[]

İnternetteki tatlı tariflerinde çok şeker yok mu?

Ben hiç yemek yapmadığım halde yemek videosu izlemeyi çok seviyorum. Arada gördüğüm ve beğendiğim tarifleri anneme söylüyorum o da yapıyor. Yaparken tatlının içindeki şeker miktarını bayaaa azaltarak koyuyor ama o hali bile bana şekerli geliyorken orijinal halini hayal edemiyorum. Siz yaparken tariflerde yazan kadar şeker koyduğunuz zaman çok tatlı gelmiyor mu ya? Ben az tatlıya alıştığım için mi öyle geliyor bana? Refika, Arda Türkmen, Emir Yargın ya da birkaç ABDli ve Avrupalı şefte hep benzer şeyleri yaşadık yani, tarifteki şekerin çeyreğinden az koyduğumuz halde bence ya normal ya da bi tık tatlı oluyordu.

Edit: ilk iki cümle kötü durmuş.. Yani al yap gibi değil tabi dhdhdh beraber paylaşıyoruz bu aktiviteyi, biraz yardım ediyorum falan. Linçlemeyin lütfen yani :(


 
ben de tariflerde gördüğüm şekerin yarısını koyuyorum


  • neira  (20.06.20 18:33:47) 
Evet evet hep aynı şeyi düşünmekteyim ben de. Tariften bakarak çok şey öğrenmişimdir. Ama yani şekeri ben de hep az tutarım. Bizim milletin elinin ayarı yok şeker konusunda. Delice çok söylüyorlar tüm tariflerde şekeri. Yurtdışı tarifiyle genelde yemek yaptığım, pek tatlı yapmadığım için o kısmı çok bilemiyorum.

Hele reçel tarifi bakmayın, bir kilo meyveye bir kilo şeker koyuyorlar tövbeler olsun, yenmez ki o yahu. ben yarı yarıya orandan az koyuyorum da o bile bayıyor.
  • nimberjack  (20.06.20 18:38:56) 
@nimberjack

Hah evet yaa, özellikle aklımda bi örnek var, neydi o diyodum. Kesinlikle reçel. İnanılmaz fazla şeker koyuyorlar çıldırıyorum tarifleri izlerken. Bizim evdeki çilek şekerine şekeri koklatıyoruz biz ve hiç baymayan, çilek tadını çok güzel veren baya lezzetli bi reçel oluyor. Hani ben normalde çilek sevmem, ama annemin yaptığı çilek reçelini çok seviyorum bu yüzden.
  • nundu  (20.06.20 18:55:07) 
youtube'tan bir çikolatalı sos tarifi buldum. bir su bardağı şeker koydu kadın. ben yarısını koydum ve gayet iyi oldu. bir sonrakine belki daha da azaltırım.


  • sanat guresi  (20.06.20 19:16:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.