[]

2. El araç fiyatları neden bu kadar yükseldi?

Kafayı yemişler ya, 20 bin lira falan fark var. Araç da lazım napsak ya? Bu fiyatlar bi kere yükseldi diye kalır mı böyle, yoksa seneye düşebilir mi mesela? Şimdi alıp sonra zarar etmek de var.




 
30 yıldır bu ülkede yaşıyorum, uzun vadede bir şeyin ucuzladığına şimdiye kadar şahit olmadım.


  • glore  (20.06.20 09:44:00) 
çünkü birinci el fiyatları yükseldi :)

şu fiyatlar varken ikinci el almak pek cazip değil. neredeyse sıfır fiyatında.
  • tabudeviren  (20.06.20 09:58:17) 
0 arac girmiyor ülkeye. Devlet istemiyor. 0 araç sıralarında hep galeriler var zaten. O yüzden düşme ihtimali yok bundan sonra.

4-5 sene önce 0 fiyatı 30 bin lira olan symbol bile 150 bin olmus.

Rezalet.

Hadi arabası olanın da arabasının fiyatı yükseldi. Açığı kapatabiliyor. Ama gençler şu şartlarda nasıl araba alsın? Gençliğe gerçekten sadece gençliklerini değil, bir ömür borçlular.

ABD de 16 yaşında çocuk arabaya binebiliyor. Bizim o tarz bir araç için 20kyi cepten çıkarmamız lazım. Asgari ücret 2300 lira. Gerisini siz hesaplayın.
  • westblack  (20.06.20 10:08:18) 
Ya sanki Almanya ya da Amerika gibi ekonomisi gelişmiş bir ülkeyiz de, hala kendimizi bu ülkelerle kıyaslıyoruz. Birçok açıdan bataklığın içindeyken, neden araba alamıyoruzun cevabını çok da ilginç yerlerde aramayın. Şunun şurasında daha iyi bir hayat için birçok kişinin terk etmek istediği bir ülkede yaşıyoruz. Üç maaşla araba almayı beklemenin gerçekçi bir yanı yok. Türkiye Avrupa'nın ve dünyanın ucuz iş gücü sağlayan ülkelerinden. Kendinizi kıyaslacaksanız Vietnem ile falan kıyaslayın. Onlar motosiklete biniyor, siz de bineceksiniz bu gidişle.

blog.traveloka.com
  • synesthesia  (20.06.20 12:00:37) 
- sifir aracta stok sorunu var.

- dusuk faizli krediler talebe benzin doktu.

yaz boyunca fiyatlar artmaya devam edecek. ytd
  • Leonardo~Da~Vinci  (20.06.20 12:29:03 ~ 12:29:46) 
güzel ve doğru cevaplar verilmiş ama bir şey de ben ekleyeyim, insanımız mal ulan mal. cebine aylık 3-4 bin giren hemen araba ilanlarına bakmaya çalışıyor. lan bu devirde 3-4 bin sabit gelirle(ki özel sektörde ne kadar sabit denirse) araba kredisine mi girilir?

hadi onu geçtim somut örnek vereyim, iş yerinde temizlik çay kahve yapan kadının kocası kapıcı işten çıkarıldı işsiz geziyor. kocası işten çıkartıldığında arabalarını sattılar(eski megane) 4 boğaz var evde kadın asgari alıyor, adam(galiba) işe girmiş şimdi tekrar araba kredisine giriyolar. böyle insanlar olduğu sürece fiyatlar da düşmez.

markette rafta 3 lira yazan ürün kasada 3,5 çıkınca ortalığı ayağa kaldıran "beyaz yaka" 2 ayda 20k fiyatı artan arabaya da satıcısına da laf etmiyor basıyor krediyi alıyor.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.06.20 12:35:27 ~ 12:36:06) 
Leonardo +1

Proletarier de fena halde haklı.

Ben de bu milleti anlayamiyorum. Cebine asgari ucret giren araba bakmaya basliyor. Kendi adima aylik gelirim epey iyi ama hala aylardir dusundugum araci alamadim, neden cunku ben baktikca fiyatlar ucuyor.

Var olanla yetinip ayagimi yerden kesiyor yeted iste diyorum.

Talebi yaratan, fiyati ucuran arkadaslar da bogazindan cocugunun nafakasindan kesip caka satmaya devam etsin. Bu denli talep oldukca fiyatlar zor iner.
  • msb  (20.06.20 13:09:26) 
2019 nisan sonu 187 bin tl ye aldığım kia sportage suv şu an 297 bin tl fıkra bu kadar.


  • jamswety  (20.06.20 14:26:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.