[]

KPSS için 7 haftam var, ümitleneyim mi?

Merhabalar,

KPSS’ye hazırlanmaya geç karar verdim. Sınav eylül başında ve hiç çalışmadım. ÖSYM sınavlarından iyi sıralamarım oldu daha önce, TM 3.800 vs. temelim var diyebiliriz ama sorular ezber çıkıyormuş sanırım. Tarihim iyidir, fakat padişah torunları sayısını da bilmem mesela :)

Ders çalışma kapasitesi yüksek biriyim ve haftayadan sonra full çalışabilirim.

Minimum 85 almam lazım, ümitleneyim mi? Yorumlardan korktum açıkçası yapamayacaksam bu sene uğraşmak istemiyorum.

 
7 haftada 85 mi? Coook zor.


  • elorelia  (21.06.20 10:56:02) 
tecrübeli abinden: 7 haftada inanılmaz farklar çıkarabilirsin ortaya. konuyu anlayınca bol bol soru çöz.


  • ya ben lan neyse  (21.06.20 11:00:31) 
bu olay çok farklı hocam ya. kpss ales falan acayip değişik olay. tavsiyem alın bi kpss denemesi çözün puanınızı hesaplayın sonra yanlış ve boşlara bakın "he çalışsam bilir mişim, bunlar kitaplarda vardır ya" falan diyebiliyorsanız ve çözdüğünüz denemede de 75-80 arası alıyorsanız minimum 85'i rahat görürsünüz. ama bunu sizden başkası bilemez hocam.

ben mesela hem kpss hem ales'e 1 saat bile çalışmadan girdim. insanların aylarca çalışıp 80 almak istediği alesten 89.9 almıştım. kpss ise 77'ydi benim. alese 1 ay çalışsam 93-95'lere çıkarabilirim ama kpss'ye 3 ay çalışsam 85'i zor görürüm. çok kişisel bi olay hocam. tarih coğrafya özürlüsü olduğumdan da olabilir gerçi o ayrı
  • avatar is back  (21.06.20 11:00:48) 
Size kendi hikayemi anlatayım.

2009 yılında,
25 günde,
Türkçe+mat+inkılap+cografya+vatandaslik+ eğitim bilimleri(gelişim Öğrenme, program geliştirme, ölçme degerlendirme, rehberlik, Yöntem teknik, sınıf yönetimi aLanlarinda 6 farklı ders) derslerinin tamamına neredeyse sıfırdan başlayarak çalısip Hem genel kültür-yetenekten, hem de eğitimden yaklaşık 80 almıştım. Çok rahat 85_90 üstü de alabilirdim ama sınav gününe kadar gece çalışıp gündüz uyuduğum için sınav anında gözümü acamamistim neredeyse, onun gazabına ugradim.
O günden bu güne sınav sisteminde ya da soru tarzlarında çok radikal değişmeler olmadıysa siz de yapabilirsiniz kararliysaniz. Ama @avatar is back arkadaşın da dediği gibi bütün iş sizde bitiyor aslinda, değişken bir durum çünkü.
  • aksiyom  (21.06.20 11:58:20) 
Düzgün çalışırsanız olur hocam türkçe ve matematk temeliniz var ise. Coğrafya ve tarih tüm konuları birer haftda bitirip bol bol soru çözmek ve biraz da şansınızın olması ihtiyaç duyduğunuz şeylerdir. 85 çok bir puan değil alınabilir


  • but that was just a dream  (21.06.20 13:03:27) 
Turkce mat iyiyse umitlen,su sinava 1 sene calisanlar var ne diyeyim.Max 3-4 aylik sinav.Gk gy icin konusuyorum.


  • E.R.W.  (21.06.20 15:26:12) 
Hayır. Beklenti oluşturup hayal kırıklığı yaşatmayın kendinize.


  • istanbul gecesi  (21.06.20 22:47:22) 
Herkese tesek ederim.

Bir deneme cozup durumuma bakacagim, ona gore yoluma devam ederim artik.
  • damba  (21.06.20 23:13:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.