[]

Aşırı faydasız hissetme... bu his nasıl giderilir?

Fazla yapacak bişey de yok, insanın bağımlı kişiliği değişmiyor ama çocukluğumdan beri hiçbi iş başaramadım. Arkadaş sayım bir elin parmaklarını geçmiyor, ailem desen babamla aramı iyi tutmaya çalışıyorum, annemle pek iyi anlaştığımız söylenemez... İnternette de kendimi ifade edemiyorum, 1-2 kelam etmeye kalktığımda gelen yorumlar hep olumsuz, kimse benimle hemfikir olmuyor... Evcil hayvanlarım dışında yararlı olduğum bi canlı yok, yaşıtlarımın hepsi yurtdışına gitti, benim burda sahip olduğum tek iyi şey işim, ona da şükür ama... hayatımdaki boşluğu tamamlamıyor. İş arkadaşlarının samimiyetini sevmiyorum ve onların arasına girmek istemiyorum. Hata bendeymiş gibi hissediyorum ama değiştiremiyorum mizacımı, herkese karşı sevgisizim. Çok stres yapıyorum ve bi gün bu stres bi yerimden bi hastalık gibi pörtleyecek, böyle hissediyorum. Yengem kansere yakalandı en son, onun ardından bu yazıyı kaleme almak geldi içimden.




 
Öncelikle geçmiş olsun, umarım yengeniz kısa sürede iyileşir.

Karşılaştırmak gibi olmasın ama, sizden daha ötesini, evcil hayvanına dahi faydası olmayıp terk eden birini tanıyorum. Tabii sizin kendinize dair yakıştırmalarınızın üzerinden gittim, ne derece objektif bakıyorsunuzdur kendinize, bilemiyorum.

Ancak yine de (daha) faydalı, anlamlı hissetmeniz için sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olmayı önerebilirim. İlgi duyduğunuz ve şeffaf, güvenilir bir derneğe katkı sunabilirsiniz boş vakitlerinizde, neden olmasın?
  • noi baxtaloi  (20.06.20 00:58:02) 
bende hissediyorum gel örgüt kuralım


  • Efespilsen  (20.06.20 01:27:06) 
örgüte katılmak istiyorum.

@noi objektif değil eleştirel baktığı için oluyor zaten bu. sıfırın altındayken daha alttakilerin pek anlamı kalmıyor.
  • burntfirefighter  (20.06.20 01:59:52) 
evcil hayvanına faydalı olmak dev bir olay bence. niçin küçümsüyorsun? onun bütün hayatı söz konusu olan. bence iyi bi insana benziyosun. mutlu olduğun, yapınca keyif aldığın şeylere odaklan ve onları geliştir, fayda dediğimiz biraz şey bi kavram zaten ama illa "faydalı" bir şeyler olacaksa senin isteyerek yaptığın şeylerin sonucunda kendiliğinden gelir.


  • snape i başından beri tanırım  (20.06.20 09:33:19) 
Spora odaklan ya da bir müzik aleti ama tüm enerjini buna ver. Eğer bir alanda başarılı olursan bu duyguyu yenersin.


  • komando kani var bende  (20.06.20 10:42:04) 
Spor yazacaktım ki biri yazmış.
Gene de yazcağım, spor yapın faydasını göreceksiniz.
Bir de evcil hayvanlarınız varmış, anladığım kadarıyla iş arkadaşlarınızdan memnun olmasanız da işinizi seviyorsunuz. Bunlar önemli şeyler bence - özellikle evcil hayvan - Benim beraber yaşadığım kedim beni çok değiştirdi , olumlu anlamda . Size de iyi geliyordur eminim.

Spor yapın demiş miydim?
  • kumandanim  (20.06.20 11:15:01) 
İçinizde bu değersizlik hissi hep var mıydı? Öncelikle buna eğilmeniz gerekir. Annemle ilişkide sorun var anladığım kadarıyla, anne babası tarafından değerli hissettirilmeyen, yargılanan çocuklar yetişkinlikte de değersiz hissediyor maalesef. Muhtemelen başardığınız, güçlü yanlarını vardır ama bunları size gösteren olmadığı için görmüyor olabilirsiniz. Çünkü olumsuza odaklandırılan insan böyle devam eder biraz da.

“Hayatı Yeniden Keşfedin” bu kitabı okuyabilirsiniz, şema terapiden bahseden kolay, anlaşılır bir kitap. Muhtemelen temel şemanız “değersizlik” olarak. Bunun nedenlerine dair ipuçları yakalarsanız değersiz hissetmenizi anlamlandırabilirsiniz. Hayatta kalma savaşınıza destek olur.

İmkanınız varsa terapiye gidebilirsiniz, varoluşçu ya da dinamik terapi size iyi gelebilir.

Kitabın adına aldanmayın, burda pek çok insan kitabı biliyordur ve önerir eminim.

Kafanızı dağıtmak için resim, spor önemli elbette, fakat ne yaparsanız yapın içinizdeki çocuğa sahip çıkıp değerli hissettirmezseniz, o sıkıntılı durumlar kolay kolay geçmez.

#kendinizesahipçıkın #sizdeğerlisiniz
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (20.06.20 11:35:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.