[]

Sonraki seçimi kim kazanır

Sizce kim kazanır ? Türkiyenin geleceğini nasıl görüyorsunuz ?




 
tayyo


  • cern de cayci olmak vardi  (20.06.20 13:23:34) 
rte


  • solo  (20.06.20 13:41:10) 
2023'e kadar beklenirse rte kazanamayabilir çünkü ehonomi o kadar da eyi değil ve bunu herkes hissetmeye başladı. bir de her geçen gün yeni nesilden daha fazla kişi oy kullanıyor ve onlardan rte'ye pek oy çıkmaz. ben rte olsam erken seçim yaparım bir 5 yıl daha takılır sonra da amerika'da work and travel yaparım ki kendisi de öyle yapacak muhtemelen.


  • bohr atom modeli  (20.06.20 13:42:47 ~ 13:43:59) 
rte kesin
Eko fırsatı harcıyor boş konuşarak
Mansur iyi gidiyor ama rte tek kalırsa alır her türlü
  • Premium Hesap  (20.06.20 13:43:58) 
ittifaksız bir model göremiyorum. erdoğanın mhp ile beraber 45 üstüne çıkacağına da inanmıyorum.

akp yıllardır kaybediyor aslında ama karşısında iktidarı isteyecek muhalefet partisi yok. ne chp ne diğer partiler. iktidar olmak için çabalamıyorlar, akp iktidardan düşünce biz geçeriz diye sadece bir beklenti var.

yeni partilerden deva'nın büyük sükse yapacağına inanıyorum. gelecek için öyle diyemem. kimseye sataşmadan işlerini yapıyor gibiler. partinin içinde eski akp, chp, hdp her telden adam var. herkese hitap etmek istiyorlar.

geçen bi chp'li "o zaman sultanahmeti de müze yapalım" dedi ya. heh işte önümüzdeki 2 seçim daha chp'ye kimse bakmaz. bu kadar şuursuz vekillere sahip başka parti yok ülkede. şekilci olarak dindar bir ülkede bunu demek, yıllardır siyasetten bişey öğrenmemişler demektir.

başta dediğimi tekrarlamamda fayda var. erdoğanın 45'i geçmesi mümkün değil. 42-43 civarı olur
  • avatar is back  (20.06.20 13:46:31) 
recep


  • jamswety  (20.06.20 14:14:20) 
Ben şehadet şerbetini içene kadar RTE tarafından yönetilecegimize inanıyorum, hatta eminim, tek tesellim fani olması. Bunun icin de Türkiye'de yaşıyor olmamizdan başka bir gerekçe gösteremem, gerek de yok zaten.


  • sanguine  (20.06.20 14:20:30) 
Eğer muhalefet akıllı davranıp düzgün bir ortak aday etrafında birleşirse Erdoğan'ın kaybedeceği kesin. Son anketlerde (En güvenilir Konda dahil) Akp + Mhp maksimum % 47 çıkıyor. Erdoğan'ın oyu Akp + Mhp oy toplamının 1-2 puan altında seyretti her zaman. Ayrıca 18-24 yaş aralağı Akp'nin en az oy aldığı kitle. 2023'te Z kulağı denilen bu kitlenin büyüklüğü 7 milyon kişi. Erdoğan'ın oy oranı günden güne erirken bir de üstüne onu en az destekleyen grubun hacmi genişliyor.
Bu yüzden Erdoğan zaten kayıpta diyebiliriz. Sadece henüz kazanan yok.

Not: Şimdiye kadar son yerel seçimler hariç her seçimden önce Erdoğan'ın kazanacağını iddia etmiş bir insanım. Temenni falan değil, anketlere, analistlere, ekonomik duruma ve rüzgara bakarak söylüyorum.
  • fobfilm  (20.06.20 14:24:12) 
ben seneye baharda bir seçim yapacaklarını ve seçimden yine malum kişinin galip olacağını düşünüyorum.

akp'nin oyları gün geçtikçe düşüyor, yıllardır gün geçtikçe düşüyor ama seçim öncesi 6 aylık zaman diliminde tekrar toparlıyorlar. birine hain, diğerine dış mihrak diyorlar akp'yi sevmeyenler de ona oy vermeye mecbur kalıyor. çamur at izi kalsın'ın ekmeğini en çok yiyorlar.

2023'e kalırsa seçilememe durumu var. çünkü başka partiler de kitle oluşturuyor. chp'nin saçma sapan tavırları olsa da kitlesini genişletebiliyor.

olan bitene bakınca türkiye'nin geleceğini hiç iyi görmüyorum ama sebebini bilmediğim bir şekilde -mucize mi dersiniz şans mı dersiniz- türkiye'nin düzlüğe çıkacağına inanıyorum. ilk söylediğim mantıklı düşününce vardığım sonuç, ikincisi ise sebebini bilmediğim bir hissiyat sadece.
  • biseysorcaktim  (20.06.20 14:38:31) 
Koronadan rusyası abdsi avrupasına kadar mücadale edilirken bu işler yarım bırakılamaz, başka bir parti de asla yürütemez ve yine akp alır. 'İstemezük'çü anlayış, bizdeki muhalefette akp ya da erdoğan yaptıysa 'istemiyoruz'cu anlayışa bürünmüş .

Muhalefet, ülkeyi yönetme değil de ancak Erdoğan'ı yerinden etme arayışını sürdürüyor. Buna da nasıl oluyorsa, siyaset yapmak diyorlar.
  • Erva  (20.06.20 15:28:40) 
Bu kadar iyi yönetilen, ekonomik olarak refaha ulaşmış, insan hakları ve özgürlükler konusunda öncü, devlet için halk değil halk icin devlet anlayisi benimsemis, ranti rüşveti bitirmis, her alanda atilimlar yapmis bir yönetim birakirsa mazallah biteriz. Dolar 7 euro 8 issizlik %25 olur, insanlar parasizliktan intihar eder, yakar.
Bence gene akp alir. Yani gecen sene 50bin liralik araban 120bin, 300binlik evin 450 bin oldu. Şükür edemiyor insanlar.

  • logisticsmanager  (20.06.20 16:07:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.