[]

akçiğer kanseri

Bugün babamın rahatsizlanmasindan dolayi gittigi hastanede onkoliji servisine yönlendirmişler . Yemin ederim ne soracağımı bile bilmiyorum . Doktor, hastane, ilaç... yönlendirme, bilgi verme imkani olan varsa ne bileyim doktor adi hastane falan . lutfen yardimci olun.




 
Gecmis olsun. Su anda yapacaginiz en yanlış şey panik yapmak. Devlet hastanesiyse paniği otomatikman sıfıra indirin zaten. Sakin olun ve pazartesi günü mümkünse çok pahalı olmayan orta segmentte özel bir hastaneye gidin ve tahlil, film vs. gibi işlemleri de mutlaka özel hastanede yapın.

Neden:
1-Zamandan kazanırsınız.
2-Başka hastalıklardan uzak kalırsınız.
3-Devlet hastaneleri sizin değil doktorların ihtiyacı olan tedaviyi öneriyor.
  • pass  (20.06.20 16:32:27) 
istanbulda bilgidiniz bir özel hastane var mi acaba bu konuda iyi oldugunu bildiginiz


  • anarkokombi  (20.06.20 16:37:27) 
10 dk'lık bir muayeneyle kanser teşhisi doğru şekilde konamaz. Bunun aşamaları yayılması vs. var ve bunlar tedavide çok önemli parametreler.

En az 3 farklı doktorla görüşmenizi tavsiye ederim:
1-Devlet Hastanesi
2-Özel hastane
3-Özel Klinik
  • pass  (20.06.20 16:37:51) 
Hastaneden ziyade önemli olan doğru tedavinin bulunmasıdır. Pazartesi için yakınınızdaki bir özel hastaneye gidebilirsiniz. Gitmeden önce telefonla onkoloji servislerinin olduğunu teyid edin ve randevu alın.


  • pass  (20.06.20 16:39:57) 
Özel hastane onkoloji sürecinde en iyi hastane olacak diye bir şey yok. Özel hastane var, özel hastane var.. Eğer orta halli bir özele gidecekseniz, bence devlete gidin. Anormal bir sıra bekleme durumu, ekstra bir sıkıntı yaşamadım ben devlette. İşin ehli profesör bulduk, devlete gittik.

Alan farklı diye hastane ya da doktor adı veremiyorum. Sadece şunu bil: Onkolojiye günde yüzlerce kişi gidiyor ve ağır seyreden, ilerlemiş kanser hastalığı bu kişiler arasında yüzde 10 değildir. Bir ameliyatla, yahut önlem tedavisiyle işi biten hastalar da çok. Adım adım süreci takip edin ve babanıza sürekli "bilmemkimin babası da gitmiş, üç ayda iyileşmiş" anıları anlatın. Çünkü gerçekten de bilmemkimlerin babaları da gidiyor ve birkaç ayda iyileşiyor. Moralinizi yüksek tutun.
  • lovemyself  (20.06.20 17:06:51) 
Annem icin ayni supheyle hastanelerde dolandigim surecten bir bilgi vereyim. Akcigerinde bir leke gorunuyordu ve ben cok panikledim. Kendisine katiyen ciddi birsey yokmus gibi hissettiriyordum tabii.

Lekeye ragmen ongkologu koseye sıkıştırıp sorduğum soruya aldığım cevap şöyle olmuştu: annenizin akcigerinde gorunen leke toplumdaki erkeklerin cogunda var ve herkes hicbir sorun olmadan bu lekeyle bir ömür gecirebiliyor. Yillar gecti ve annem hala gayet iyi, sarece kontrol ettirmek gerekiyor yılda bir falan.

Demem o ki panik yapmayin. Doktorlar durum cok kotu dese bile size ortami sakinleştirmek düşüyor. Gecmis olsun.
  • boyle buyurdum  (20.06.20 20:03:19) 
hepinize cok teşekkür ederim. babam cok kilo kaybetti ve sık sık istifra etmekte . çok korkuyorum . birde sizden rica etsem sözlük te akciğer kanseri başlisinda alternatif ürünlerden bahsediyorlardi nicklerini yazsam iletişime gecip sorar misiniz acaba


  • anarkokombi  (20.06.20 23:06:32) 
Sorarım sen yaz bana özel mesajla...


  • pass  (20.06.20 23:54:11) 
Çaylaklar da mesaj atabiliyor yazarlara, eğer yazarlar bu özelliği kapatmamislarsa. Genelde de kapatilmamistir zaten.


  • boyle buyurdum  (24.06.20 11:36:42) 
Teyzem akciğer kanseriydi 5 yıl önce. atlattı. Beynine de sıçramıştı onu da atlattı. Alternatif bir şey denemedi ama doğal beslendi, şeker yemedi. İzmir tepecik hastanesinde ameliyat olmuştu. ustelik hemşire olmasına rağmen 7 ay gecikmeli tedaviye başlandı.


  • geçerkenugradım  (24.06.20 11:53:42) 
hocam bundan 10 sene önce onkoloji doktoru uzman biri baksın diyerek babamı yönlendirdi.. sonucunda akciğerinin yarısı alındı.. kemoterapi ve ışın tedavisi süreci geçirdi.. maden işçisi emeklisiydi.. şuan sağlıklı bir hayat geçiriyor.. önce her ay, sonra 3 ay, sonra yıl, sonra 5 yılda bir olacak şekilde de bir kontrol süreci geçirdi.. her gittiğinde doktorumuz ilgi alaka gösterdi..

zonguldak bülent ecevit üniversitesi hastanesi
doç. dr. mertol gökçe

üslubuyla, kişiliğiyle, yeteneğiyle harika bir doktor.. bizde lifemed kadıköy'de pet ct'ye falan girdik hatırladığım kadarıyla.. tıp fakültesinden farklı bir şey görülmedi.. özel hastane tercihiniz olmakla birlikte bence tavsiyeme kulak verin..
  • synche  (24.06.20 12:02:00 ~ 12:06:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.