[]

Ankara (Kızılay, Bahçeli vs.) GPU Tamircisi?

Merhaba duyuru, 4.5 senelik ekran kartımı (R9 390) kasım gibi yeni jenerasyonla değiştirecektim ama erken emekli oldu.

Aslında birkaç gün önceye kadar açılıyordu bilgisayar ama rastgele hard freeze oluyordu, hatta benchmark falan açınca birkaç saniye +100 fpslerde açıp sonra donuyordu yine.

Thermal paste falan değiştirsem olur herhalde diyordum ama dün hiç açılmadı PC, moboda VGA ışığı yandı.

Ülkedeki ikinci el kültürü sağolsun 4 aylığına geçici bir GPU almam da mantıksız oluyor.

100-200 hatta ilk güne dönecekse 300 liraya falan nerede tamir ettirebilirim bilen var mıdır?

 
eskisi gibi mekanik tamir çok zor bu tip kartlarda
kat kat kat yol ve devre var orada, bir entegre yanmış olsa, ısıtıp, entegre söküp, aynısını takıp yine lehimlemeli ve kat kat devre yolları da zarar görmemeli.

çinde olsan tamam da, türkiyede ekran kartı gibi kompleks ve çok katmanlı bir kartı
300 liraya hem de tamir ettiremezsin diye düşünüyorum.
  • Corc  (18.06.20 16:02:51) 
reddit'te tarif etmişler çok benzer bir problemi, tornavida ve parça replacement dahil $10'a oluyor diye de beni şüphelendiren dünden beri hiç açılmaması gpu'nun.

teşekkürler yorumunuz için aslında genel olarak ben de öyle düşünüyorum ama bi umut :/ çünkü sıfırından 150 lira ucuza satılıyor ikinci eller ve yeni nesle bu kadar az kalmışken almak istemiyorum.
  • aguen  (18.06.20 17:03:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.