[]

iş teklifi alan kardeşime yardım (danışma)

büyükşehirlerden birinde inşaat mühendisliği okuyan kardeşim 2 senedir işsiz, en son askere gitti ve uzatmalı kısa dönem yapıp geldi.

askerliğe giderken sahip olduğu motivasyon ortamın biraz iyileşmesiydi ancak daha beter oldu malum.

şimdi bir tanıdığımız sırf güvendiğinden dolayı taşradaki bir maden (mermer) ocağının başına geç, 3-4 ay sonra da işletme sorumlusu ol diyor.aşırı yoğun ve sadece beyaz yakalı gibi çalışılmadığını ve sık sık işçiler gibi çalışıldığını (sorun çıktığında) belirtiyor.

ücret net 4-5 bin tl arası olacak, maden kurumsal bir yer değil, aile işletmesi.

uzmanlığı olmadığı alana geçiş yapılır mı? maddi olarak her halukarda sıfırın üzerindesin ama 3 sene sonra mermerde vs. bir kriz olursa sap gibi kalınır mı?

 
Abim kurumsal olan bir maden firmasında üst düzey yönetici. Kendisinin bana ve çevreye aktardığından yola çıkarak diyorum ki işsizlik sorunu olan ülkede maalesef geçici olsa bile bu teklifi reddetmesin. Bahsedilen maaş aralığı (yanlış biliyorsam düzeltin) zaten piyasada ki mühendislerin aldığı maaş ortalaması. Yani kendi işini yapsa bile hemen hemen aynı maaşı alacak. Tabii karara etken olup yarın bir gün oluşabilecek sorunlara da sebep olmak istemem. Maden işletmesi doğu ve güneydoğu bölgesinde değilse bence gitsin, bir kaç sene takılsın hem işsizlik psikolojisinden çıkar hem de biraz da olsa ekonomik olarak rahatlar. Tabii madencilik sektörü sorunludur. Şantiye ortamı vs bunlar kolay değil. Bunları çok iyi düşünerek kendi kararını kendi versin.


  • skzr  (21.06.20 10:54:18) 
Güven, sadakat. Bir işletme sahibi olarak en önem verdiğim nitelikler. faaliyete geçirmek için beklediğim iş fırsatları var. O işleri yapmak için param da motivasyonum da var ama işler oturduktan sonra başında harcayacak vaktim yok. İşte tam bu durum için güvenebileceğim, işlerimi emanet edebileceğim birini arıyorum. Gelsin, işi öğrensin sonra sorumluluk alsın daha sonra da gerekirse ona hisse vereyim benim iş ortağım olsun. Yeterki sadakatle çalışsın.
Eğer kardeşinizin ticari zekası varsa şuan önüne gelen teklif büyük bir fırsat olabilir. Beyaz yakalı gibi çalışmayı boşversin, işçi gibi çalışmak zoruna gitmesin dişini sıkıp en ince detaylarıyla işi öğrenerek tecrübe edinsin. Zaten şirket sahibi her zaman güvenecek birini arar eğer başarılı olursa zamanı geldiğinde daha güzel teklifler alır ç(şirkette pay sahibi olmak gibi)Eğer kendini yeterince geliştirirse güzel işler başarabilir. Bir tanıdığım deli gibi hindistana mermer gönderiyor. Avrupa’ya da ihracat konusunda büyük avantajlar var. Ama kardeş hiç bu kafalarda değilse; şuan işsiz olmaktansa bir yerlerde çalışmak her türlü avantajdır. Daha iyi bir iş bulana kadar gitsin gelsin. Bu işler böyle yürür.

  • hepbiarayisicinde  (21.06.20 11:40:38) 
1>0 bu nedenle çalışması yeni bir iş öğrenmesi iyidir.Bence gitmeli hem tecrübe kazanır hem de maddi olarak biraz rahatlar.Eğer bir süre sonra sektöre alışamayıp devam etmek istemediğini anlayınca kendi sektörüyle alakalı işler arayabilir.


  • shredd  (21.06.20 12:59:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.