[]

korona sürecinde iş yerini şikayet

arkadaşlar bir kız arkadaşımın başından geçen olay ile ilgili sizlerden öneri ve yardım almak istiyorum.
arkadaşım gratis mağazasında çalışıyor. korona sürecinde bir süre kapalı kaldı mağazaları ve normalleşme süreci ile cadde mağazası olduğu için tekrardan açtılar.
bu süreçte mağazadaki çalışma arkadaşlarından birisine korona teşhisi konuldu ve test sonucu pozitif çıktı. aynı gün mağaza çalışanlarının hepsi teste girdi ve sonuçlar negatif çıktı. 14 gün evlerinde karantinada kalmaya başladı bütün çalışanlar. bu süreçte mağaza yönetimi biraz saçma tavırlar sergiliyor.
1- teste gönderilen bütün çalışanların test ücretini kendilerinin karşılamasını söylediler.
2- bu 14 günlük karantina sürecinde çalışmadıkları için ücret kesintisi olmasını istemiyorlarsa, bu 14 gün için geriye dönük rapor almalarını söylemiş. tabi bu mümkün değil, hiçbir kurum geriye dönük rapor vermiyor. eğer rapor almazlarsa 14 gün yıllık izinden keseriz ve çalışılmayan 14 günün ücretini de ödemeyiz demişler. rapor almalarını da teste gittikleri gün değil çok sonradan söylüyorlar.
3- ayrıca mağazayı da sadece 2 gün kapalı tutup tekrardan açmışlar. farklı mağazalardan eleman getirip çalışmaya devam etmişler. mağaza müdürü bu kapalı kalma sebebini de korona vakası olduğu için değil, ilaçlama dezenfektan çalışması için yaptıklarını belirtip müşterilere resmen yalan söylüyormuş.

şimdi arkadaşım zaten oradan ayrılmak istiyordu. ama bu mide bulandırıcı şeylerden sonra bütün haklarını alarak ve bu yapılanların cezasız kalmamasını sağlayarak ayrılmak istiyor. nasıl bir yol izlemesi gerekir? tavsiyelerinizi dinlemek ve yol haritası oluşturmak isterim.

 
çsgb'ye şikayet etsin.2 tane şahidiniz olursa daha da iyi olur.


  • since1907  (20.06.20 16:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.