[]

Mezuniyet ve Hipokrat yemini

İnanılır gibi değil ama 6 senelik çilem bir ay sonra tamamlanıyor.

Şimdi malum sebeplerden dolayı bu sene bizim mezuniyet anladığım kadarıyla sadece bizim katıldığımız, ailelerin canlı yayından izleyeceği; bizim de sahneye çıkıp, hipokrat yemini edip ineceğimiz bir olay olacak gibi.

Ya ben bu olaylar olmadan da, mezuniyet konusunda hiç heyecanlanmayan, hatta boş iş olarak gören biriydim. Hadi ailem gelir diye katılırım diyodum. Şimdi bu durumda hiç mantıklı gelmiyor bana. Yani hipokrat yemini ne yahu, çıkıp yemini edip inmek için bu uğraşıya değer mi bilmiyorum.

Ama bakınca millet çok önemsiyor bu yemin işini. Yok kural varmış en az 3 yeminli kişinin huzurunda edince kabul ediliyomuş, yok önemli bi şeymiş vs. Ben mi bi şey kaçırıyorum yaaa? Bu iş için bu kadar heyecana, aksiyona gerek var mı? Cübbeyi alıp (buna da biniş deniyomuş, ilk kez duydum. Daha önce duyan varsa yazsın pls) evde, dışarda vs bi iki foto çekilip törene katılmadan teslim etsem diye düşünüyorum.

Ya da gideyim mi ki törene? Yemin okumak bu kadar worth it bi olay mı? Saçma bi prosedür değil mi yani bu iş? Çok kararsız kaldım :/

 
Hipokrat yemini (hekimlik andi) oldukca onemli bence. Bazi seyler semboliktir ama tekrar etmesi iyi gelir.

Umarim meslek hayatinizdaki kararlari o yemindeki ilkeler esliginde alirsiniz.
  • kuehles blondes  (20.06.20 16:17:32) 
Yani baz aldığı ilkeler önemsiz demiyorum ama bunu gidip illa sahnede okumak ya da bunun okunduğu ana önem vermek tuhaf geliyor.

Ayrıca kariyerimi hekimlikte sürdürmek istemiyorum pek, daha çok preklinik ya da ilaç sektörü düşünüyorum :d
  • nundu  (20.06.20 17:04:43) 
git git. ben de senin gibi bunları önemsemeyip hiçbir mezuniyet faaliyetine katılmadım. pişmanım. xd hem de hipokrat yemini tatlış bence de.


  • snape i başından beri tanırım  (20.06.20 18:35:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.