[]

Teras Üstüne Çatı Yaptırmanın Yasağı Var Mi?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın şimdiden;

Merhabalar, iki senedir oturduğum dubleks çatısı olan dairenin yağmurlu havalarda teras zemininden alt kata su akıtma sorunu var. Öncelikle bunun için ve gün içinde gelen güneşi kesip rahatça terasta oturalım diye terasın üstünü kapatmak için ustaları çağırdım ve yapıma bugün başlandı. Birkaç saat geçmeden zabıta geldi destursuz şekilde evin içine girip daha siz kimsiniz demeye kalmadan terasa çıktılar bu ne vs. Derken korkuluk demirine mühür vurdular çalışmayı bitirdik bizde engel olacak bir yerde değil mühür, sorduk nedir bu diye şikayet olmuş direk olarak başkan yardımcısına şikayet gitmiş belediyeye gidince öğrendim bunu tabi. Şimdi benim burada yaptırdığım şeyin binanın statiğine bir etkisi yok veya tamamen kapatıp odaya çevirmek gibi bir durumda yok, belediyeye gittim tüm şef, müdür yöneticilerle konuştum yok olmaz dediler bakanlık çalışma yapıyor vs. laf döndürüyor herkes bana demiyor ki bak kardeşim şöyle yasa var ona göre olmaz demiyor. Kat mülkiyeti kanununa baktım konuyla alakalı bir ifade yok açıkcası biraz araştırdım bende durumu bu olay apartmanı kapsayan bir durum olduğundan herkesin onayı gerekiyor bende apartman sakinleri ile konuşup karar defterine durumu anlatan bir açıklama ile herkesin onayını ve imzasını alacağım bunun bana bir faydası olur mu? Belediyede çalışanlar günde kaç kişinin bunun için geldiğini geri çevirdiklerini söylüyor ve yapılan şeyleri sökmemi istiyorlar, etrafta terası olan binaların neredeyse hepsinde bu şekilde yapılanmalar var hatta kimisi eğimli yerleri düzleştirip geniş odalara çeviriyor üstüne terası kapatıp ekstra oda yapıyor. Bunlara kimse bakmazken benim yaptığım şey olay oldu. O kadar binada bu tarz yapılaşma varken benimkinin sökülmesi olabilir mi? Yasal olarak benim lehime olan ekstra neler var? Bilgisi olan bilhassa hukukçu arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.


 
yapi tadilati yaptigin icin
1. apartmandan onay alman lazim
2. belediyeden tadilat ruhsati alman lazim.

herkes mi boyle yapiyor tabi ki hayir. bu isler icin arada imar afgi cikiyor malum.
  • helenart  (19.06.20 23:43:27) 
bu konu cok muallak. ya engelleniyor ya da izin veriliyor tamamen keyfi. şikayet olmadıkca da kimse gelşp bir şey demiyor. apartmandan onay alın


  • callosum  (20.06.20 00:03:30) 
Çok şaşırdım böyle bir durum için izin almak gerektiğini bilmiyordum. Bursa'da yaşıyorum ve bizim civarda ki neredeyse tüm dublex evlerin terasları kapalı. Hatta yan daire de kapattı ama kimseden izin almadı apartmanda.


  • brnbrs  (20.06.20 02:25:39) 
Binanın inşaat projesinde olmayan bir şey yaptığınız için imar kanunları gereği yasal değil bu durum.

Zaten imar kanunları müsade etseydi projede terasların üstü kapalı çizerdik ve öyle üretirdik, keşke olsa.

Siz bütün binadan daire daire imza alıp belediyeye başvurun, alt kata su geldiğini, amacın sadece yağmura ve kara engel olmak olduğunu dile getirin.
Bir kaç git gel yaptıktan sonra çözeceklerdir problemi, merak etmeyin.
  • John Bloor  (22.06.20 11:42:17) 
izin almak gerekiyor, komsulardan biri sikayet etmistir, yoksa hemen gelmeleri imkansiz. teras kapattirma turkiye'de her yerde var, yazik oluyor guzelim teraslara :)


  • sweetoffice  (22.06.20 11:59:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.