[]

İş bilgisayarı vpn kopup durması

Merhabalar evimde gayet sorunsuz uzak masaüstüne vpn ile bağlanan bilgisayarım yazlığa geçtiğimden beri telefon internetim gayet hızlı ve tam çekmesine rağmen sık sık kopuyor.

Bugün zaman zaman 1-2 dakikada bir koptu bir iş yapamaz hale geldim.

It'yi aramadan yapabileceğim bir şey var mı acaba?

 
cep telefonu interneti genelde ev interneti kadar stabil olmaz. arada kopuyordur bağlantın ama haberin olmuyordur. Farklı bir hatla dene istersen. Voda çekmiyordur da Turkcell çeker falan belki.


  • hububrad  (18.06.20 17:20:03) 
cep telefonu internet bağlantısı pek stabil değildir.

hangi vpn client kullanıyorsunuz ? belki timeout vs. ayarı vardır.
  • delidir yakalayin  (18.06.20 17:46:32) 
VPN bağlantıları genelde süreli olur. Belirlenen ölçüde atıyorum 2 saatte bir kullanıcıları atar ki, işi olmayan ancak bir şekilde bağlanmış ve bağlı kalarak sistem üzerinde yük olan kişiler ayıklansın. Sistemde işi olanlar uygulaa üzerinden bir kaç saniye içinde tekrar bağlanır bu durumda.

Sizin durum tabi ki bu değil ancak birkaç dakikada bir düşüyorsanız VPN'den çok internet bağlantınızla ilgili bir sorun var gibi duruyor.
Bunun haricinde VPN sunucusunda oluşan yoğunluk ya da yine sunucu üzerinde yapılan bir düzenleme yüzünden de bir kaç saatliğine böyle bir durum yaşamış olabilirsiniz.
  • foolrules  (18.06.20 17:47:38 ~ 17:51:00) 
@delidir yakalayin: forticlient vpn kullanıyoruz.

@foolrules: evet evimdeyken her gün 15:00 gibi atardı vpn, fakat öğle arasında vpn'den bağlantıyı kesince bir sıkıntı yaşamaz, 15:00 gibi atmazdı.

Fakat yazlıkta erken saatlerde -mesela bu saatlerde pek sıkıntı olmazken akşamüstü kopup dururdu. Dün ise iyicene kontrolden çıktı. Diğerlerine sordum bir sıkıntı yaşamamışlar vpn ile.
  • denizgonen  (19.06.20 07:54:32) 
O zaman kuvvetle muhtemel sizin internet bağlantınızla ilgii bir sorun var.


  • foolrules  (19.06.20 08:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.