[]

iyi fps oyuncusu

oyun sektörüne çok hakim değilim.

anladığım kadarıyla fps oyun call of duty, counter strike gibi karakterin gözünden oynadığımız silahlı oyun anlamına geliyor. biri hakkında mesela “iyi bir fps oyuncusu” demişler. bu çok genel bir söz değil mi?

yani ne bileyim iyi cs oynayan biri call of duty’de de iyi mi oluyor ya da pubg de?

 
genel olarak oyun dinamikleri birbirinden çoook farklı olmakla beraber; hedef alma, yürüme, saklanma, kaçma, silah kombinasyonları gibi işlemlere daha alışmış ve el kontrolü o tarz oyunlarda iyi olduğu için genellenebilir gibi düşünüyorum.


  • hamsiii  (19.06.20 11:24:56) 
fps oyunlarında bir yerden sonra aim, hoplama, zıplama herkeste benzer seviyelere geliyor. Önemli olan şey haritaları tanımak ve oyun zekası.

Prof. oyunculara bakarsan adamlar battal gazi gibi gitmezler, pusulacak yerleri bilirler oralara dikkatli yaklaşırlar, ses "kasarlar". Karşı tarafın hareketlerini tahmin ederler. Misal evin 2. katındayken birisi o eve girip yukarı çıkmayı düşündüğünde yeri geldiğinde camdan atlayıp arkasından vururlar.

Takım halinde oynarken koordineli oynarlar, devamlı iletişim halindelerdir. İyi bir fps oyuncusu her oyunda mükemmel değildir ama iyidir, en temel şey olan kas hafızası oturmuştur ve ortalama oyuncuların çok üstünde bir performans gösterebilirler.

Misal pubg de master degree olan birisi call of duty de de iyi oynayabilir, ama haritayı iyi bilen birisi kolayca pusuya düşürüp öldürebilir.
  • kimlanbu  (19.06.20 11:58:11) 
Evet genelde öyle oluyor. Fps de oyunları kastederken 'first person shooter' anlamında kullanılır.


  • antihero  (19.06.20 11:58:21) 
fps oyunlarda reflekslerin hızlı olması çok önemli. hayatın boyunca fps oynamadıysan kendini geliştirmen yıllarını alıyor. diğer oyunlar pek öyle değil. hayatında hiç oyun oynamamış birine aksiyon-rpg ver, bir günde öğrenir. ama fps'de yeniysen hele bir de online'sa tek mermi sıkamadan headshot'ı yersin.


  • sir gawain  (19.06.20 12:07:11 ~ 12:10:04) 
Kimlanbu artı 1, çok güzel bir cevap vermiş.

cs için aim ve anlık tepki işin içine girse bile game sense denen nane de çok etkili. Adam nerede olabilir, nereden çıkabilir, hangi yönü tercih edebilir bunları önceden görebilmek tecrübeyle birlikte belli bir zeka gerektiriyor. yetenki olmalarının yanında zeki adamlar ayrıca bunlar.

Cs iyi oynayan biri cod ve pubg'de iyi olabilir mi?

*Evet olabilir, oluyor. Shroud'a baksana :D Adam cs efsanesiydi, adamın hem aim hem oyun bilgisi üst seviyelerdeydi bıraktı cs'yi yayın işine geçti ama adam her oynadığı fps oyunlarda efsane olabilir mi ya :D Adam bildiğin saf yetenek, sanki adam fps oynamak için dünyaya gelmiş.

Sorunun tam cevabını görebilmek-izleyebilmek için shroud'a bakabilirsin.
  • eazy  (19.06.20 12:09:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.