? İlamsız icra diye bir şey vardı, onu deneseniz? İşin üstatları daha iyi bilir de.


  • banacevaplazım  (21.06.20 17:27:34 ~ 17:47:49) 
@banacevaplazım evet yanına kar kalmasın ama insanın kendine olan kızgınlığı cok zor geçiyor.Neden ya neden gittim


  • chemnil  (21.06.20 18:00:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.