[]

anneniz-babanız ne iş yaptığınızı ne kadar biliyor?

x firmasında y pozisyonundasınızdır, onu biliyorlardır da, çalışma koşullarınızı, bir gününüzün nasıl geçtiğini, kısaca o parayı nasıl kazandığınızı ne kadar biliyorlar?

mesela benim annem sadece x firmasında y pozisyonunda olduğumu biliyor, daha fazlasını anlatmıyorum, kendisi de tahmin bile edemez. bir keresinde bir müşteride çektiğim foto ve videoları göstermiştim, 'senin ne işin var burada?!' demişti. 'müşteri' demiştim. 'tamam da, burada ne işin var?!' demişti. 'e müşteri işte' demiştim. 'onu anladım da müşterinin çöplüğünde ne işin var?!?!' diye dehşete düşmüştü. halbuki benim çok hoşuma giden bir ortamdı. kendi çalıştığım ortamı da üzülmesin diye anlatmıyorum. ne iş yaptığımı pek bilmiyor yani. başkalarında durum nasıl merak ettim.


 
Neredeyse hiçbir şey bilmiyorlar. Eve is muhabbeti getirmeyi sevmiyorum.


  • allah yazdiysa bozsun  (18.06.20 20:56:20) 
Yaptigim isin sadece pozisyon adini biliyor. Bi de hangi semtte oldugunu. Adini bile bilmiyor sirketin. Bazen isyerindeki insanlardan bahsediyorum, kisi ismi duymus oluyor sadece ama o da iste o anlik aklinda kaliyordur


  • Kittie  (18.06.20 21:00:09) 
Ben evden çalışıp ailemle birlikte yaşadığım için olayın içindeler diyebilirim, terimlere hakimler :))

(bkz: quantitative finance)
  • hayirsiz  (18.06.20 21:07:20 ~ 21:08:13) 
bilmiyorlar, hic bilmediler. ilgilenmelerini isterim ne yalan soyleyeyim.

okulda hangi bolum okudugumu da bilmzlerdi. babam kacinci sinifa gittigimi bile bilmezdi.
  • yoggi  (18.06.20 21:24:42) 
benimkiler biliyorlar, yani iş dertlerini ya da hikayelerini de paylaştığım için biliyorlar, birlikte çalıştığım kişileri falan da biliyorlar anlattığım kadarıyla. birlikte de yaşamıyorum ailemle ama bilirler yani, gündelik konuşmada anlattığım şeyler oluyor iş hayatından.


  • nimberjack  (18.06.20 21:35:57) 
hiç bilmiyorlar. bi bok başardığım zamanlarda anneme babama şu şu oldu çok şükür işim iyi gitti diyorum, hmm iyi sevindim diyorlar.


  • trajikomix  (18.06.20 21:46:10) 
Farkli sehirlerde olmamıza ragmen, calistigim projeleri genel olarak bilirler. Babam gelişmeleri bile sorar hatta. Daha onceden hiç asina olduklari bi sektör olmamasina ragmen sora sora baya ogrendi.
Gerci ben biraz fazla sikayetleniyorum ama genelde insanlar, davranislari, isleyis hakkinda soyleniyorum/elestiride bulunuyorum. Onlar konuya kendileri merak ettikleri seyleri sora sora baya ogrendiler.

  • a perfect lie  (18.06.20 22:03:41) 
akademisyenim, üniversite'de bilgisayar başında çalıştığımı biliyorlar. bilgisayarda hesap yapıyoruz falan diyorum.

bu saatten sonra kuantum kimyasıyla uğraştırmayayım diye çok detaya girmiyorum. :D
  • chezidek  (18.06.20 22:12:16) 
ik'cıyım hemen hemen 10 yıldır, babam iş görüşmeleri yaptığımı düşünüyor. mülakata girmeyeli 3 yıl olmuştur..


  • benaslinda  (18.06.20 22:48:49) 
10 yıldır İstanbul'da çalışıyorum, korona muhabbetinden dolayı memlekete döndüm babam dün sen hangi semt te çalışıyorsun dedi :D düşün o kadar ilgililer :D


  • paramolacak  (18.06.20 22:58:17) 
anam da plaza çalışanı, birebir aynıydı ortamımız. hatta onunki benimkinden iyiydi. sonra ben remote çalışmaya başladım, ardından o da remote'a geçti. şimdi de kod yazmayı öğrettim, sıkıldıkça küçük programlar yazıyor. baya hakim yani ne yaptığıma.


  • plutongezegendegilmi  (18.06.20 23:04:29 ~ 23:04:55) 
Lisans ve Master alanlarimi babam hala bilmez. Hangi üniversitelerde okudugumu bilmez. Calistigim bakanligi biliyor, ama ne is yaptigimi bilmiyor. Babam hangi sehirde yasadigimi da bilmiyor! (Son dört senede üc sehir degistirdim, o da hakli.)

Annem de masteri nerede ve hangi alanda yaptigimi tam olarak bilmiyor. Ama calistigim is alanini biri sorsa anlatabilir genel basliklariyla.

Genel olarak benim nasil oldugumla ilgililer, nerede ne yaptigimla degil.
  • buf-e kür  (18.06.20 23:29:56 ~ 23:32:44) 
Tüm detaylarını biliyolar sayemde çünkü anlatmadan rahat edemiyorum :) Kazandığımın da kuruşuna kadar biliyorlkar,onlar sormuyor da çekinip, ben söylüyorum.


  • superfluid  (19.06.20 00:02:27) 
Anneme Her gün telefonda anlatırım iş yerinde ne yaptım nasil geçti filan. Anlatmadan rahat edemiyorum :) babama da ekstrem bir durum olunca anlatırım.


  • kaptan maydanoz  (19.06.20 11:13:27) 
Kimya doktorası yaptığımı biliyorlar o kadar. Detaylara hakim değiller.


  • chitosan  (19.06.20 11:57:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.