[]

nasıl bir tektaş?

evlilik teklif etmek için nasıl bir şey hediye edilmeli?
kızlar nasıl yüzüklerden hoşlanır?
fiyat olarak en az ne kadarlık bir şey olmalı?
fiyat/performans markaları hangileri?
(bütçe 10.000'e kadar olabilir ama olmasa daha iyi olur tabi)
yer; izmir.


nolur -alma, aldırma, kapitalist düzene uyma- gibi şeyler söylemeyin.

 
Son cümleden ötürü hediye edeceğiniz kişinin bu konuda bir hassasiyeti olmadığını varsayıyoruz sanırım? Eğer bu konuda emin değilseniz riskli bir seçim yapma ihtimaliniz yüksek.

Evlilik teklifi ederken bir şey hediye etme zorunluluğu olduğunu düşünmüyorum ama kolye veya yüzük alınabilir.
Kızlar tek tip olmadığı gibi zevkleri de tek tip değil ne yazık ki. Bu noktada bence şunlara bakmak lazım:
Ağzından hiç “yüzük/takı takamam” gibi bir cümle duydunuz mu? Bazı insan hiçbir zaman takı takmaz, bu durumda takı da mantıksız olur.
Veya çok takı takan biri ise, takıları hangi renk? Mesela hep beyaz altın/ gümüş takıyor ise beyaz altın bir şey alırsanız hoşuna gider. Sarı/rose gold takıları varsa da o tonda bir takı olmalı. Mesela ben kendime sarı/rose gold takıları yakıştırıyorum. Gümüş renkli bir adet kolyem var, onu da tek takıyorum.
Günlük giyimi nasıl? Spor mu klasik mi? Ona göre pırlanta gibi daha klasik bir yüzük veya renkli değerli/ yarı değerli taşlardan bir yüzük tercih edebilirsiniz.
Bu taş kesimi/rengi/adeti konusunda zevkler tahmin edemeyeceğiniz kadar değişken. Mesela bir arkadaşımın yüzüğü 5 adet taştan oluşuyor. Bana o yüzüğü birinin taktırması için bayıltması lazım. Ama arkadaşım aşık yüzüğüne.
Bir de, 2 arkadaşım zamanında beni tembihlemişlerdi, erkek arkadaşları yüzük modeli sorarsa bana onlara göstermem gereken modelleri göstermişlerdi bana. Bu da bir yöntem bence. En yakın arkadaşına sorulabilir. Muhakkak zevkini biliyordur.
Fiyat olarak da kendi bütçenizi aşmayacak bir şey olmalı bence. Bana evlenme teklif edecek insan 2 aylık maaşını bir takıya verse çol çok çok üzülürdüm.
Benim arkadaşlarımın bana gösterdiği yüzükler burcu okut’un yüzükleriydi. Onlar haricinde hiç hakim değilim yüzük piyasasına.
Hayırlı olsun şimdiden.
  • irene  (20.06.20 19:30:02 ~ 19:31:38) 
bilindik firmalar dışında almayın. çok katakülli dönen bir sektör. taşın büyüklüğünden çok kalitesi vs önemlidir. favori,altınbaş,atasay,zen gibi muhattabını bulabileceğiniz yerlerden alın. aldığınız kişi beğenmezse değiştirme avantajı olur.


  • mikahakkinen  (20.06.20 19:40:31) 
kuzenim nişanlısından 5 taş almadığı için ayrılmıştı. çocuk tektaşla evlenme teklif etmişti ve çok şık, çok güzel bi yüzüktü ama o 5 yaş istemiş sonradan oradan kavga çıktı vs ayrıldılar.
benim eşim ise minik bi pırlantası olan sade bi yüzük almıştı. bence yüzük pırlanta olmalı yani pırlanta değilse de değerli bi taş olmalı çünkü çok özel o. ben baget kesim yüzükleri de çok beğeniyorum. çok asil duruyor onlar da, ama yüzüğü takacak kişiye bağlı tabii. ben seneler önce (2017'de) darlayarak 2600 tl ye aldığını öğrenmiştim. bütçe 10.000 tl ise çok iyi şeyler bulabilirsiniz ama 10 bin de vermeyin bence günah o kadar para bi yüzük için fazla.

  • matilda  (20.06.20 20:04:01) 
www.bluediamond.com.tr şunu bu hafta aldım Hilltown AVM'de bulunan mağazasından. Karat çok yüksek olmasa da taş yüksekte durduğu için belirginliği artıyor. Ayrıca mağaza internet fiyatından daha uygun.


  • hazarcan  (20.06.20 20:11:10) 
madem etik sıkıntı yok yazalım:

en az 3 maaş olması lazım. aşağısı olmaz.

favori,altınbaş,atasay,zen gibi markalardan alırsan 1 yüzük de onlara alırsın. sertifikalı taş satan bir yerden alman lazım. izmir piyasasını bilmiyorum açıkçası sizin kapalıçarşınız neresiyse oraya bakman ve sertifika sorman lazım.

bir kaç etken var gia diye aratırsan ve biraz çalışırsan taşların boyut, netlik,kesim vs gibi nasıl değerleri olduğunu ve nasıl fiyatlandırıldığını öğrenirsin.

örnek olması açısından bulduğum bir listeyi paylaşıyorum. 0.7 karat d renk ve vs2 netlik sertifikalı bir taş 2393 dolar iken aynı boyut da si2 1798 dolar mesela. bu ikisini çok yakından incelemedikçe anlamak imkansız. o yüzden boyuta oyna derim. karat ne kadar büyükse o kadar etkiler ama çıtır kızın elinde 1.5 karat pırlanta görürsem sahte bu der geçerim. karatların nasıl büyüklükte olduğunu anlaman için biraz araştır göreceksin zaten. bir kağıda falan çıktı al ya da ölçerek çiz falan yüzükte nasıl duracağını anlarsın.

paran yoksa 0.30 a kadar inebilirsin ama biraz göz doldursun diyorsan teknik özelliklere takılmadan daha yüksek karata çıkabilirsin. bu tamamen sana bağlı.
0.4 karat mükemmel bir taş mı yoksa 0.7 karat ama biraz kusurlu bir taş mı bunun kararı tamamen sana ait.

bir de lütfen markalardan benzer taşlar için fiyat al ve sertifika sor bakalım fiyatlar nasıl gelecek. sertifika veremeyenle de çalışma. bu işte gia mesela sertifika sağlar galiba bir yer daha vardı. sertifika olarak fotokopi ya da dandik çıktı verenlerden de uzak dur.

taş listesi:
0.70 D VS2 2393 USD GIA 1335546498

0.70 D SI2 1798 USD GIA 2347559036

0.61 D SI2 1392 USD GIA 5303719756

0.60 D SI2 1392 USD GIA 3345355785 3X EXCELLENT

0.60 D SI2 1372 USD GIA 1319869122

0.60 E SI2 1350 USD GIA 5346855168 3X EXCELLENT

0.60 E SI2 1330 USD GIA 6341989780
  • ozdek  (20.06.20 20:11:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.