[]

witcher 3 wild hunt hakkında

uzun zamandır listemde olan bu şahesere 2 hafta önce başladım. ps4 varken başlamıştım sonra konsolu satınca daha başlarda yarım kalmıştı. şimdi xbox one üstünde sıfırdan bir başlangıç yaptım. seriye ve dünyasına az çok aşinayım. ilk üç kitabı ve her ne kadar berbat castinge sahip olsa da dizisini de izledim.

sorularım ve kafa takılanlar şunlar: oyunda nereye gideceğimi ne yapacağımı şaşırıyorum çoğu zaman. sadece birincil görev odaklı değil de ikincil görevleri ve kontratları rastgele bir şekilde bitirmeye çalışıyorum. biraz rockstar games kafasıyla gidiyorum açıkçası. birinci gta oyunundan rdr 2 ye kadar tüm rockstar oyunlarını oynadım ve az çok bilirsiniz yaptığınız görevler, görevlerin sırası ya da seçimleriniz, son 2-3 oyuna kadar pek bir şeye etki etmezdi o lineer hikayelerde. ama burada biraz wiki okuyup bitirmiş arkadaşlara da sorunca sen çok farklı yoldan gitmişsin vs diyorlar. hani bazı diyaloglarda iki üç sarı cümleden birini seçince sanırım tüm ilerleyiş değişiyor. ben onu sadece süreli seçimlerde oluyor sanıyordum da süresiz diyalog seçimlerinde de oluyormuş, bunu bile şimdi öğrendim mesela.

hiçbir şekilde acelem yok witcher bitsin de başka bir ana oyuna geçiyim diye. geçeceğim sonraki ana oyun zaten skyrim :) maalesef onu da zamanında hep uzaktan seyrettik oynayacak platform yoktu. konsol ya da düzgün bilgisayar vardı da biz mi oynamadık? günde 2-3 saat film izler gibi oynuyorum witcher'ı ama bazen yanlış mı ilerliyorum diye sorular oluşuyor kafamda. witcher'ın yanında da hikayesi 10 saati geçmeyen çerezlik oyunlar bitiriyorum; gears of war ya da bf serilerinin campaign modları gibi. zaten şu an witcher'ın çok çok başındayım, emin olmasam bile hissediyorum bunu gamerlar hisseder. xbox başarım sekmesi süreyi ölçmüyor witcherda saçma bir şekilde ama 73 kupadan 7 tanesini kazanmışım ve ilerleme %8 diyor. kızıl baron yan hikayesinin sonlarındayım sanırım.

fazla spoiler içermeyen her türlü öneri ve yorumlarınıza açığım sevgili duyurucular, teşekkür ederim.

 
Tadini cikarmaya bak dogru yoldasin. Evet bazi hic farketmedigin secenekler bile sonu etkileyebiliyor. Karakter ekraninda kac saat oynadigin yaziyordu sanki


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (20.06.20 10:43:29) 
Tadini cikar, yan gorevleri yap (ben butun yan gorevleri yapip bitirdim) çünkü hepsi güzel.
Ozellikle daha cok zevk almak istersen zorluğu artır oyunda.

  • logisticsmanager  (20.06.20 11:22:15) 
Ben de yan görevleriyle birlikte ek paketleri bitirdim. Seçenekler sonucu değiştiriyor. Bu yüzden bir seçeneği seçtikten sonra diğerlerini seçseydim ne olurdu diye youtube dabçn izliyordum. Böyle çok video var meraklılar için.


  • sarcophagus  (20.06.20 12:47:21) 
ben ana görevleri yaparken yan görev birikmeye başlayınca onlara sarıyodum, sonra onları sıfırlayıp tekrar ana görevlere geçiyordum. zaten hatırladığım kadarıyla görevlerin tavsiye edilen seviyeleri yazıyordu oyunda küçükten büyüğe doğru gidin. witcher'ın yan görevleri kesinlikle yapılmaya değer atlamayın derim. panolardan falan ekstra kontrat işlerine çok girmedim ama zaten uzun bir oyun iyice uzatmamak için. ilk oynayışta zaten muhakkak saçmalıycağınız yerler olucak büyük açık dünya oyunlarında aksi zor ama severseniz 2. kere de oynanıcak bir oyun. ben öyle yaptım şahsen ilk oyunumdaki pişmanlıklarımı giderdim çok keyifli oldu.


  • semaforo de medianoche  (20.06.20 13:06:26) 
Valla ben okudukça şaşardım böyle uzun oyun neden 2.3.kez oynanır falan diye. Ama ilerleyişi ve hikayeyi gördükçe gayet iyi anlıyorum artık. Uslu bir witcher olarak ilerliyorum belki ilerde 2.ye oynarsam daha badass takılırım :)


  • kaledekiyalnizlik  (20.06.20 13:18:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.